banner388

Başkan Yılmaz: “Daha Uyanık ve Dikkatli Olmalıyız”

Belediye Başkanı Yılmaz, “Yapılan bu darbe girişimi bizlere şunu göstermiş oldu, yurdunu seven vatandaşların daha da uyanık ve dikkatli olması gerekiyor” dedi. 

Başkan Yılmaz: “Daha Uyanık ve Dikkatli Olmalıyız”

Belediye Başkanı Yılmaz, “Yapılan bu darbe girişimi bizlere şunu göstermiş oldu, yurdunu seven vatandaşların daha da uyanık ve dikkatli olması gerekiyor” dedi. 

18 Temmuz 2016 Pazartesi 15:33
Başkan Yılmaz: “Daha Uyanık ve Dikkatli Olmalıyız”

Yusuf Ziya Yılmaz, vatan hainlerinin darbe girişimlerinin başarısız olmasından sonra yapılacak  olan çalışmalar ile ilgili olarak belediye başkanları ve meclis üyeleri ile toplantı gerçekleştirdi.
Belediye Meclisi toplantısından önce yapılan toplantıda Yılmaz, yeröl yönetimin aksamaması için gerekli olan bütün önlemlerin alınması ve hizmetin daha da arttırılmasını söyledi. Belediye Meclis toplantısı Samsunum 1 Gemisinde gerçekleştirildi. Yusuf Ziya Yılmaz tarafından gerçekleşen toplantıda, Meclis Başkanı Vekili olan Turan Çakır, Ak Parti'nin Grup Başkanı olan Nihat Soğuk, Belediye Başkanları ve bunun yanı sıra meclis üyeleride katılım sağladı.
Fethullahçı Terör Örgütü ile uzantılı olan parelel devlet yapılanması üyelerinin yapmak istedikleri ihtilalini değerlendirdikten sonra söze başlayan Ziya Yılmaz, '' Çok büyük sıkıntılı bir hafta sonu geçirdik. Silahlı Kuvvetlerin arasında yer alan vatan hainleri, bir araya gelerek parelel yapılanmayı oluşturup TSK içerisinde ittifak ederek beraber bir darbeye kalkıştılar. Bu darbe kalkışmasında ilerleyen vakitlerde Cumhurbaşkanımız ve merkez teşkilatının bütün demokratik güçlerini, vatandaşlarımızı meydanlara toplayarak, vatanımızın geleceğini tehlikeye atan bu girişime karşı koymaya çağırdılar. Hepimiz bulunduğumuz ilçelerin meydanlarına gelerek, haince planlanmış olan bu direnişe karşı koyduk'' dedi.



''DARBEDE ŞEHİT OLANLAR SAYGI İLE ANILACAKTIR''
15 Temmuz'da meydana gelen darbe karşılaşmasında yaşamını yitiren sivil ve resmi demokrasi şehitlerine Yüce Allah'tan rahmet dileyen Yılmaz; ''Bir grup vatan haininin yönetime sahip çıkmasına yönelik olarak yapılan darbede, askerlerimizin bir diğer bölümü, polislerimiz ve vatandaşlarımızın direnişi ile son bulmuştur. Darbe sırasında hem vatandaşlarımız hem güvenlik ekiplerimizden şehit dülen evlatlarımız olmuştur. Şehit düşenlere Allah'tan Rahmet Dileyerek Şehit ailelerine de sabır ihsan eyliyorum. 15 Temmuz tarihinde, vatanımızda demokrasi büyük yer edinecektir.'' diye ekledi.   


''Hizmetimiz Aksamadan Artmalıdır''
Samsun’da yerel yönetimde izlenen yollar ile ilgili olarak bilgi veren Başkan Yılmaz şu şekilde devam etti: “Belediyelerimiz birer yerel yönetim kuruluşlarıdır. Cenazeden düğüne, ulaşımdan temizliğe, içme suyu, yangın söndürmeye ve bütün alt yapı hizmetleride dahil olmak üzere vatandaşın konforunu arttırmak amacı ile 1 gün boyunca ki ihtiyaçlarını temin etmekle yükümlü olan kuruluşlardır. Bu zaman zarfı içerisinde asıl görevlerimizi ihmal etmemeliyiz aşsla işlerimiz aksamamalı. Bütün bunların yanı sıra ulaşımın, içme suyunun, cenaze hizmetlerinin, temizlik hizmetlerinin, kanalizasyon hizmetlerinin hepsini yapmakla yükümlüdür. Hizmetlerin aksamaması için gerekli uyarılarda bulundum. Samsun'da Toplu taşıma ve ulaşım hizmetlerim Salı gününe kadar ücretsiz olacaktır.
Şu son günlerde daha dikkatli olmalıyız ve gördüğümüz olumsuzlukları sözlü yada yazılı olarak dakikasında güvenlik güçlerine bildireceğiz. Bu tarz durumlarda hemen bilgileri kayıt altına aldırmamız da büyük yarar vardır. Lütfen hepimiz Duyarlı olup en önemli unsurun devletimiz bekası olduğunu giç bir zaman unutmamalıyız''
dedi.



“Artık Daha Dikkatli Olmamız Şart”

Başkan Yılmaz ''Darbe girişimin başarısızlık ile sonuçlanmasından sonra bizler şunu anlamalıyız ki, yurdunu, vatanını seven, vatanımızın ve çocuklarımızın geleceği için bizlerin her zaman uyanık ve daha da dikkatli olması gerekmektedir. Yüce Rabbim bu zaman zarfı içerisinde Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza, Kurul üyelerimize, milletvekillerine, devlet yöneticilerine, istihbarattan yargıya varana kadar bütün yönetime, vatanının ve memleketinin  iyiliğini düşünen herkese selam olsun. Hepsinin önünde eğilerek minnet ve şükranlarımı sunuyorum'' dedi.

''Nöbetlere Devam''
Darbe gecesinden bahseden Başkan Yılmaz şunları söyledi: “O günün akşamı, vali bey ile beraber toplantı halindeydik. Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine bizlerde meydana geldik. Vatandaşlar meydanlara doğru koşuyordu. Vatan sevgisini bir kez daha görmüş olduk. Bizler geç vakitlere kadar hepimiz sokaklardaydık. Nöbeti hep beraber ilçemizde tuttuk.Yapılan bu meydan toplantıları devam edecektir.” 
Bu Demokrasi nöbetinde diğe  partilerin temsilcilerini ve sivil toplum kuruluşlarının davet edilmesinin gerektiğini ve önemini belirten Başkan Yılmaz, sözlerine böyle devam etti: “Meclis’teki darbecilere karşı hep beraber olan siyasi partilerin üyeleri meydanlara toplanıp  bizimle birlik olduklarını düşünüyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Son Güncelleme: 18.07.2016 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.