banner388

Bedri Yaşar: Medikal firmalar iflasın eşiğinde

İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, "Medikal firmalar, devlet hastaneleri ve üniversitelerden alacaklarını zamanında tahsil edemedikleri için iflasın eşiğine gelmiş durumda" dedi.

Bedri Yaşar: Medikal firmalar iflasın eşiğinde

İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, "Medikal firmalar, devlet hastaneleri ve üniversitelerden alacaklarını zamanında tahsil edemedikleri için iflasın eşiğine gelmiş durumda" dedi.

17 Eylül 2020 Perşembe 16:57
Bedri Yaşar: Medikal firmalar iflasın eşiğinde

Yaşar, iflasın eşiğine gelen medikal firma sahiplerinin sesini duyurmak ve mağduriyetin ciddiyetini anlatmak için yaptığı açıklamada, medikal sektörün içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirerek yetkililere seslendi.

Medikal sektörüne hizmet eden iş insanlarının, kamu hastanelerinden 16 ay, üniversite hastanelerinin ise 36 aya varan vadelerde toplam 19 milyar liralık alacağını tahsil edemedi bilgisini veren Yaşar, medikal sektörünün salgın döneminde canla başla mücadele ettiğini, zor şartlarda üretim yaptığını, korona virüs ile mücadelede de büyük önem taşıdığını; ama buna karşın yaşadıkları mağduriyetten ötürü faaliyetlerini sürdüremez hale geldiğini söyledi.

"DOLARLA ALIP TÜRK PARASIYLA VERİYORLAR"
Sektörün yetkililerinin, hammaddelerini döviz karşılığı aldığına; ancak devlet kurumları ile Türk lirası karşılığında sözleşme yaptığına vurgu yapan Yaşar, "Bu durum alınamayan ödemelerdeki mağduriyeti her geçen gün kat be kat artırmaktadır. En çok ihtiyaç duyulan dönemde sektör yetkilileri çaresiz ve iflasın eşiğinde bırakılmamalı. Sektör yetkililerinin bu zor süreçte ayakta kalarak üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirebilmeleri için vadesi geçen kamu ve üniversite alacaklarının feragat olmaksızın ödenmesi hususunda yetkililer gereğini bir an önce yapması gerekiyor" dedi.

"TALEPLERİN BİR MANTIĞI OLMALI"
Yaşar, sektör temsilcilerinin Maliye Bakanlığı ile sürdürülen görüşmelerden bir netice alınamadığı, sektörden %60’a varan feragat talep edildiğini belirterek, bu talebin sektörün yok olmasına neden olacak bir talep olduğunu ve akıl ile izahı olmadığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sinan 2020-09-17 17:37:45

Bu medikalciler eğitimsiz kalitesiz 4. Hat dolmuş şöförü düzeyinde insanlara kaldi. Bu iş tip alanında insanlara bırakılmalı. Bir kaç medikalci insan tanıyorum genelde bu isle alakası olmayan sokak ağzıyla serseri tipli insanlar. Bu sektör bu şekilde tabiki batar

Avatar
Tahir 2020-09-17 21:23:58

1000 tl. Lik medikal ürünü 7-8 bin tl. Ye vatandaşa satarken iyi...gidin bakın fakültede ameliyat hane önlerinde medikal firma elemanları keklik avında 24 saat görevdeler..!!!!

Avatar
Sebahattin Bektaş 2020-09-17 21:26:21

vekile bak,medikalcilerin avukatlığına soyundu, başka işin mi yok senin, milletin derdiyle ilgilen. medikalcileri düşünme bugüne kadar 1e alıp devlete 5e sattıklarına saysınlar

Avatar
Doğrucu adam 2020-09-17 22:37:47

10 TL ilk malı 50 TL ye satmışlar. İflas etmezler an vekil. Kardan zarar