banner388

Başkan Yılmaz Müjdeledi Cumhurbaşkanı Samsun'a Geliyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 16 Nisan referandum süreci için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ay içinde Samsun’a gelme ihtimali olduğunu söyledi.

Başkan Yılmaz Müjdeledi Cumhurbaşkanı Samsun'a Geliyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 16 Nisan referandum süreci için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ay içinde Samsun’a gelme ihtimali olduğunu söyledi.

02 Mart 2017 Perşembe 12:57
Başkan Yılmaz Müjdeledi Cumhurbaşkanı Samsun'a Geliyor

Samsun Haber- Samsun Valisi İbrahim Şahin ise Başbakan Binali Yıldırım’ın Ankara-Samsun hızlı tren müjdesini verdiğini söyledi. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin idarecileri ve ileri gelenleriyle geleneksel olarak düzenlenen kahvaltı programı bu kez iş adamı Mehmet Uraloğlu sponsorluğunda Sevgi Kafe’de yapıldı. Toplantıda konuşan Başkan Yılmaz ve Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun için yapılması düşünülen projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundular.

“Cumhurbaşkanı bu ay Samsun’a gelebilir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ay Samsun’a gelebileceğini belirten Yusuf Ziya Yılmaz, “Bu 16 Nisan referandum süreci için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Mart ayı içersinden yüksek oranda Samsun’a gelme ihtimali var. Ülkemiz bulunduğu coğrafya nedeniyle güçlü olmak zorundadır. Kişi başına düşen gelirin 20 bin dolarla çıkarması gereken bir ülke olmamız gerektiğini 15 Temmuz’dan sonra anladık. Çevremizdeki ülkelerle olan ilişkilerimiz, NATO müttefikimiz olan Amerika’nın Suriye ve Irak’taki tutum ve davranışlarından ancak güçlü bir ülke olarak bu coğrafyada konumumuzu muhafaza edebiliriz. Böyle olursak çocuklarıma daha iyi bir gelecek bırakabiliriz. Son 1 yıldaki en güzel gelişmenin bu bilincin insanlarda oluştuğuna inanmamdır. Biz çevremizdeki ülkelerle iyi olamıyorsak kendi ayaklarımız üzerinde durmamız gerektiğini 15 Temmuz kadar bize öğretecek başka bir olay yoktur. O yüzden her olaydan çıkacak bir hayır vardır. 15 Temmuz böyle bir sonuç oluşturdu” dedi.

“16 Nisan sonrası Türkiye başka Türkiye olacak”

Referandumdan “evet” çıkması sonrasında Türkiye’nin daha güzel bir ülke olacağının altını çizen Yılmaz, “16 Nisan’dan sonra da Türkiye yeni bir Türkiye oluyor. İnşallah Cumhurbaşkanlığı Sitemi gelecek. Böylece ülkemiz esaretten uzak, bir takım bürokratik engellemelerden uzak, daha senkronize ve daha çabuk karar veren, ekonomisini istikrarlı hale getiren, dış ilişkilerini istikrarlı hale getiren, karar verme süreci ile uygulama sürecini birbirine çok fazla yaklaştıran ve hemen harekete geçebilen bir ülke haline geleceğiz” diye konuştu.

Vali Şahin: “Ankara-Samsun hızlı tren müjdesini Başbakan verdi”

Ankara ve Samsun arasında yapılması düşünülen hızlı tren projesinin müjdesini Başbakan Binali Yıldırım’ın verdiğini ifade eden Vali Şahin, “Cuma günü Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Bey ile canlı bağlantıda konuşurken Kayseri hızlı treninden bahsederken ‘Samsunlular da hızlı tren istiyor’ demiştim. O da ‘İbrahim Bey, ayaküstü böyle sözler verilmez’ deyip bizi uyarıp eleştirmişti. Dün Amasya mitingini izledik. Orada Ankara-Samsun hızlı tren müjdesini verdi. Bu gerçekten çok sevindirici bir haber. Çünkü artık devir hız devri. İnşallah buradan 2,5 saatte Ankara’ya gidilebilecek. Ankara ve Samsun’dakiler günübirlik gidip gelebilecekler. Başbakanımızın ifadesiyle arayacaksınız akrabanızı sabah kahvaltıya gideceksiniz. Ankara’ya Samsun’u fiziksel de olmasa bir şekilde yakınlaştırmış olacağız. Bu hem şehirdeki dinamikleri harekete geçiriyor hem de ticareti önemli noktaya getiriyor” şeklinde konuştu.

Toplantıya ayrıca Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Samsunspor Başkanı Erkurt tutu, OMÜ genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, iş adamı Fahrettin Ulusoy, şehrin önde gelen idarecileri, işadamları ve davetliler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2017-03-02 23:35:42

Hadi hayirlisi cokta güzel olur hizli tren tabi reisin samsuns gelmesi dahada guzel olur