banner388
banner390
banner410
banner408

Başkan Yılmaz'ı Heyecanlandıran Proje

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Atakum Belediyesinin Yörekent Projesi beni çok heyecanlandırıyor” dedi.

banner269

Başkan Yılmaz'ı Heyecanlandıran Proje

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Atakum Belediyesinin Yörekent Projesi beni çok heyecanlandırıyor” dedi.

07 Mart 2017 Salı 13:54
Başkan Yılmaz'ı Heyecanlandıran Proje

Samsun Haber - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Başkanı Sadettin Sarıoğlu ile bir araya gelerek Atakum Belediyesinin yaptığı Yörekent Projesi hakkında istişarelerde bulundu.
Atakum Belediyesinin 55’te 55 Proje çalışması kapsamında yer alan Yörekent Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Daha önce Karadeniz’in birçok il ve ilçesiyle birlikte çalışma yapan Atakum Belediyesi şimdi de Çarşamba’nın etnik kimliğini Atakum’da yaşatmak için çalışmalara başladı. Atakum’da belirlenen yere Çarşamba Evi başta olmak üzere, Çarşamba’nın tarihi ve etnik kimliğini ortaya koyacak çalışmalar yapılacak.

Atakum’da Çarşamba tarihi ölümsüzleşiyor

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın Yörekent Projesi’nin kültürel kaynaşmanın altyapısını oluşturacağına inandığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Atakum Belediyesinin kültürel ve tarihi miraslarımızı gelecek nesillere aktarmada önemli rol oynayan hemşehri dernekleri ile birlikte yürüttüğü Yörekent Projesi beni gerçekten çok heyecanlandırıyor. Atakum’un her yerinde Türkiyemizin güzelliklerinin yer alması kentsel estetik açısından da önemli bir çalışma olacak. Proje hayata geçtiğinde Atakum’da vatandaşlarımızın keyifli vakit geçirebileceği alanlar çoğalmış olacak. Burada hemşehri derneklerimize büyük görev düşüyor. Kendilerine tahsis edilen alanı ilçelerini tanıtacak şekilde dizayn etmeleri gerekiyor. Atakum Belediyemiz ve Çarşambalılar Derneğimizin birlikte yapacağı Yörekent Projesi ile unutulmaya yüz tutmuş tarihi değerlerimiz gün yüzüne çıkacak. Çarşambamızın tarihi evinin belirlenen alana yapılması, kültürel ve etnik değerlerimizin buraya empoze edilmesi ilçemizin tanıtımı için çok yararlı olacaktır. Böylesine muhteşem bir proje için hem Atakum Belediyemizi hem de Çarşambalılar Derneğimizi tebrik eriyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.