banner388

Başkan Osman Genç esti geçti

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Dereler mahallesinde Canik atlarına bindi ve usta bir binici olduğunu da ispatladı.

Başkan Osman Genç esti geçti

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Dereler mahallesinde Canik atlarına bindi ve usta bir binici olduğunu da ispatladı.

19 Eylül 2018 Çarşamba 17:13

Samsun Haber-Canik ilçesi Dereler mahallesine giden Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı ve Haber Müdürü Nevin Aydoğan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'ten Canik atları hakkında konuşup, ata bindiler. Küçük yaşlardan itibaren atlara ilgisi olan Başkan Genç, performansı ile de iyi bir binici olduğunu ispatladı.

CANİK ATLARI DİĞER ATLARDAN FARKLI 

Atlar hakkında bilgi veren Başkan Genç, Canik atlarının hipodrom yarışlarından ziyade uzun yolculuk atları olduklarını söyledi. 

30 EYLÜL'DE BÜYÜK ETKİNLİK

Başkan Genç, Türkiye'nin dört bir yanından at yarışı severlerin ve yarış atlarının gelip Samsun'da yarışacağını da müjdeledi. 30 Eylül tarihinde gerçekleşecek at yarışının saat 13.00'da başlayacak. Başkan Genç, tüm Samsunluları gerçekleşecek olan bu yarışlara davet etti ve yarışların gelenekselleşeceğini söyledi.

CANİK ATI NASIL OLUR?

Canik atı cinsi, Canik Dağları yöresinde çok eskiden beri yaşamanı sürdürmektedir. Canik atının kanına Çerkez atının kanının karıştığı ön görülmektedir. Canik atlarının yüksekliği 141-145 cm. civandadır. Bu atlar Samsun ovalarında sürü olarak tabiatta serbest yetiştirilmektedir. Genellikle doğada sürü halinde dolaşmaktadırlar. Yürüyüşleri rahvan olduğundan eskiden İstanbul arabacıları bu asabi, çevik ve kuvvetli hayvanları tercih ederlerdi.  Samsun'un sahil kısımlarında, özellikle Terme civarında bolca bulunur.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Belediyeevleri sakini 2018-09-19 17:37:50

Başkanım.Toptepe'yi bitirmenizi dört gözle bekliyoruz.Seçimde lütfen kaldığımız yerden devam edelim sizleri çok seviyoruz