banner388

Başkan Deveci: “Demokrasi kültürünü oluşturmalıyız” 

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Samsun Ordulular Buluşması'nda, derneklerin kente önemli katkılarını olduğunu belirterek, “Bizim kentimizde demokrasi kültürünü oluşturmamız gerekir” dedi. 

Başkan Deveci: “Demokrasi kültürünü oluşturmalıyız” 

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Samsun Ordulular Buluşması'nda, derneklerin kente önemli katkılarını olduğunu belirterek, “Bizim kentimizde demokrasi kültürünü oluşturmamız gerekir” dedi. 

11 Mayıs 2023 Perşembe 19:37
Başkan Deveci: “Demokrasi kültürünü oluşturmalıyız” 

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Samsun’da yaşayan Ordulular tarafından gerçekleştirilen Millet İttifakı adayları buluşmasında vatandaşlarla bir araya geldi. Yerel yönetimlerin temel görevlerinden birinin kentte demokrasi oluşturmak olduğunu belirten Başkan Deveci, “Hem siyasi partiler hem sivil toplum örgütleri hem de kentte yaşayanlar el birliği ile bunu yapabilmeliler” diye konuştu.  

"KENT YAŞAMINA ÖNEMLİ KATKI"

Başkan Deveci, derneklerin kent yaşamına önemli katkıları olduğunu ifade ederek, “Dernekler içinde yaşadığımız kent kültürünü edinmeliler, kendi kültürlerini de aktarmalılar. Demokrasiyi var edecek, güçlendirecek ve yaşam biçimi haline dönüştürebilecek olan gücün bir ayağı, sivil toplum örgütleridir. Her birey, vatandaşlık bilincine ulaşırsa ve vatandaşlık sorumluluğunu yerine getirebilirse; kim yönetirse yönetsin, halka istediğini yapamaz. Çünkü o, itiraz eden soran sorgulayan ve demokratik bir ülkenin peşinde olan ve o hak ile hukuku anayasadan alan bir vatandaş bireydir. Bizim bu demokrasi kültürünü oluşturmamız gerekir. Yerel yönetimlerin temel görevi bu. Hem siyasi partiler hem sivil toplum örgütleri hem de kentte yaşayanlar el birliği ile bunu yapabilmeliler” şeklinde konuştu.  


  
TURİSTİ BÖLGEYE ÇEKME HEDEFİ

Atakum Belediyesi’nin turizmin sektörünün önemli paydaşlarıyla gerçekleştirdiği Orta Karadeniz Turizm Paneli ile ilgili bilgi vererek, “Türkiye’nin turizmde önde gelen isimleri ile Karadeniz için neler yapabileceğimizi konuştuk. Karadeniz’e bir hafta, on günlüğüne gelen turistler için ne yapabiliriz? Karadeniz’e gelen insanları nerelerde ağırlayabiliriz, nereleri gezdirebiliriz ve neyi sunabiliriz? Türkiye’nin başka yerlerinden turistleri buraya nasıl getirebiliriz? Bu konuda çalışma başlattık. Bu çalışmalarımızı takip etmenizi ve katkı sunmanızı rica ediyorum” ifadelerini kullandı.        

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kent mi 2023-05-11 19:57:15

Kent yaşamı kentte olur. Atakumun bütün sokakları çukur tarlası. 4 yıldır bu kentin sokaklarına bir kürek asfalt çok görüldü. Bu adam belediye başkanı değil, boş gezenin boş kalfası, o kadar.