banner388

Başkan Yılmaz, Makine Mühendislerine seslendi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, makine mühendisi meslektaşlarına seslendi.

Başkan Yılmaz, Makine Mühendislerine seslendi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, makine mühendisi meslektaşlarına seslendi.

29 Aralık 2017 Cuma 09:06
Başkan Yılmaz, Makine Mühendislerine seslendi

Samsun haber - TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nın kuruluşunun 63. Yıldönümü nedeniyle makine mühendisleri gecede buluştu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ında katıldığı programda meslekte 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45 ve 50. Yılını dolduran mühendislere plaket verildi.

40’ıncı yılını geride bırakan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel ise plaketini AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt'tan aldı.

“ODAMIZ BÜYÜDÜ”

Makine Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan yaptığı konuşmada "Odamız gelişmiş, üretmiş, büyümüş ve güçlenmiştir. Bizler de şube olarak bu çabaya destek olmaktan daima gurur duyduk" dedi. 

“MESLEĞİMLE GURU DUYUYORUM”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, nasıl makine mühendisi olmaya karar verdiğini anlatarak, “Makinacılığımla hep iftihar ettim. Bugün eğer Samsun'umuza hizmet ediyor isek hep gurur duyduğum mesleğimin sayesinde. "diye konuştu.

“SİZLERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”

Makine mühendislerine çok iş düştüğünü belirten Başkan Yılmaz, "Geçmişte makine mühendisliğini seçerken Türkiye önümüzdeki 30 sene içerisinde sanayileşecek. Bugün neredeyiz. Hala daha cebimizdeki 100 liranın 23 lirasını sanayiden, 60 lirasını hizmetler sektöründen geri kalanını da tarımdan kazanıyoruz. Ülkemizin sanayiden kazandığı payı büyütmesi gerekir. Üretmek ve ürettiğimizi ihracata dönüştürerek bir sanayi toplumu olma yolunda çok daha fazla çalışmalıyız. Bunun için de siz meslektaşlarım olan makine mühendislerine çok iş düşüyor." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2017-12-29 09:17:17

yaktın başkan taşerönleri belediyelere kadro verdirmeyen başkan