banner388
banner390
banner410
banner408

Başkan Şahin ''Evet'' Turunda

16 Nisan’da yapılacak referandum dolayısıyla Samsun Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ''Evet'' turlarına başladı.

banner269

Başkan Şahin ''Evet'' Turunda

16 Nisan’da yapılacak referandum dolayısıyla Samsun Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ''Evet'' turlarına başladı.

02 Mart 2017 Perşembe 21:38
Başkan Şahin ''Evet'' Turunda

Samsun Haber- 16 Nisanda gerçekleştirilecek referandum öncesi Başkan Şahin; Evrenuşağı, Lengerli, Uluağaç, Yeşilköy, Sürmeli, Çalköy Mahallelerinde vatandaşları ziyaret etti. Şahin, anayasa değişikliğine “evet” için destek istedi.

Darbe ve işkece Anayasası!

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı açıklamada, "1982 Anayasası bir darbe ve işkence anayasasıdır. Günümüze kadar tartışmaları devam etmiş ve pek çok kez değişikliklere uğramıştır. Çok gayret edilmesine rağmen tamamen yeni bir anayasa yapılamadı. Şimdi ise 16 Nisan'da 18 maddesi milletimizin kararı ile inşallah değişecektir. Bu değişikliklerin milletimizin ve ülkemizin yararına olduğuna inanıyoruz. Anayasa değişikliği ile seçimden mutlaka tek başına iktidar çıkacak, siyasi istikrar kalıcı hale gelecek, iki seçim arasında kesintisiz icraat olacak, uzlaşma kültürü gelişecek, hükümet kurulamama sorunu olmayacak ve hükümete güvenoyunu milletimiz verecektir. Cumhurbaşkanı yüzde 50’nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için, siyasette birliktelik artacak, kutuplaşma azalacaktır. Yapılacak değişiklikler ile hükümet ve meclisin uyumu önem kazanacak, karşılıklı seçim yenileme yetkisi, hem Cumhurbaşkanının hem Meclis'in birlikte seçimleri yenilemesi anlamına gelmektedir. Bu değişiklikler ile vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecek, yasama ve yürütme güçlenecek, devletin gerçek sahibi millet olacak, geçmiş dönemlerde gördüğümüz ve sıkıntılarını çok çektiğimiz yönetimde çift başlılık ve uyumsuzluklar ortadan kalkacak, kriz ve kaoslar olmayacaktır" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.