banner388
banner390
banner410
banner408

Başkan Yılmaz'a Sert Suçlama: 'Samsunluların parasıyla...'

Samsun Büyükşehir Belediyesinin, kamulaştırarak Sultanahmet Camisi modeli planlanan Gülsan Sanayi Sitesiyle ilgili olarak Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, '' İktidara şirin gözükmek için Büyükşehir, Samsunluların parasıyla sultanlık yapıyor'' diye konuştu.

banner269

Başkan Yılmaz'a Sert Suçlama: 'Samsunluların parasıyla...'

Samsun Büyükşehir Belediyesinin, kamulaştırarak Sultanahmet Camisi modeli planlanan Gülsan Sanayi Sitesiyle ilgili olarak Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, '' İktidara şirin gözükmek için Büyükşehir, Samsunluların parasıyla sultanlık yapıyor'' diye konuştu.

07 Kasım 2016 Pazartesi 11:10
Başkan Yılmaz'a Sert Suçlama: 'Samsunluların parasıyla...'
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Gülsan Sanayi Sitesini yıkıp İstanbul'daki Sultanahmet Camii modeli bir dini tesis alanı olarak yapılmasını kararlaştırdı. Yapılan bu planın yanlış olduğunu, Sultanahmet gibi bir camii söyleminin tamamen popülist ve günün modası içerisinde mevcut iktidara şirin görünmek, bir yerlere mesaj vermek adına yapıldığını ve açıkca dini siyasete alet etmek olduğunu söyleyen Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, şunları söyledi:

" Gülsan Sanayi alanı Samsun'da öncelikli olarak dönüştürülmesi gereken bir bölge, fakat burayla ilgili düşünceleri duydukça hayrete düşüyorum. Bölge plan başlığı olarak yeşil alan ve dini ibadet alanı şeklinde belirlendi. Dini ibadet alanı donatı, yeşil alan plan başlığı, fakat dini ibadet alanı plan başlığı haline getirilmiş, bu yanlış bir yaklaşımdır. Bu alan Samsunluların ihtiyacına göre planlanmalı, gerekiyorsa da camii yapılır, ancak Sultanahmet gibi bir camii söylemi tamamen popülist ve günün modası içerisinde mevcut iktidara şirin görünmek ve bir yerlere mesaj vermek adına yapılıyor. Geçmişte Sultanahmet Camii veya Samsun'daki Büyük Camii yapıldı, fakat o günün Sultanı kendi cebinden verip, yaptırdı. Hiçbirisi devlet bütçesiyle yani halkın parasıyla yapılmıyordu, ancak şimdilerde ise halkın parasıyla kendi siyasetlerini oluşturuyorlar. Camii yapımı siyasi bir söylem ve açıkca dini siyasete alet etmektir, Samsunluların parasıyla Sultanlık yapıyorlar. Gülsan Sanayinin istimlağı zaten yeterince büyük bir bedelken ve tramvay için kaynak yaratmakta büyük sıkıntı yaşanıyorken, Sultanahmet gibi bir camiiyi hangi parayla yapacaklar? Gönderme yaptıkları her camii Sultan camisi, kendileri Sultan mıdır? Samsunluların parasıyla sultanlık yapıyorlar ve bunu dediğimizde camii karşıtı gibi görünüyoruz ama Site Camiine de bir yandan sahip çıkıyoruz''

Samsun'un Gülsan Sanayi'den başka birçok sorunu olduğunu belirten Memişoğlu, ''Yusuf Ziya Yılmaz bu şehre geldiğinde Samsun'da altyapı, trafik ve otopark sorunları vardı halen daha da devam etmekte, Samsun'da çocukların oynayacağı park yok. Bu kadar sorun varken düşmüşsünüz caminin peşine. Samsunlular olarak biz sizden dünyamızı güzelleştirmenizi bekliyoruz. Bırakın ahiretimizi, o bizim meselemiz. Samsun'un en büyük sorunu kimse hesap sormuyor ve bu nedenle de yapılanlar onların yanına kar kalıyor. Gülsan Sanayi Sitesi alanının Samsunluların yararına nasıl değerlendirilebileceği konusunda çalışmalar yapılmalıdır'' diye konuştu.

Kaynak: Haber Gazetesi / Zerrin Somuncu
Son Güncelleme: 07.11.2016 11:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsunlu 2016-11-11 01:08:58

Yusuf bey Samsun'a hangi yatırımı yapmış lütfen anlatın isterseniz ben anlatayım samsunda yol ve kaldırımlar yorm sizin samsunda sanayi sitesi rezilliği yorum sizin samsunda o eski gece kondu görünümündeki tipsiz beton yığınları yorum sizin samsunda Atakum ilçesinde hala giderilemeyen kanalizasyon sorunu her yağmurda suda yüzebilirsiniz biz çok yüzdük yine samsunda haksız arazi edinme ve kafalarına göre imar sonrasındadır büyük vurgun yine tarihi eser çıkarma anlayan anlar yorum sizin Yusuf beyin ben gerçek AKP li olduğuna inanmıyorum Samsun adeta rezil bir şehir görümünümde bir şey yaptıklarını sanıyorlar biraz şöyle hudut dışına çıkın da görün şehircilik nasılmış o Zaman karşılaştırmayı daha iyi yaparsınız

Avatar
RECEP ÇELİK çiftlik esnafi 2016-11-07 15:38:05

aa olurmu yusuf zıya yılmaz hacı adamdır oyle demeyın bır camımız eksıktı onuda yapıyor işte

Avatar
mağdur 2016-11-07 15:28:43

sanki imdat diyecek kimse yok gibi kepçe makinası kabusumuz oldu görünce biri ağzını açmışta yiyecekmiş hissi veriyo

Avatar
mağdur 2016-11-09 16:35:42

Yusuf Ziya Yılmaz nasıl olsa köşe oldu . Kenan şara da aynıydı ama Allah ın tokadı yetişti Araştırma Hastanesinin yanındaki arsanın sefer arlı ve Kenan Şara ya ait olduğu söyleniyor Memur maaşıyla maaşAllah mutahhitlik şudur budur ama hala ilçe arabaları çarşıya giremiyor insanlar madur hiç kimsenin sesi cıkmıyor nerede garajlara sıkıştırılıp 10 liralık yolu 20 liraya giden onun içinde özel arabalarla samsuna gelen insanlar inşAllah ölmedende belediye başkanlarının mezarını boş olan parklara koyarlar.

Avatar
mağdur 2016-11-11 18:29:14

köşe oldu.... hitabını mağdur rumuzuyla yazan şahıs başka rumuz kullanın lütfen.

Avatar
Samsunlu 2016-11-12 03:55:16

Çok saçma seyler ya. Cami yapısın ne var bunda. Allahın evini cokmu goruyosunuz. Adam cami istemiş Helali hoş olsun en azınndan iyi şeye veriyor parayı. Bos bos işlere degil.

Avatar
yusuf benim 2016-11-14 20:44:54

Simdi laf desek fetocu derler yapmayin desek dinsiz derler para desek Allah derler bu millet issiz gucsuz is sahasi kurun daha sevap daha Ihtiyac desek calisana is heryerde var derler yalakalik desek eski anaplıya reis derler nede olsa aslan kadar aslan atma ziyaaa