banner388
banner390
banner410
banner408

Başkan Temel Armutçu'dan sert açıklamalar

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, "Enflasyonu makul düzeye indirmeden, yüksek faizle sürdürülebilir bir büyüme mümkün değildir" dedi.

banner269

Başkan Temel Armutçu'dan sert açıklamalar

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, "Enflasyonu makul düzeye indirmeden, yüksek faizle sürdürülebilir bir büyüme mümkün değildir" dedi.

17 Eylül 2018 Pazartesi 09:43
Başkan Temel Armutçu'dan sert açıklamalar

Samsun haber - Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, yüksek faiz oranlarıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

"BÜYÜME MÜMKÜN DEĞİL"

Başkan Armutçu yaptığı açıklamada, "Yüksek faizle piyasaya ancak kısa vadede baskı oluşturabilirsiniz. Enflasyon bu düzeydeyken kurların uzun vadede düşmesini beklemek ise sadece hayalcilik olur. Enflasyonu makul düzeye indirmeden, yüksek faizle sürdürülebilir bir büyüme mümkün değildir" dedi.


"İTHAL CENNETİ"

Türkiye'nin ithal cenneti haline geldiğini ifade eden Başkan Armutçu, "Yüksek faiz düşük kur ile; 16 yıldır yürüttüğünüz güdük ekonomik programlarınızla, ithal cenneti haline gelen iflasın eşiğindeki ülkemizde üretime dönüleceği sözleri; "çayın şekerle değil; tuzla tatlandırılmaya" çalışılması kadar komik!" diye konuştu.


Armutçu açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

"Çocukların işkenceye tabi tutulduğu, yaprak yiyerek hayatta kalmaya çalıştığı, suçsuz insanların sırf farklı düşündükleri için cezalandırıldıkları, siyasî ve ekonomik rant için tüm değerlerin çiğnendiği,'demokrasi' diye; genç kızların tecavüze uğradığı ve haksız yere ülkelerin bombalanarak işgal edildiği, stratejik ortaklıklar uğruna zalimle işbirliklerinin meşru sayıldığı bir dünyada birilerinin kalkıp; dinden, Diyanet'ten, sosyal adalet ve vicdandan bahsetmesi de, faizin, zinanın, kumarın, livatanın, kul hakkı yemenin; 'dindar' bir iktidar tarafından kanunlaştırılarak meşrulaştırılması da bizim için kabul edilecek normal bir durum değildir! Milliyetçilik, millîlik gibi söylemler yalnızca ruha gaz verir. Ekonomiyi düzeltecek, geliri yükseltecek üretim ve teknolojik gelişmelerdir. Tüm insanlığın kurtuluşu da ancak; Din ve vicdan ayarlarımızın, Allah ve Resulüne göre kalibre edilmesiyle mümkündür. Bu da söylemlerle değil; eylemlerle mümkündür beyler. Bu gibi eyleme dönüşmeyen söylemlerle ancak günü ve kendimizi kurtarırız, toplumu ve yarınımızı asla."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
karaktersizsiniz 2018-09-18 12:38:43

muhalefet olmak karsi tarafi kotulemek degildir gel yapabiliyorsan ac bir tane fabrika yurt disindan gelen bir urunu üret milli servete katkida bulun ondan sonra birilerini kotule