banner388
banner390
banner410
banner408

Başvurdukları her kapı yüzlerine kapanınca…

Yazdığı yazıları yayınlaması için gönderdiği tüm dergilerden olumsuz cevap alan Samsunlu üniversite öğrencisi Oğuzhan Taşkıran, arkadaşlarıyla bir araya gelerek kendi dergisini çıkardı.

banner269

Başvurdukları her kapı yüzlerine kapanınca…

Yazdığı yazıları yayınlaması için gönderdiği tüm dergilerden olumsuz cevap alan Samsunlu üniversite öğrencisi Oğuzhan Taşkıran, arkadaşlarıyla bir araya gelerek kendi dergisini çıkardı.

02 Kasım 2017 Perşembe 10:47
Başvurdukları her kapı yüzlerine kapanınca…

Samsun Haber - Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi olan Samsunlu Oğuzhan Taşkıran, lise yıllarından itibaren yazın dünyasına ilgisini olduğunu söyleyerek, “Üniversite 2. Sınıftan itibaren hayallerimi gerçekleştirmek için yazılar yazıyorum. Yazdığım yazıları birçok dergiye gönderdim. Ama hiçbirinden olumlu bir geri dönüş alamadım. Bunun üzerine ‘madem hiçbir dergi yazılarımı yayınlamıyor; ben de kendi dergimi çıkartırım’ düşüncesiyle dergi çıkarmaya karar verdim. Bu fikri benim gibi yazı yazmayı, düşünmeye seven, topluma faydalı olma çabası içerisinde olan arkadaşlarıma açtım. Fikrim arkadaşlarım tarafından ilgiyle karşılandı ve kendi dergimizi çıkarmaya başladık” dedi.

23 Farklı Üniversiteden 50 Öğrenci Yazarlık Yapıyor

İzmir’de okuyan Samsunlu Taşkıran dergi fikrini ilk olarak Samsun’dan, İzmir’den ve İstanbul’dan birkaç arkadaşına açtı. Latincede ‘fikir birliği’ anlamına gelen ‘Consensus’ adını koydukları derginin kısa zaman içerisinde 15 farklı şehirden 23 farklı üniversite okuyan 50’ye yakın yazarı oldu.  Derginin içeriği hakkında konuşan Taşkıran, kendisinin güncel dini ve politik tartışmalardan sıkıldığını ve farklı şeyler konuşmak ve yazmak istediğini belirterek, “Dergi fikrini paylaştığım arkadaşlarım da bu konuda benimle aynı fikirdeydi. Dergiyi çıkarırken yazarlık yapacak arkadaşlarımıza dini ve politik tartışmaların içine girmeden istedikleri konuda yazı yazabileceklerini söyledik ve hepimiz burada bir fikir birliğine vardık” diye konuştu.

“Çabamızı Gören İnsanlar Destek Oluyor”

Yazarlarının tamamen üniversite öğrencilerden oluşan derginin masraflarını ise yine dergide yazarlık yapan öğrenciler karşılıyor. Taşkıran, Consensus Dergi’nin ilk sayısını çıkarken her yazarın 500 liraya yakın masraf yaptığını belirtti. Daha önce yayıncılık konusunda hiçbir tecrübeleri olmadığını anlatan Taşkıran, sayılar ilerledikçe tecrübe edindiklerini ve ilerleyen sayılarda çok daha iyi noktalarına geleceklerine inandığını söyledi. Taşkıran, “Derginin ilk sayısının ardından İzmir’de bir belediyeden destek aldık. Dergimizi görünce beğendiler ve destek verdiler. Aynı şekilde Samsun’daki belediyelerden de destek alacağımızı düşünüyorum. Çünkü Samsun kökenliyiz. Yöneticilerimizin Samsunlu gençlerin çabasını boş çevirecekleri sanmıyorum. Bizim hevesimizi görenler destek konusunda cimri davranmıyorlar. Kendimizi tanıtıyoruz. Tanındıkça maddi kaygılarımız azalıyor. İnsanlar çabamızı görüyor. Üniversiteden hocalarımız destek oluyor mesela. Ulusal haber ajanslarından haber yapanlar oldu. Destekçilerimiz çoğalıyor. Şu an 3. Sayımızı çıkarmaya telaşı içerisindeyiz. Ve bu sayı için kendi gelip dergimize reklam vermek istediğini söyleyenler var” şeklinde konuştu.

“Amacımız 81 İldeki Kütüphanelerde Var Olabilmek”

Derginin yazarlarına arasında yer alan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tarih Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Samet Sağlam ise, “Dergimizi OMÜ’deki hocalarımıza da tanıtmaya çalışıyoruz. Daha geniş kapsamlı amacımız ise dergimizi Türkiye’nin 81 ilindeki kütüphanelere sokabilmek. Bunun için çabalıyoruz. Consensus Dergi ile diğer üniversite öğrencilere, üniversiteye başlayacak olanlara örnek olmaya çalışıyoruz. Öğrencilerin de kendi imkanları ile bir şeyler yapabileceğini gösterme gayreti içerisindeyiz. Bunun için sosyal medyayı aktif şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Güzel geri dönüşler de alıyoruz. Bu bizi daha çok heveslendiriyor tabi” dedi.

Haber: Yasir BABA

Son Güncelleme: 03.11.2017 09:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.