banner388

Başpehlivan Recep Kara oldu

Samsun'un Alaçam ilçesinde düzenlenen Hıdrellez Şenlikleri 626. Geyikkoşan Güreşleri'nde başpehlivan Recep Kara oldu. Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan tarafından başpehlivanlık kupası Recep Kara'ya verildi.

Başpehlivan Recep Kara oldu

Samsun'un Alaçam ilçesinde düzenlenen Hıdrellez Şenlikleri 626. Geyikkoşan Güreşleri'nde başpehlivan Recep Kara oldu. Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan tarafından başpehlivanlık kupası Recep Kara'ya verildi.

06 Mayıs 2018 Pazar 21:40
Başpehlivan Recep Kara oldu

Samsun Haber- Alaçam Belediyesi'nin düzenlediği Hıdrellez şenlikleri kapsamında halk mesire alanını doldurdu.

Mesire alanında kasaplar tarafından pişirilen kuzular ile vatandaşlar piknik yaparken, mesire alanın karşısına yeni yapılan güreş alanında ise güreş müsabakaları yapıldı.

Bu yıl 626.'sı yapılan Geyikkoşan Yağlı Güreşleri'nde Türkiye'nin dört bir yanından gelen pehlivanlar boy gösterdi.


Küçük güreşçiler açtığı müsabakalarda boyut büyüdükçe heyecanda büyüdü. Müsabakaların finalinde Recep Kara ve Salih Erinç karşı karşıya geldi. Final müsabakasını kazanan Recep Kara başpehlivan seçildi.

AĞALIK YARIŞI 7. KEZ HASAN HASAN'IN

Geyikkoşan güreş ağalığını ise 7. kez Hasan Hasan kazanarak 100 bin liranın sahibi oldu. Hasan Hasan ağalık koçunu Alaçam Belediyesi çalışanlarına armağan ederken, Başkan Uyar tarafından kendisine plaket verildi. 

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar Geyikkoşan güreşlerini Karadeniz'in Kırkpınar'ı olarak nitelendirerek, "Burada 600 yıllık geneli geride bırakıp 626. kez düzenlenen güreş etkinlikleri çerçevesinde bize bu güzel mekanı kazandıran başka genel başkan yardımcımız Çiğdem Karaarslan, eski bakanımız Akif Çağatay Kılıç bey ve emeği geçenlere teşekkür ederim“ ifadelerini kullandı.

Başkan Uyar'ın ardından Kaymakam Oğuz Alp Çağlar, "Günümüz teknolojisinde , modern çağda bir takım adetleri yaşatmak zorlaşıyor.Bir takım adetlerimizi , geleneklerimizi kaybediyoruz.Ama Alaçamda görüyorum ki her geçen yıl bir öncekinden daha coşkulu , daha katılımlı bir şekilde Geyikkoşan güreşlerimiz devam ediyor" şeklinde konuştu.

ZİHNİ ŞAHİN HIDRELLEZ'İ KUTLADI

Yeni Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin vatandaşların Hıdrellez'ini kutlayarak, "Hayatın, tabiatın tekrardan canlandığı, tekrar hayat bulduğu Hıdrellez gününde çok güzel bir ortamdayız. Hıdrellez bahar bayramınızı kutluyorum. Toplum hayatında belli özel günler vardır.İnsanları bir araya getiren, kaynaştıran, kardeşlik ve dostluk duygularının kenetlendiği, güçlendiği günler vardır. Hıdrellez de bizim böyle önemli günlerimizden birisi” diye belirtti. 

GEÇMİŞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Samsun Valisi Osman Kaymak, geçmişimize sahip çıktığınız ifade ederek, "Bizler ata sporuna sahip çıkarak aslında birlik beraberliğimizi koruyoruz.Zira Türkiye şu anda uluslar arası güçlerin enderesi altında. Bunlara karşı verebileceğimiz en büyük cevap birlik ve beraberliktir” şeklinde konuştu. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcı Çiğdem Karaarlan, “Birliğimizi, beraberliğimizi baharın müjdecisi bir günde hep birlikte kutluyoruz.Yüzyıllardır süren bir geleneğin bugün temsilcileri olarak yine bir aradayız" dedi.

GÜREŞ KÜLTÜRÜMÜZÜN HAMURUDUR

Güreşlerin kültürümüzün hamuru olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, "Güreş sporu bizim milli kültürümüzün önemli bir hamurudur. Bizi biz yapan , kaynaştıran değerlerimizden biridir.Burada bu topraklarda bu tarihi değerlerimizi yaşatma zorunda Alaçam ve bölgenin insanı üzerine düşeni yapıyor bizde sizlere vazifemizi yerine getirmek, bu çalışmalarınızı daha güzel bir ortam yapmanızı sağlamanız için bu güzel tesisi Alaçamımıza kazandırdık. Alaçamımız, Türkiyemiz, Samsunumuz her türlü güzelliğe sahip. Yeni dönemde Alaçamımıza yeni bir hastane lazım. Baktık değerlendirdik, eski hastane yetmiyor. Adı üzerinde eski hastane Yeni 75 yataklı bir hastaneyi, 100 yatak kapasitesiyle birlikte Alaçam’ın hizmetine sunmak üzere bu sene programımızda temeli atıp hızla inşaatını yükselteceğiz" sözcüklerini kaydetti.


Geyikkoşan güreşlerini Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, MHP Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Danıştay Üyesi Osman Tural, AK Parti Samsun Milletvekili aday adayı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları ve çok sayıda güreş sever izledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.