banner388

Başkan Deveci Öğrencilerle Sahili Temizledi

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, çevre temizliği farkındalığı için ilkokul öğrencileriyle birlikte Atakum sahilinde temizlik yaptı. Başkan Deveci, "Yurttaşlarımızdan sahilimizi temiz tutmalarını ve bu konudaki duyarlılığın had safhada olmasını talep ediyorum" dedi. 

Başkan Deveci Öğrencilerle Sahili Temizledi

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, çevre temizliği farkındalığı için ilkokul öğrencileriyle birlikte Atakum sahilinde temizlik yaptı. Başkan Deveci, "Yurttaşlarımızdan sahilimizi temiz tutmalarını ve bu konudaki duyarlılığın had safhada olmasını talep ediyorum" dedi. 

31 Mayıs 2019 Cuma 21:35
Başkan Deveci Öğrencilerle Sahili Temizledi

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Atakum Belediyesi Çevre ve Temizlik Müdürlüğü ile Bayındır İlkokulu öğrencileri 5 Haziran Dünya Çevre Günü öncesinde Atakum sahilinde temizlik etkinliği gerçekleştirdi. Miniklerin sahildeki çöpleri özenle temizlediği etkinliğe Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci de katılarak destek sağladı. Başkan Deveci, çocuklarla birlikte kumsaldaki çöpleri temizleyerek, öğrencilerle çevre temizliği konusunda sohbet gerçekleştirdi. Etkinlik sonunda Başkan Deveci, öğrencilere çevre konulu boyama kitabı ve bez çanta hediye ederek onları sevindirdi. 

Çevre duyarlılığı konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Deveci, "Temiz ve yaşanabilir bir çevre hakkı insan haklarının en temellerinden birisidir. Onun için yaşadığımız çevrenin temiz tutulması ve yaşanabilir kılınması gerekir. Biz de bugün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Atakum Belediyesi Çevre ve Temizlik Müdürlüğümüz ve Bayındır İlkokulu öğrencilerimizle birlikte sahilde hem temizlik gerçekleştirdik hem de çocuklarımıza eğitim vererek topluma örnek olabilecek yeni nesil için duyarlılık sağlamaya çalıştık. Karadeniz'in en güzel sahili Atakum'da yaklaşık 35 kilometre uzunluğunda bu sahilin sorunları var, bu sorunların giderilmesi ve sahilin temiz tutulması gerekiyor. Toplumun bu sahilden faydalanabilmesi için herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Özellikle denize girilen yaz mevsiminde denizin temiz tutulması için tüm yurttaşlarımızı, Atakumluları, Samsunluları ve çevre illerden Atakum'u ziyarete gelenlerin Samsun denizi ile kumsalı üzerinde hassasiyet göstermelerini diliyorum. Bu güzel sahilimizi temiz tutmalarını ve bu konudaki duyarlılığın had safhada tutulmasını talep ediyorum" diye açıklama yaptı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
görevliler görevinde uyur gezer olmasın yeter 2019-05-31 22:01:31

zabıta ve kolluk görevlileri boş boş geziyorlar oysa kural ihlali yapanlara zaman zaman para cezası verseler kumda mangal yakmak çevreyi kirletmek olmaz. cahil bırakılan toplumdan medeni davranış beklemek politik bir davranıştır, sorun çözmez

Avatar
Kemal T. 2019-05-31 23:17:14

Sokakların, sahilin her yerin temiz olması çok önemi osmanlı hamamında da önemli seyir tesisi midir nedir ondan da önemli ben belediyeyi en çok bu konuda değerlendiriyorum eğer sokaklar pırıl pırıl ise çöplerin etrafı bile çöp alındıktan sonra adam gibi temiz bırakılıyorsa o belediye de başkanın eli değmiş diyorum. Pazar kurulan yerlere de lütfen düzen, trafiğine, park eden araçlara, fiyat etiketi denetimine önem verilmeli. Salı pazarı kurulan yerde Cağaloğlu dönel kavşağında göbeğe araç parkına izin verilmemeli bunu eğitimini almamış diye bunu diğer vatandaşlar çekmemeli. Zabıtalar düzen sağlamak için herşeyi yapmalı. Bir eylem planı olmalı.