banner388
banner390
banner410
banner408

Başkan Togar: "Sanayi sitelerini silindirle yıkıp geçeceksin"

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ilçesinde bulunan 3 sanayi sitesinin daha önceki yıllarda hiç denetlenmemesine tepki göstererek, “Bunları devasa silindirle yıkıp geçeceksin” dedi.

banner269

Başkan Togar: "Sanayi sitelerini silindirle yıkıp geçeceksin"

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ilçesinde bulunan 3 sanayi sitesinin daha önceki yıllarda hiç denetlenmemesine tepki göstererek, “Bunları devasa silindirle yıkıp geçeceksin” dedi.

26 Ağustos 2017 Cumartesi 17:55
Başkan Togar: "Sanayi sitelerini silindirle yıkıp geçeceksin"

Samsun HaberDaha önceki yıllarda 3 sanayi sitesinde denetlenmeyen firmaların yüzde 98’ini mühürlediklerini belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Tekkeköy’de yaşıyoruz. Siyaset kötü bir şey. Kimi zaman siyaseten öyle şeyler yapıyoruz ki, adam beni eleştirecek, ilçeyi yerden yere vuruyor. Bende ona ‘ekonomik şartların uygun niye burada yaşıyorsun, git taşın’ diyorum. Ben bunu art niyetsiz söylüyorum. Burada kontrolü hiç olmayan kurşun fabrikaları var, sanayinin içerisinde üretim yapan tesisler var. Hiçbir geçmişten gelen sistemin denetlemesi olmayan İlkadım, 19 Mayıs ve Örnek Sanayi Sitesi’nin yüzde 98’ini mühürledik. Kimisinin yıkım kararlarını aldık. Uygulamalarıyla alakalı hukuki süreç var. Benden önce hiçbir şey yapılmamış. Adamın 100 metrekare dükkanı var, 300 metrekare kaçağı var. Yüzde 90’ına göz yumulmuş, idare edilmiş. Adam şimdi belli bir üretime ulaşmış. Adamın 100 metrekare yerinde 5 kişi çalışıyor, dışarıdaki 300 metrekare yerinde 15 kişi çalışıyor. Gel de yık. Yıkamıyorsun” dedi.

Sanayi siteleri için çözüm üretilmesi gerektiğini belirten Başkan Togar, “Ben bunlara şimdi ya yeni bir alan üretmek zorundayım. Bana göre Petrol Ofisi’nin oradan başlıyorsun, Organize Sanayi’nin oraya kadar devasa silindirlerle yıkıp geçeceksin. Burada yemek fabrikası var. Arkasında da kurşun fabrikası var. Boyahane fabrikası var. Öyle bir çarpıklık var mı? Yağmurların oluşturduğu dünyanın en verimli alüvyon ovaları burada” diye konuştu.

Son Güncelleme: 28.08.2017 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2017-08-26 20:21:11

Sorun bu bölgeye sanayi(ticari) ruhsatı veren iblislerde , toprak analizi , toprak etüdü kimbilir hangi çorak araziden alınıp verildi.

Avatar
dogdu 2017-08-26 23:47:51

BAŞKAN ATAKUM SAHİLNDEDE YIKIP GEÇİLECEK İŞGALCİLER VAR GEL KURBAN OLAM

Avatar
memoli 2017-08-28 10:26:26

dünyada sahillere ve verimli arazilere sanayi artigi kuran, izin zamani havaalani onarimina baslayan, yarim metre yüksek kaldirim yapan, iki üniversite okutup tek yabanci dil nbilmeyen insan yetistiren vs baska devlet varmidir. yoktur tabi bu herkezi okutma politikasi yüzünden herkez birbirisinin aynisi bilmeyen düsünemeyen sadece hocasina seyhine baskanina vs itaat eden nesiller yetistirdiler bizde dahil

Avatar
cengiz 2017-08-26 22:38:01

Ankara yoluna küçük sanayi sitesi TOKİ tarafından yapılmalı ve bu sanayi siteleri taşınmalı bu bölge komple organize sanayi bölgesi olmalı

Avatar
Turgut Sezgin Türk-Alman İşverenler Derneği Başkanı Frankfurt-Almanya 2017-08-27 10:17:12

Bundan 3 sene önce 6 kişi çalışan bir şirket kurup ülkeme ve çok sevdiğim Samsun uma yatırım yaptım. Tabiki bunda en en çok dönemin T.C Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanımızın bir Almanya seyahıtinde onunla tanışma imkanı buldum ve karar verdim..
Ancak şu an sanayı bölgesinde .. çöpkutusu bile yok yollar çok kötü ve bakımsız yollar ... gecenlerde 3 Alman işveren arkadaşımı götürdüm yol ve çevre kirliliğin den dolayı çok mahcup oldum...
Sanayıde binlerce insanımız ekmek yiyor vergi verip ülkenin gelişimine katkı veriyor..
Bence yıkmadan ,oraları düzeltme yoluna gitmeliyiz ki üretim ve potansiyel artsın..

Güzel samsun numa selamlar

Almanya -Frankfurt

Avatar
Muhacir 2017-08-27 18:13:52

Adama demezler mi 15 yıldır iktidardasınız, siz bu sorunu çözememekten sayıklanıyorsunuz. Peki kim çözecek?

Avatar
Ersin 2017-08-27 18:25:48

Baskan seni o makama getiren o soz verdigin isverenler degilmi hani fabrika bacalarina gecen sene filtre takiyodun takmayanlari kapicaktin once sen bunu yap kucuk esnafi silindirle sonra ezersin gec bu hikayeleri

Avatar
cengiz 2017-08-27 21:20:08

bir cip olayı vardı ne oldu