banner388

Başkandan mekan sahipleri ve vatandaşlara uyarı

Samsun Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Şube Başkanı Dursun Kavuran yeni yıla girerken vatandaşlara, “Bu eğlencelerin sonucunda hüzün ve kederin olmaması için vatandaşlarımızı uyarıyoruz” dedi.

Başkandan mekan sahipleri ve vatandaşlara uyarı

Samsun Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Şube Başkanı Dursun Kavuran yeni yıla girerken vatandaşlara, “Bu eğlencelerin sonucunda hüzün ve kederin olmaması için vatandaşlarımızı uyarıyoruz” dedi.

27 Aralık 2017 Çarşamba 15:43
Başkandan mekan sahipleri ve vatandaşlara uyarı

 Samsun haber - Samsun Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Şube Başkanı Dursun Kavuran yeni yıla girerken eğlence mekan sahiplerine, “Alkollü içki veren eğlence mekan sahiplerinin bu gece için işyerinde yeterince yedek sürücü bulundurmaları veya taksi çağırarak alkollü olan vatandaşlarımıza böylece yardımcı olmalıdırlar. Bu eğlencelerin sonucunda hüzün ve kederin olmaması için vatandaşlarımızı uyarıyoruz” diye konuştu.

“Alkollü araç kullanmamalıdırlar”

Yeni yıla girerken mekan sahipleri ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyleyen Kavuran, “Pazar akşamı yeni bir yıla gireceğiz, yeni yıla girerken vatandaşlarımız çeşitli eğlence mekanlarında veya evlerinde kutlama yapacaklardır. Bu eğlencelerin sonucunda hüzün ve kederin olmaması için Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği olarak vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Alkollü içki veren eğlence mekan sahipleri bu gece için işyerinde yeterince yedek sürücü bulundurmaları veya taksi çağırarak alkollü olan vatandaşlarımıza böylece yardımcı olmalıdırlar. Vatandaşlarımız da kesinlikle alkollü araç kullanmamalıdırlar” diye ifade etti.

“Trafik terörü hepimizi hedef alıyor”

Havaların soğumasıyla birlikte tüm araç sahiplerinin önlem alması gerektiğine vurgu yapan Kavuran, “Trafik terörü; makam, mevkii, genç, ihtiyar demeden hepimizi hedef almaktadır. Bu nedenle sürücü ve yayalar trafik kurallarına uymalı, aşırı hız, hatalı sollama, kırmızı ışık ihlali, yakın takip ve alkollü araç kullanma gibi kural hataları yapmamalıdırlar. Unutmayalım ki hiç kimse kendi zevki ve eğlencesi uğruna başkalarının malına canına kastetmek lüksüne sahip değildir. Havaların soğuması, kar ve yağışların artması,  don ve buzlanmalar, karlı kaygan yollar kazaları da beraberinde getirmektedir. Tüm araç sahiplerinin, araçlarını kışlık bakımlarını yaptırmış olmaları gerekir. Kış lastiklerinin takılması, antifrizlerin tamamlanması, akü ve elektrik donanımlarının yanı sıra araçlarında kış lastiği olsa bile zincir, takoz, çekme halatı, ilk yardım çantası ve yangın söndürücü gibi avadanlıkları bulundurmaları gerekir” şeklinde konuştu.

Haber: Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 27.12.2017 22:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.