banner388

Başkan Deveci Bandırma Vapurunu karşıladı

Mustafa Kemal Paşa ve yol arkadaşlarının kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere 101. yıl önce bugün İstanbul'dan Samsun'a Bandırma Vapuru ile gelişi yeniden canlandırıldı. 

Başkan Deveci Bandırma Vapurunu karşıladı

Mustafa Kemal Paşa ve yol arkadaşlarının kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere 101. yıl önce bugün İstanbul'dan Samsun'a Bandırma Vapuru ile gelişi yeniden canlandırıldı. 

19 Mayıs 2020 Salı 11:07
Başkan Deveci Bandırma Vapurunu karşıladı

Atakum Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi iş birliğiyle hazırlanan projeyle birlikte Bandırma Vapuru'nun İstanbul'dan Samsun'a çıkışı yeniden yaşatıldı. 

BAŞKANLARDAN MESAJ VAR

Oluşturulan www.yuzyilinrotasi.com adresli internet sitesi 16 Mayıs 2020’de erişime açıldı. Site üzerinde temsili olarak dalgalar arasında yol alan, karikatürize edilmiş ve dört gün boyunca yolculuğunu sürdürecek Bandırma Vapuru görseli hareket edecek. 16 Mayıs'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bandırma Vapuru'nun yola çıktığı Galata Rıhtımı’ndan gemiyi uğurladı. Başkan İmamoğlu'nun gemiyi uğurlarken verdiği mesaj aynı saatlerde internet sitesinde yayınlandı. Bandırma Vapuru daha sonra, 101 yıl öncesinde de uğradığı noktalarda durdu. Bu noktalarda ise CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu ve bir diğer nokta olan Sinop'ta da Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan tarafından Bandırma Vapuru'nun karşılandığı mesajları yayınlandı. Bandırma Vapuru'nun son durağında ise Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Mustafa Kemal Paşa ve yol arkadaşlarını kuruluşun ilk adımının atıldığı Tütün İskelesi'nde karşılayacak. Tüm bu süreç, 101 yıl önce gerçekleşen seyahat ile eş zamanlı şekilde sanal ortamda işledi.

HOŞ GELDİNİZ PAŞAM 

Bandırma Vapuru'nun karşılanma anını canlandıran Başkan Deveci şu ifadelere yer verdi:

"Tam 101 yıl önce bugün, bağımsızlık mücadelesinin ilk adımı burada atıldı. Mustafa Kemal Paşa, bu iskeleye ulaştı. Şimdi, burada, 101 yıl sonra, yeniden o umut dolu cümleyi tekrarlamak istiyorum. Hoş geldiniz Paşam!" 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kadir yildiz 2020-05-19 18:35:49

SAMSUNUMUZA yine samsunlular sahip cikti...tesekkurler baskanim..

Avatar
Ahmet 2020-05-19 16:58:34

Başkan mı beceriksiz Başkan dense daha iyi olur

Avatar
Tarık 2020-05-19 19:35:26

Mustafa Kemal Atatürk görse seni zopayla kovalar