banner388

Bedri Yaşar: "Hasat döneminde elektriği kesilen çiftçi ne yapacak"

Samsun Milletvekili ve İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, çiftçilerin sorunlarını gündeme taşıdı.

Bedri Yaşar: "Hasat döneminde elektriği kesilen çiftçi ne yapacak"

Samsun Milletvekili ve İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, çiftçilerin sorunlarını gündeme taşıdı.

16 Temmuz 2020 Perşembe 22:00
Bedri Yaşar: "Hasat döneminde elektriği kesilen çiftçi ne yapacak"

"HASAT DÖNEMİNDE ELEKTRİĞİ KESİLEN ÇİFTÇİ NE YAPACAK?

 Bedri Yaşar, diğer şehirlerden gelen ve Samsun’da olan hasat döneminde elektriği kesilen çiftçilerin sorunlarını gündeme taşıdı.

Mecliste yaptığı konuşma ile Samsun'un Terme ilçesinde ve ülkenin birçok bölgesinde çiftçinin hasat döneminde kesilen elektriğini gündeme taşıyan Yaşar:

"Çiftçimizin en büyük gideri olan elektrik faturalarının ödeme takvimindeki sıkıntıyı defalarca söyledik. Çiftçinin fatura ödemelerinde bir an önce gerekli düzenlemenin yapılmasını, fatura ödemelerinin hasat dönemine uyarlanmasını defalarca dile getirdik. Ama defalarca meclis gündemine taşıdığımız konuya nedense kulak tıkanıyor. Sorunun düzeltilmesi için daha kaç kere meclis gündemine taşımamız lazım. Ülkenin birçok bölgesinde olduğu gibi Samsun'un Terme ilçesinde de tam da hasat döneminde gelen yüklü elektrik faturasını ödeyemeyen çiftçimizin elektriği kesildi. Bu ödemelerin hasat döneminde yapılmasına ilişkin düzenlemeyi yapmak çok mu zor. Neden yıllardır yaşanan sorunların çözümü çok basitken çözümüne ısrarla yaklaşılmıyor. Bunu anlamlandırmak mümkün değil” dedi.

"ÇİFTÇİMİZE REVA MI"

Yaşar, “Hadi burada sorunun henüz resmi bir çözümü halen hazırlanmadı, firmada da mı insaf yok" diyerek “Zaten çok uzun bir süredir ekonomik kriz, ardından virüs salgını derken afetlerle mücadele eden çiftçimizi bu kadar dara sokmak, bu kara günlerde yalnız bırakmak niye!” diye sordu.

Tarım sektöründe yaşanan sıkıntının boyutunu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) verileri ile ortaya koyan Yaşar, 

“SGK verileri, özellikle son 10 yılda kayıtlı çiftçi sayısının her yıl giderek azaldığını gösteriyor. 2008’de 1 milyon 127 bin olan çiftçi sayısı 2019’de 600 bine kadar düştü. Yine TÜİK verilerine göre tarım sektöründe istihdam edilen kişi sayısı da 2002’de 7 milyon 458 bin kişiyken, 2020 Şubat ayı itibariyle 4 milyon 157 bin kişiye geriledi. Bu da son 18 yılda 3 milyon 301 bin daha az tarım çalışanı anlamına geliyor. Tüm bu tablodan sonra tam da hasat döneminde elektriği kesen ve verdiğimiz tüm önergelere rağmen gereğini yapmayan vicdanlara sesleniyorum. Her dönem ülkenin yükünü taşıyan çiftçimize bu reva mı, yazık değil mi çiftçimizin koca bir yıl verdiği emeğe..." şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
55 2020-07-17 09:50:59

eyt cıkarın 2023 gelıyor