banner388

Bedri Yaşar: Esnafın borçları yeniden ele alınmalı

İYİ Parti Samsun Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Bedri Yaşar, "Ödemeleri haziran ayına ertelenen esnaf, çok zor günlerden geçiyor. Esnafın, vergi, SGK ve kamu borçlarının yapılandırılması bir kez daha görüşülmeli" dedi.

Bedri Yaşar: Esnafın borçları yeniden ele alınmalı

İYİ Parti Samsun Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Bedri Yaşar, "Ödemeleri haziran ayına ertelenen esnaf, çok zor günlerden geçiyor. Esnafın, vergi, SGK ve kamu borçlarının yapılandırılması bir kez daha görüşülmeli" dedi.

11 Haziran 2020 Perşembe 16:24
Bedri Yaşar: Esnafın borçları yeniden ele alınmalı

Yaşar, uzun zamandır ekonomik sorunlarla mücadele etmek zorunda kalan ve beklediği desteği alamayan esnafın sıkıntılarını meclis gündemine taşıdı.

Covid 19 virüs salgını öncesi ekonomik sıkıntılarla boğuşan esnafın, salgın sonrası daha da zora düştüğünü ve verilen desteklerin sorunun çözümü için yeterli olmadığını meclis gündemine taşıyan Yaşar, "Esnaf rahatlasın diye açıklanan kredi paketleri, esnafımızın rahatlaması için yeterli olmamıştır. Ayrıca birçok esnafımız da bu kredilerden şartları sebebiyle yararlanamamıştır. Sokaklara çıkın sorun, caddelerde yürüyün görün. Esnaf ne halde, vatandaş ne diyor..." dedi.

"GEÇİCİ TEDBİRLERLE NEREYE KADAR!" 

"Belli başlı aktarılan kaynaklar, sorunun çözümü noktasında yeterli olmamıştır" diyen Yaşar, meclis kürsüsünden yaptığı konuşmasına şöyle devam etti:

"Esnafımızın bizden beklentileri var. Borçlar, haziran ayına kadar ötelendi de haziran da geldi çattı. Ötelediğiniz süre içerisinde zaten iş yapamayan esnaf, bugün neyi neyle ödeyecek. Ötelenen borçlar, geldi kapıya dayandı. Geçici tedbirlerle esnaf nereye kadar mücadele edecek. Yani şu an ekim ayı içerisinde tahakkuk edenleri, ötelenenleri de dikkate aldığınız takdirde bunların ödenmesi çok da mümkün görünmüyor. Bu mağduriyetler aynı şekilde devam edecek gibi duruyor. 

"ÖNERGEMİZ REDDEDİLDİ!"

Özellikle vergi, sigorta ve kamuya ait olan borçların yapılandırılması gibi konular bir kez daha görüşülmeli. Bu sebeple Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri devam ederken, sorunların üzerinden tekrar geçilmesi ve sorunun çözümünün nasıl olması gerektiğine yönelik Plan Bütçe Komisyonu Üyesi arkadaşımız İsmail Tatlıoğlu, bir önerge vermiştir. Ancak nedense sorunu çözmenin yollarını anlattığımız önergemiz reddedilmiştir.

"GERÇEKLERİ GÖRMEZDEN GELMEK, ÇÖZÜM DEĞİL"

Geçtiğimiz zaman dilimi içerisinde 500 bin iş yeri kepenk kapatmış. Bunların tekrar işine dönmesi mümkün değil. Bütün ülkelerde ekonomi kötüye giderken, eksi değerlerden bahsedilirken Sayın Ekonomi Bakanımızın "Yılda, ilk çeyrekte 4,5 büyüdük, bundan sonra da büyümeye devam ediyoruz." dediği sürece bizler bu problemlerin altından kalkamayız. Gerçekleri görmezden geldiğiniz, problemleri halının altına süpürdüğünüz sürece sorunlara çözüm üretemezsiniz. 

"MEMLEKET MASASI’NDA TOPLANILMALI"

Bugün şartların ağırlığı ortada. Dolayısıyla oturup şapkamızı önümüze koyup, düşünmeliyiz. Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi hiç olmazsa bu önemli meselelerde 'memleket masası' etrafında toplanabilmeliyiz. 

"MAHALLE BAKKALINIZA, KASABINIZA, MANAVINIZA SAHİP ÇIKIN!"

Konuşmasını vatandaşa seslenerek tamamlayan Yaşar, şöyle seslendi:
"Gün birlik, beraberlik günüdür. Sizde mahalle bakkallarınızdan, kasaplarınızdan, manavlarınızdan vs. küçük esnaftan alış-veriş yaparak onların ayakta kalma mücadelesine destek verebilirsiniz. Emin olun bunun esnafımızın mücadelesine ciddi katkısı olacaktır.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.