banner388
banner390
banner410
banner408

Başkan Deveci: "Borçsa, belediyenin borcudur"

Yılın ilk meclisinde dayanışma mesajı veren Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci; "Dayanışma içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Borçsa, belediyenin borcudur." dedi.

banner269

Başkan Deveci: "Borçsa, belediyenin borcudur"

Yılın ilk meclisinde dayanışma mesajı veren Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci; "Dayanışma içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Borçsa, belediyenin borcudur." dedi.

02 Ocak 2020 Perşembe 22:42
Başkan Deveci: "Borçsa, belediyenin borcudur"

Atakum Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci başkanlığında gerçekleşti. Meclis gündeminde yer alan 6 madde oy birliğiyle ilgili komisyonlara görüşülmek üzere havale edildi. Yeni yılın ilk meclisi olması nedeniyle, meclis üyeleriyle dayanışma içerisinde verimli bir yıl geçirme dileklerinde bulunan Başkan Deveci; "Önümüzdeki süreçte birlikte, ortak akılla, daha üretken, daha tasarruf tedbirlerinin yoğun olduğu ancak kentin ihtiyaçlarını önceleyerek bir çalışma dönemi geçirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"Hiç olmazsa bir tasarıyı görelim"

Bütün meclis üyelerinin yeni yılını kutlayan Başkan Deveci; "Her birinize eşinizle, ailenizle birlikte yeni yılda sağlık ve başarı diliyorum. Atakum Belediye Meclisi olarak birlikte daha büyük başarılara imza atma ve paydaş olma isteğimi tüm Atakumlulara sizin adınıza da duyuruyorum. Bu yıl için hazırlıklarımızı yapıyoruz, hem Mali Hizmetler Müdürlüğümüz hem de diğer yatırımcı kuruluşlarla ortak çalışma yürütüyoruz. Biraz da Büyükşehir Yasası'nda yapılacak değişiklikleri bekliyoruz. Hiç olmazsa bir tasarıyı görelim. Belki de önümüzdeki ay meclis gününü beklemeden yeniden toplanırız. O konuda da sizlere bilgi vermek ve fikirlerinizi almak istiyorum. Çünkü önümüzde hem ülkemiz hem de bizim için zor bir süreç var. Bütçemiz sınırlı olacak, borçlarımız var. Mevcut süreci yönetmemiz gerekiyor. Bu yükün altına örnek olarak dört parti birlikte girelim. Bizden örnek alan Ankara'dakiler de birlik olsunlar ve onlar da Türkiye'nin sorunlarını çözsünler. Arkadaşlarımız detaylı, sayılara dayanan bir rapor hazırlıyor. Raporlara dayanarak bir tartışma açmanın verimli olacağına inanıyorum. Hem bilgilenmiş, hem de sizlerin hangi noktada ne düşündüğünü görmüş oluruz" diye konuştu.

"Bu çok ciddi bir konu"

2018 yılı Sayıştay raporunun meclise sunulmasının ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Hasan İpek; "Sayıştay raporlarını diğer meclis üyesi arkadaşlarımız bugün yeni aldılar. Aslında bu bulgular da Atakum Belediyesi'nin mali sıkıntılarını ortaya koymuş. Raporu okuyunca hepsi ortaya çıkıyor. Örneğin 2018'de gelir 121 milyon TL, gider 170 milyon TL. Sadece bir yılda 50 milyonluk borç var. Bazı mali tablolarla banka hesaplarının birbirini tutmadığı tespit edilmiş. Bu çok ciddi bir konu. Diğer yandan İlbank verileriyle Atakum Belediyesi verilerinin birbirini tutmadığı Sayıştay raporunda ifade edilmiş. Belediyenin 800 küsur iş yerine ruhsat verilmediğinden de bahsediliyor. Bu da ciddi bir gelir kaybı, ama bu konuda şu anda sıkı bir çalışma olduğunu biliyoruz. Lütfen belediyemizin mevcut durumu hakkında bilgi edinmek için arkadaşlarımız bu raporu okusunlar" ifadelerini kullandı.

"Bu yükü birlikte taşıyacağız"

Sayıştay raporuyla ilgili değerlendirmeden bulunan Başkan Deveci ise; "Geçmişten bir şey çıkarma durumunda değiliz. Dayanışma içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Devlette devamlılık vardır. Borçsa, belediyenin borcudur. Önümüzdeki süreçte birlikte, ortak akılla, daha üretken, daha tasarruf tedbirlerinin yoğun olduğu ancak kentin ihtiyaçlarını önceleyerek bir çalışma dönemi geçirmeliyiz. Bu yükü birlikte taşıyacağız. Hem borcumuzu ödeyeceğiz, hem gerekirse borçlanacağız ama Atakumluların bu belediyeden bekledikleri hizmeti yerine getireceğiz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
AtakumSamsunMeclis
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
OKUYUCUU 2020-01-03 08:40:48

Allahtan sanada borçlu bıraktılar sayın deveci ,başa geldiğin günden itibaren borçtan başka bir söz bildiğin yok icraat bekliyor senden atakum geçmişi bırak artık

Avatar
göktürk 2020-01-03 10:35:01

birbirlerini yemekten iş yapmaya fırsatları yok...
tipik ce ha pe tavrı...
hep şikayet hep şikayet...
atakum çöp bidonuna döndü bakan yok...