banner388
banner390
banner410
banner408

Başkan Sinecek, Suriye sınırına gitti

Samsun Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, Türk askerine destek olmak için Suriye sınırına gitti.

banner269

Başkan Sinecek, Suriye sınırına gitti

Samsun Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, Türk askerine destek olmak için Suriye sınırına gitti.

15 Mart 2018 Perşembe 16:01
Başkan Sinecek, Suriye sınırına gitti

Samsun haber - Samsun Atakum Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, Afrin'de düzenlenen harekata katılan askerlere destek olmak için ve bölgedeki esnafı gözlemlemek için Suriye sınırına gitti.

Hatay'da aldığı bilgileri kamuoyuyla paylaşan Sinecek, "Diğer esnaf arkadaşlarımızla birlikte Hatay’a giderek hediyelerimizi tırlara yükledik. Tırlara yüklediğimiz bu hediyeler Suriyeli mültecilere ulaştırılacak. Bizim amacımız oradaki esnafı görmek ve oradaki halkın savaşla bağlantılı durumu var mı diye bakmaktı. Gözlemlerimize göre Türkiye sınırında savaşla ilgili hiçbir iz yok. Oradaki ekonomi de gayet iyi. Yeni yeni binalar yapılıyor ve yollar da güzelleşiyor. Ticaret yapılabilecek bir hale geldiğini gördük. Biz ilerleyen günlerde oradaki ticaretin daha da artacağına inanıyoruz” dedi.

Terörün Türkiye sınırından temizlendiğine dikkat çeken Sinecek, "Onlarla yaptığımız istişareler ve bizim arkadaşlarımızla yaptığımız gözlemler neticesinde terörün Türkiye sınırından tamamen temizlenmiş olduğunu anladık. Artık orada sağlıklı bir yapıya kavuşulup bir barış sağlandığında Türkiye’nin ufku açılacaktır. Oradaki Suriyeliler iş yerleri açarak ticaret yapmaya başlamış. Genellikle Suriyelilerin Hatay sınırında iş kurduklarını gördük. Bu durum Suriyelilerin geleceğine yönelik atılan iyi bir adım. Biz orada şunu da gördük: Türkiye’nin Müslümanlara verdiği değere bizzat şahit olduk. Türk milleti gerçekten örnek bir millettir. Ayrıca milletimiz Afrin’de görev yapan Mehmetçiklerimize de büyük destek veriyor. Onların her anlamda yanında oluyor” diye konuştu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gazipaspas 2018-03-16 08:50:16

ne kadar önemli... Bizi çok ilgilendiriyor. Zatı şahanelerin bu işi yapması...........