banner388
banner390
banner410
banner408

Bedri Yaşar: 19 Mayıs bir varoluş destanıdır

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "19 Mayıs 1919, bir varoluş destanıdır. Tüm dünyanın hayretle izlediği emsalsiz bir zaferin destanıdır" dedi.

banner269

Bedri Yaşar: 19 Mayıs bir varoluş destanıdır

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, "19 Mayıs 1919, bir varoluş destanıdır. Tüm dünyanın hayretle izlediği emsalsiz bir zaferin destanıdır" dedi.

18 Mayıs 2020 Pazartesi 11:24
Bedri Yaşar: 19 Mayıs bir varoluş destanıdır

Yaşar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın  101. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da milletine olan inancından aldığı güçle Samsun’da yaktığı kurtuluş ateşinin tüm dünyada ders olacak bir bağımsızlık destanına dönüştüğünü hatırlatan Yaşar, gençlere seslenerek;

"SİZLERE OLAN İNANCIMIZ TAMDIR"

"Cumhuriyetimizin, çağdaş uygarlık yolunda hak ettiği hedefe ulaşabilmesinin en büyük güvencesi gençlerdir. Gençlere emenet edilen bu destan, büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirmektedir. Gençlerimizin bu büyük ve kıymetli emaneti ilelebet koruyacağına ve gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde aktaracağına olan inancımız tamdır. Büyük Önder Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde de olduğu gibi gençlerimize sesleniyor ve umutlu yarınlar için onlara olan güvenç ve inancımızın tam olduğunu bilmelerini, atacakları her adımda yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum" dedi. 

"19 MAYIS, SAMSUN'DUR"

Yaşar'ın mesajının devamında şu ifadeler yer aldı:

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutları canlandıran, kaderimizi değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir adım olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk, bu tarihi yolculuğa başladığı gün, halkın gücüne inanarak bağımsızlık, özgürlük, cumhuriyet ve demokrasi özlemiyle Kurtuluş Savaşı’nı başlatmış ve Cumhuriyeti esas kılmıştır. Milli Mücadelenin dalga dalga Anadolu’ya yayıldığı bu varoluş destanını, gençlerimiz iyi anlamalı ve kavramalıdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bozok 2020-05-18 12:11:29

Varolus destaninini ben n kazanirsam milliyetcileri kapidan sokmam diyen adamı belediye baskan adayi yaparakmi sagliyirsunuz istanbulda aday yapmistiniz. Adam aksenere soylemis oda okabul etmis.