banner388
banner390
banner410
banner408

Bedri Yaşar Samsun'un sorunlarını meclise taşıdı

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar TBBM kürsüsünden Samsun’da bir türlü açılamayan müzenin durumunu; bir türlü açılamayan şeker fabrikasını Kızılırmak Deltası ile Kuş Cennetinde yaşanan taşkınları meclis kürsüsünden dile getirdi.

banner269

Bedri Yaşar Samsun'un sorunlarını meclise taşıdı

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar TBBM kürsüsünden Samsun’da bir türlü açılamayan müzenin durumunu; bir türlü açılamayan şeker fabrikasını Kızılırmak Deltası ile Kuş Cennetinde yaşanan taşkınları meclis kürsüsünden dile getirdi.

14 Nisan 2022 Perşembe 16:59
Bedri Yaşar Samsun'un sorunlarını meclise taşıdı

SAMSUNUMUZUN MÜZESİ YOK

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Samsun ilinin 2 bin 800 yıllık bir tarihi geçmişi olmasına ve Helenistik döneme ait yaklaşık 18 bin arkeolojik ve etnografik eser bulunmasına rağmen; müzesinin bir türlü açılamadığını ve bu eserlerinde depolarda çürümeye terk edildiğini söyledi.

2020 yılında açılacağı söylenen müzenin yeni açılış tarihinin 2023 olarak revize edildiğine değinen Bedri Yaşar; kadim şehir Samsun’un tarihinin daha fazla zarar görmemesi gerektiğini vurgulayarak müzenin bir an evvel açılmasını talep etti.

KUŞ CENNETİ TEHDİT ALTINDA!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan tek sulak alanı olan Kızılırmak Deltası ve Kuş Cennetinin de taşkınlar nedeniyle tehdit altında olduğunu belirten Bedri Yaşar; konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Kızılırmak Deltası ve Kuş Cenneti'nde daha önceden ormanlık ve sazlık alanda yangın çıkmıştı. Sonra “kesin korunacak hassas alan” ilan edilen Delta’ya, butik otel yapılacağı iddiaları basına yansıdı. Delta yine bir dönem, Karadeniz'in tuzlu suyunun yer altı sularına karışması nedeniyle tehdit altında kaldı.

Şimdi ise Kızılırmak Deltası ve Kuş Cenneti “taşkın” haberleriyle anılmaya başladı. Üstelik taşkın sebebiyle delta civarında bulunan mahalleler ve tarım arazileri tehdit altındadır. Taşan bu su, yaşam alanlarının yanı sıra deltada mandaların otlatıldıkları meralar su altında kalmakta ve hayvan yemleri samanlar ıslanmaktadır.

Ayrıca, ördekler başta olmak üzere bazı kuş türleri yumurtaları meralık alanlar üzerine bırakmaktadır. Yaşanan taşkınlar sırasında bu yumurtalar da, kuş yuvaları da zarar görmektedir.”

Bedri Yaşar bölgedeki ekolojik dengenin daha fazla bozulmaması ve Kuş cennetine sahip çıkılması için taşkın sorununa acilen çözüm bulunmasını istedi.

SAMSUN HIZLI TRENİNİ BEKLİYOR

Konuşmasında Samsun-Ankara Demir yolu Projesine değinen Bedri Yaşar; Samsunlular için önemli olan bu demir yolu projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

Demiryolu taşımacılığının en ucuz taşımacılık olduğunu söyleyen Bedri Yaşar; en azından, taşımacılıkta kullanılan ve Sivas’tan başlayıp Samsun’a uzanan demiryolu hattının devreye alınması gerektiğini belirtti.

SAMSUN ŞEKER FABRİKASINI AÇIN

Açılışı yılan hikayesine dönen Samsun Şeker Fabrikası ile ilgili de konuşan Bedri Yaşar; Türkiye Şeker fabrikalarının elindeki en genç fabrika özelliğine sahip olduğunu söyledi.

Fabrikanın hizmete geçmesi için sadece 60 milyon TL’ye ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Bedri Yaşar; fabrikanın çalışması ile 150 bin ton civarında pancarı ekmenin de mümkün olabileceğini belirtti.

Bedri Yaşar konuya ilişkin; “Şeker fiyatının tavan yaptığı günümüzde, fiyatların anormal yükseldiği bir dönemde, özel sektörün şeker piyasasını bloke ettiği bir dönemde regülasyon açısından da bu fabrikanın bir an önce yapılmasına ihtiyaç var. Bu parayı artık bir an önce ayırın.” değerlendirmesinde bulundu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.