banner388

Başkan Tok Gönülleri Fethetti

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle kadınlara karanfil dağıtan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Kadınlar hayatın mimarıdır" dedi.

Başkan Tok Gönülleri Fethetti

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle kadınlara karanfil dağıtan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Kadınlar hayatın mimarıdır" dedi.

08 Mart 2017 Çarşamba 17:30
Başkan Tok Gönülleri Fethetti

Samsun Haber - İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla kadınlara karanfil dağıttı. Cadde ve sokakları gezerek bayanlara karanfil dağıtan Başkan Tok, “Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Bizim dinimiz kadınlara çok büyük değer vermiş ve cenneti onların ayaklarının altına sermiş. Bu nedenle bütün kadınlar sadece bu gün değil, diğer günlerde başımızın tacı. Onlara gereken değeri mutlaka vermeliyiz” diye konuştu.

“Her projemizde bayanları düşündük”

Toplumun gelişmesinin ve geleceğin mimarı olan kadınların yerini ve önemini çok iyi bildiklerini söyleyen Başkan Erdoğan Tok, “Yaşamının birçoğunu iş hayatında harcayan iş kadınlarını ve vakitlerini evinde geçiren ev hanımlarının sosyal hayata katılımın sağlanması için birçok projeye imza attık. Göreve geldiğimiz günden bu yana kadınlarımızla ilgili çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hanımlar Lokalimizde yüzlerce kadınımız tesisimizin tüm imkanlarından faydalanarak sosyal yaşamın içerisinde aktif bir şekilde yer alıyor. Derebahçe Sosyal Tesisimizde ve diğer kültür merkezlerimizde bayanlar, çeşitli branşlarda kurs görmekte ve el becerileri kazanmaktadır. Kadınlarımız için mutlu ve huzurlu bir aile tesis etmek için ‘Aile Okulu’ eğitim seminerlerimizi ve söyleşilerimizi sürdürmekteyiz. Mahallerde parklarda oluşturduğumuz alanlarda kadınlar fitness kondisyon aletleri ile sağlıklı yaşam için spor yapabilmektedir. Yine Baruthane Mahallesi Ihlamur Bulvarı üzerinde bayanları da düşünerek istifadelerine sunacağımız onların ders yapabilecekleri, ibadet yapabilecekleri Selçuklu mimarisine uygun Camii ve Külliye inşa ediyoruz” şeklinde konuştu.

"Kadınlara değer veren medeniyetin temsilcileriyiz"

Tok sözlerini, “Bizler milletçe, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Kendilerini eğiten, yetiştiren, büyüten, sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ihtiyaçları olduğunda desteklerini kendilerinden esirgemeyen, fedakar kadınlara gereken değeri vermek kendileri için olmazsa olmaz şartların başındadır. Şanlı tarihimize baktığımızda ismini tarihe altın harflerle yazdığımız öyle büyük kadın neferler olmuştur ki, günümüze ışık tutmuş ve günümüz kadınları da bu yolda kendilerine bırakılan bu ışığı benimseyerek yaşantılarına yön vermişlerdir ” şeklinde tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.