banner388

Başkan Şahin Yörüklerle bir arada

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Makedonya'da Yörüklerle bir araya geldi. Makedonya'da düzenlenen festivale katılan Başkan Şahin'e büyük ilgi gösterildi.

Başkan Şahin Yörüklerle bir arada

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Makedonya'da Yörüklerle bir araya geldi. Makedonya'da düzenlenen festivale katılan Başkan Şahin'e büyük ilgi gösterildi.

12 Ağustos 2018 Pazar 19:52
Başkan Şahin Yörüklerle bir arada
Samsun Haber-Başkan Şahin Makedonya Türkleri Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel 12. Yörük Festivali'ne katıldı. Festival, İstiklal Marşı'nın okunması ile birlikte başladı. Konuşma yapan Başkan Şahin, kendisine gösterilen ilgiye duyarsız kalmadı.
Kendisine gösterilen ilgiden memnun kaldığını ifade eden Başkan Şahin, "Kanıyla canıyla bizim olan, ezanıyla salasıyla diniyle biz olan, giyimiyle kültürüyle geleneğiyle bizim olan, alın teriyle kokusuyla ruhuyla biz olan, sevgisiyle ahlakıyla töresiyle bizim olan, çok değerli kardeşlerim sizlerin şerefli çevresinde olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Sizlere Anadolu’dan Türkiye’den selam getirdim. Sizlere Samsun’dan kardeşlerinizden selam getirdim. Yüce Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Çok değerli Türkmen kardeşlerim 12. Geleneksel Türk Şöleni Yörük Şenlikleri hayırlı olsun. Esas olan birliğimiz ve beraberliğimizdir. Bunun bozulmasına asla izin vermeyiniz. Kültürümüzü geleneklerimizi nesiller boyu yaşatalım. Şölenlerimiz sonsuza kadar devam etsin. Dinimizi öğrenelim ve öğretelim. Ezanımız kıyamete kadar susmasın. Bu coğrafyada var olacağız. Türkülerimiz söylenecek, halayımız çekilecektir. Mutfağımız yaşayacak, çeşmelerimiz akacaktır. Dilimiz Müslümanız, Türk’üz diye haykıracak, Türkçemiz konuşacaktır. Biz bunun için varız ve yanınızdayız. Samsun büyükşehir belediye başkanı olarak diyorum ve bilmenizi isterim ki Samsun her zaman sizin evinizdir. Başımızın üzerinde yeriniz vardır" sözcüklerini kullandı.


 
Son Güncelleme: 12.08.2018 19:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Red 2018-08-12 23:02:15

Samsun’un başına
BafrA belediye başkanı geldi
Soyadı Şahin *
Sedat şahinle akrabalığı varmı ?
Bu adamın

Avatar
Olm haberci olun 2018-08-12 23:07:06

Çay içerek olmaz bu işlet
İkinci yorumu yazdım
Siz hala 1. Yorumu onaylayacaksınız

Avatar
Sedat Şahin’in akrabasımı 2018-08-12 23:09:34

Sn. Belediye başkanı