banner388
banner390
banner410
banner408

Başsavcılık serbest kalmaya itiraz etti

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, doktoru tekme tokat döven şahsın tutuklanmasının ardından dilekçe ile serbest bırakılması olayına itiraz etti.

banner269

Başsavcılık serbest kalmaya itiraz etti

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, doktoru tekme tokat döven şahsın tutuklanmasının ardından dilekçe ile serbest bırakılması olayına itiraz etti.

26 Eylül 2018 Çarşamba 00:33
Başsavcılık serbest kalmaya itiraz etti

Samsun Haber-Samsun'un Atakum ilçesinde kavga çıkmış ve polis ekipleri olaya biber gazı ile müdahale etmişti. Biber gazı yediği şikayeti ile özel bir hastaneye gelen şahıslar hastanede doktoru dövmüşlerdi. Olayın ardından gözaltına alınan şahıslar serbest bırakılmış, sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine tekrar gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Ancak şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakılırken şahıslarına tekrar tutuklanması için başsavcılık itirazda bulundu.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Bazı basın yayın organlarında çıkan "Doktora uçan tekme attı, serbest kaldı başlıklı haberle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Samsun ilinde Ramazan bayramının birinci günü özel bir hastanede görevli sağlık çalışanlarına yönelik saldırı olayını gerçekleştiren şüpheliler G.S., B.S ve S.S.K. hakkında "Görevi yaptırmamak için direnme ve nitelikli yaralama" suçlarından Başsavcılığımızın talebi üzerine 18 Haziran 2018 tarihinde tutuklama kararı verilmişti. Şüpheli ve vekilleri aracılığı ile birçok kez tutukluluğun kaldırılmasına yönelik talepte bulunulmuş, nöbetçi mahkeme tarafından her defasında talepler reddedilmiştir. En son tutukluluğun tekrar gözden geçirilmesi için yapılan itiraz incelemesinde, şüpheliler G.S. ve S.S.K. nöbetçi Samsun 1.Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakılmış, diğer şüpheli B.S'nin kesinleşmiş 7 yıl 1 ay hapis cezası bulunması nedeniyle cezaevinde tutulmaya devam edilmektedir. Dosya gözden geçirme incelemesi sonrasında Başsavcılığımıza yeni gönderilmiş olup, tahliye kararlarına itiraz edilmiştir."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2018-09-26 20:42:44

olmaz birde ödül verin.. bu ne biçim adalet..

Avatar
Orhan ölmez 2018-09-26 22:11:06

Rabbim bizi Türk adaletinin ve mahkemesinin eline düşürmesin...