banner388

Başkandan BİMER’e şikayet

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmelik Taslağına tepkiler devam ediyor.

Başkandan BİMER’e şikayet

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmelik Taslağına tepkiler devam ediyor.

02 Nisan 2018 Pazartesi 12:04
Başkandan BİMER’e şikayet

Samsun haber - Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmelik Taslağının hazırlanmasıyla ilgili olarak durumu BİMER’e şikayet ettiğini açıkladı. Öğretmenlerin hiç beklenmedik anda baskı altında kaldıklarını dile getiren Kuruoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğretmenlerimizin psikolojik ve fiziksel anlamda şiddet ve baskıya maruz kalmamaları için gerekli önlemlerin ivedilikle alınması gerekmektedir” dedi.

“Öğretmen, not verilen değil, not verendir”

Öğretmenin not verilen değil not veren olduğunu söyleyen Kuruoğlu, “BİMER’e başvurumu yaptım. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmelik Taslağı kamuoyu bilgisine yansımıştır. Öğretmenlerimizin performanslarını değerlendirmeye dönük yeni bir uygulamayı öngören bu sistemin hem öğretmenlerimizi huzursuz edeceği, hem mesleğimizin itibarını rencide edecek yeni bir vasıta olacağı hem de çalışma barışını bozacağı kaçınılmazdır. Öğretmen, not verilen değil, not verendir. Performans değerlendirmesi çerçevesinde okul müdürünün, meslektaşının, velinin ve öğrencinin puanla öğretmeni değerlendireceği bir uygulamanın objektif olmayacağı, kişisel, sendikal ve siyasal bir takım saiklerle tutum takınılabileceği endişesi ciddi bir ihtimaldir” şeklinde konuştu.

“Yarardan çok zarar verecektir”

Bu uygulamanın yarardan çok zarar vereceğini söyleyen Kuruoğlu, “Öte yandan zaten öğrenci üzerinde hiçbir hakimiyeti bırakılmayan öğretmenler ile bu kez de not pazarlığı yapmaya yeltenen öğrenci ve veliler olabileceği de garabet bir durum olarak ortaya çıkabilecektir. Nitekim geçen yıl Ekim ayında 12 ilde yapılan pilot uygulama bu tür örnekleri yaşatmış idi. Tüm bunlar ışığında aşikardır ki, bu uygulama Türk Milli Eğitimine yarardan çok zarar verecektir. Bu itibarla bir öğretmen olarak bu uygulamanın hayata geçirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bundan derhal vazgeçilmelidir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğretmenlerimizin psikolojik ve fiziksel anlamda şiddet ve baskıya maruz kalmamaları için gerekli önlemlerin ivedilikle alınması gerekmektedir. Saygılarımla arz ederim” diye konuştu. 

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 02.04.2018 18:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Taşeron 2018-04-02 16:37:44

Bizde taşeron belediye işçiyiz işten çıkarıldıkçıkarıldık yazdık eski hukumlu taşeron olarak işimizde gitti cevab gelmedi ilgilenen yok

Avatar
Veli 2018-04-02 17:44:48

Her ögretmen ögitimci degil maalesef. Eli öpülecek ögretmen de var. Yüzüne tükürülecek ögretmen de. Benim kaynaştırma oglum var. Liseye gidiyor. İlk okulda ilk ögretmen den gördüğü sıttetten dolayı ne ögretmenlerini nede okul hayatını sevdi. Psikolojisi bozuldu en sonunda epilepsi hastası oldu. Ve ben o ögretmeni hiç affetmiyorum. Herkes ögretmen olamaz. Her önünüze geleni ögretmen dıye atmayın. Benim duygularımın tarıfı yok. Kelimeler yetmez. Ne ben ne oglum o ögretmeni unutmadık.

Avatar
Veli 2018-04-02 17:51:21

Sınıflara kamera koyulsun ama kameraları milli egitimci degil. Basbakan izlesin. O zaman velilere hak verirsiniz. Her ogrenci birer bireydir. Onlara ayrımcılık yapanı mı dersınız. Yada kafasını cope sokan nınımı. İzlensin görülsün. İt iti ısırmaz. Stajer ögretmen aramayın. Cocuklar ı uzmeyin.

Avatar
Güneş sırlı 2018-04-03 07:32:48

Ölüm hak aylığı borçlanarak kabul edilsin herkes çok mağdur bizim ayligimizda borçlanarak mahkeme yoluyla aliyodu yargitây maaşı kesti bimere yazdım ama sonuç gelmedi

Avatar
Mahmut Akın 2018-04-04 12:27:55

Suriyelilerin ivedilikle kendi topraklarına gönderilmesini istiyorum kendi ülkemde yabancı oldum resmen benimde ailem çocuklarım var geçinmekte zorlanıyorum onlara tanınan imkanlar kendi insanımıza zor durumda olanlarımız var tanınmıyor maalesef öncelik kendi insanımızın refahı kalkınması olması ben devletimden birşey istediğim zaman sigortan var deniliyor söylenecek çok şey var ama zaman alır saygılar