banner388

Başkan Deveci, İshak Taşçı'yı topa tuttu

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, eski başkan İshak Taşçı tarafından yönetilen İmar Şirketi'nin 5 yılda hiçbir karının olmadığını aksine 40 trilyon zarar ettiğini ifade etti. Deveci, "Bu durum şunu göstermektedir ki kendi şirketi gibi değil, doğru ve dürüst işletildiğinde Atakum Belediyesi şirketi kar etmektedir" dedi.

Başkan Deveci, İshak Taşçı'yı topa tuttu

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, eski başkan İshak Taşçı tarafından yönetilen İmar Şirketi'nin 5 yılda hiçbir karının olmadığını aksine 40 trilyon zarar ettiğini ifade etti. Deveci, "Bu durum şunu göstermektedir ki kendi şirketi gibi değil, doğru ve dürüst işletildiğinde Atakum Belediyesi şirketi kar etmektedir" dedi.

09 Temmuz 2019 Salı 12:02
Başkan Deveci, İshak Taşçı'yı topa tuttu

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Atakum İmar İnşaat Ltd. Şti., baskı ve mobbing iddialarına cevap vererek, “Çalışanlara baskı ve mobbing benim kültürümde bulunmamaktadır” dedi.

AK Parti Atakum İlçe Başkanı Av. Haluk Köksoy, yaptığı basın açıklaması ile Atakum Belediyesinde yaşanan gelişmeler hakkında bir takım iddialarda bulunmuştu. Başkan Cemil Deveci, bugün yaptığı açıklama ile iddialara cevap verdi.

Açıklamasında sözlerine “Sevgili hemşehrilerim, sevgili Samsunlular” diye başlayan Deveci, şunları söyledi:
“Ben size hep doğru söyledim, doğru bilgi verdim. Belediye Başkanı olarak göreve başladıktan hemen sonra, Atakum İmar İnşaat Ltd. Şti.’nin tüm banka hesapları alacaklılar tarafından haczedildi, tüm taşınır malları zaten hacizli ya da ipotekliydi. İşçi ücretleri dört aydır ödenmiyordu. Aynı anda trilyonlarca lira çek alacaklısının icra ve haciz baskısı ile karşılaştık. Şirket fiilen iflas ettirilmiştir. Ancak her şeye rağmen hem şirketin çalışanlarının iş güvenliğini sağlamak hem de belediye sosyal tesislerini çalıştırarak siz Samsun halkına karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundaydık. Bunun gereğini yaptık, bu tesislerde yaklaşık 200 işçi çalışıyor; tüm çalışanların birikmiş 4 aylık maaşları ödendi. Düğün salonu kiralayıp parasını önceki yönetime ödeyenler kapıdan çevrilmedi, taahhüt edilen hizmetler yapıldı ve yapılıyor. Yalı Kafeden her akşam 1000 kişi yararlanıyor. Atakum Belediyesinin sosyal tesislerini hali hazırda işleten şirkete, belediyemizin bütçesinden bugüne kadar bir kuruş para ödenmemiştir. Şirket tüm çalışanlarının maaşlarını ve sigortalarını zamanında ödemektedir. Tesislerde kullanılan tüm gıda ve bilumum malzemeleri peşin para ile almakta ve kar etmektedir. Bu durum şunu göstermektedir ki kendi şirketi gibi değil, doğru ve dürüst işletildiğinde Atakum Belediyesi şirketi kar etmektedir. Önceki Belediye Başkanı döneminde yönetilen İmar İnşaat Şirketi’nin 5 yıllık dönemde bir kuruşluk karı bulunmadığı gibi, yaklaşık 40 trilyon zarar ettirilmiştir. Bununla ilgili gerekli adli işlemler tarafımca yapılmıştır. Yapılmaya da devam edilecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Ayrıca çalışanlara baskı ve mobbing benim kültürümde bulunmamaktadır. Herkes tüm gücüyle, yapması gereken işlerini yapmaktadır. Şimdi iktidar partisinin yetkililerine düşen görev, ‘Yapanın yanına kar kalmasın’ diyerek, bana destek olmaktır. Benim meslektaşım bilerek ve isteyerek ‘Adaletsizliğin ve yolsuzluğun’ yanında olmaz, karşısında olur.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsunlu 2019-07-09 12:12:40

ne yemiş beee

Avatar
Emin Karagüzel 2019-07-09 12:19:16

Sayın başkan her yer aynı turk Telekom u alan Türk bankaları ni 12 milyar dolar dolandirarak kacti, memleketin çivisi çıktı işin kötü tarafı yargı ellerinde olduğu için hesap vermeleri söz konusu değil, ancak akp bir daha başkan olamayacağı kesin, Erdoğan yaşarsa koltuğu beka meselesi der terk etmez askerde elinde, ama başarılı olamaz.

Avatar
vayy 2019-07-09 13:01:22

lütfen başkan yardımcınızı gönderin komple kurtulun

Avatar
Ali 2019-07-09 15:03:28

Bu memleket yiye biye bitti sonunda. Merkez bankasinin kötu günleri için akçelerini bile yiyorlar. Sonuc yunanistandan kötü olacak. Çünķü onlara avrupalilar yardim ediyor bize ise borç bile vermezler.belediye ne yaoti samsuna 20 yilda iki parkdan başka. Desekki çok şey var yapilan yalan olur nerde. Genede samaunu mustafa demir kazandi erhan ustanin firildak oyunuyla. Beter ol samsun diyecem ama kiyamiyom benim canim memleketim. Allah seni korusun...

Avatar
Fatma 2019-07-09 19:59:25

Yazıklar olsun kaybettiğiniz her belediye borç içinde birde hizmet vermiyorlar diye anlatırsınız halka sizin bıraktığınız borçları ödemekten insanların gönlünü yapamıyor sayın başkan .Ağzından burnundan getirin başkan arkanizdayiz

Avatar
Muzaffer kurt 2019-07-09 17:26:52

Durmak yok yola devam

Avatar
Bünyo 2019-07-09 17:30:20

Bakalim sizin zarar ne kadar olacak. Yarisin birbirinizle. Anca birilerini suclayin birbirinize camur atin. Halka hizmet yok sadece ceplerinizi doldurun.

Avatar
jesusSS 2019-07-09 19:41:54

IMAR INSAAT ÜZERİNDEN YAPILAN HERŞEYİ SAHİPLENDİN-BORÇLARA KARŞI ÇIKTIN -AĞZINLA DIYORSUN KAR EDİYOR DİYE -KAR EDİYORSA BORÇLAR DA ÖDENİRDİ - HEP BOÇLARI DİYİP DURUYORSUN - GELECEK OLAN PARALARDAN KONUŞ (NERESİ OLDUĞUNU BİLİYORSUN) MAHKEMESİ KEŞİNLEŞEN SALLAYIP DURMA - ÖNCEKİ BELEDİYE BAŞKANLARI KADAR ÇALIŞACAKMISIN AĞLAMAKDAN.