banner388
banner390
banner410
banner408

Başkan Murzioğlu'ndan önemli açıklamalar

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun'da bulunan tersaneden ve Canik Başarı Üniversitesinden Türkiye ile Almanya arasındaki krize kadar birçok konuyu değerlendirdi.

banner269

Başkan Murzioğlu'ndan önemli açıklamalar

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun'da bulunan tersaneden ve Canik Başarı Üniversitesinden Türkiye ile Almanya arasındaki krize kadar birçok konuyu değerlendirdi.

26 Temmuz 2017 Çarşamba 16:59
Başkan Murzioğlu'ndan önemli açıklamalar

Samsun haber - TSO Temmuz ayı olağan meclis toplantısını Davut Altan meclis toplantı salonunda gerçekleştirdi. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun'un ve Türkiye'nin gündemine değindi.

SAVUNMA SANAYİ İÇİN BÜYÜK ALAN OLUŞTURALIM

Gazetecilerin "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın bugün yaptığı açıklamada Samsun'da bulunan tersanenin Savunma Sanayisine tahsis edilebileceğine yönelik" sorusuna TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murziloğlu, o öneriyi kendilerinin verdiğini söyledi. Murzioğlu, "Biz oranın organize sanayi olması için girişimlerde bulunduk ama boş kaldı. Orası zaten bizim önerimizdi. Biz her zaman bu işte varız. Eğer Samsun'da bir sanayi yapılacaksa gerekirse gelip benim evimin mutfağında bile yapabilirler. Bu ülke ihracat, üretim yapacaksa, bizim cari açığımız kapanacaksa bu sanayi ile beraber oluşur. Ben buraya geldiğim günden beri bağırıyorum. Tersanenin bulunduğu alan bin dönüm bile yok. Orası küçük kalır, gelin daha büyük alanlar oluşturalım" dedi.

TERÖR ÖRGÜTLERİ ALMANYA İLE ARAMIZA NİFAK SOKUYOR

Türkiye'nin Almanya ile olan ilişkilerini de değerlendiren Başkan Murzioğlu, "Bunlar FETÖ'nün, PYD'nin, terör örgütlerinin yaptıkları bir komplodur. Almanya bizim en büyük ticari partnerimizdir. Biz en büyük ihracatımızı oraya yapıyoruz. Bizim ticari olarak aramız açılmaz. Dün ben Ekonomi ve Gümrük Bakanlarımız ile toplantıdaydık. Yakında çok güzel teşvikler çıkacak. Bunlar terör örgütlerinin araya soktuğu bir nifaklardır. Ben ticaretin ve paranın arasına bunların gireceğine inanmıyorum" diye konuştu.

SAMSUNLU BİR İŞ ADAMI SAMSUN'A ÜNİVERSİTE KURMAK İSTİYOR

Samsun'da ikinci bir üniversitenin kurulması ve Canik Başarı Üniversitenin akıbetini yönündeki soruya Başkan Murzioğlu, "Bence Canik Başarı Üniversitesi üniversite olarak devam etmeli. Hangi alanda faydalı olacaksa devam etmeli. Samsun'da bir vakıf üniversitesi kurulabilir. Hatta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, geçtiğimiz günlerde golf kulübünde Samsunlu bir iş adamı ile tanıştı ve bu iş adamı Samsun'da bir üniversite kurmak istediğini söyledi. İnşallah bu iş adamı arkadaşımız burada bir üniversite kurar. Yaklaşık 1 milyon 500 bin öğrenci üniversite sınavlarına giriyor ve bunlardan da yaklaşık yüzde 10-20 arasında öğrenci yerleşebiliyor. Ne kadar çok üniversite sayımız artarsa o kadar çocuğumuz daha erken eğitimini tamamlamış olur" şeklinde konuştu.

HABER: Gökhan İÇKİLLİ - Merve DEMİROK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.