banner388

Başkan Demirtaş'tan işçilere kötü haber!

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kurban Bayramı'nın ardından işçilerin 15 gün ücretsiz izine ayrılacağını ifade etti. Durumdan memnun olmadığını belirten Demirtaş, "Bende böyle olsun istemezdim. Ama belediyeyi bu hale ben getirmedim" dedi.

Başkan Demirtaş'tan işçilere kötü haber!

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kurban Bayramı'nın ardından işçilerin 15 gün ücretsiz izine ayrılacağını ifade etti. Durumdan memnun olmadığını belirten Demirtaş, "Bende böyle olsun istemezdim. Ama belediyeyi bu hale ben getirmedim" dedi.

30 Temmuz 2019 Salı 17:35
Başkan Demirtaş'tan işçilere kötü haber!

31 Mart yerel seçiminde geçmiş dönem belediye başkanı Erdoğan Tok'tan 264 milyon lira borçla İlkadım Belediyesi'ni devralan Necattin Demirtaş, maaşların ödenmesinde sorun yaşadıkları için mecburen işçileri ücretsiz izinlere ayıracaklarını açıkladı. 

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre İlkadım Belediyesi'nde borç yükü nedeniyle belediye çalışanlarının maaşlarında sıkıntı yaşanıyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Demirtaş üzücü bir haber verdi.

MEMUR AYLIĞINA YETMİYOR 

Belediyenin içinde bulunduğu ekonomik sorunların ortada olduğunu kaydeden Necattin Demirtaş, “İller Bankası’ndan gelen paylar memur maaşlarını bile karşılamaya yetmiyor. Belediyeyi bu duruma ben getirmedim. Halkımız bu durumu düzeltmemiz için bize 31 Mart seçimlerinde görev verdi. Biz de bu görevi yerine getirmek ve belediyenin içinde bulunduğu mali sorunları çözmek için çabalıyoruz” diye konuştu. 

ÜCRETSİZ İZİNLER OLACAK 

İlkadım Belediyesi’nde Kurban Bayramı’ndan sonra bir kısım işçiyi ücretsiz izne çıkartacaklarını aktaran Demirtaş, hiçbir işçinin hak kaybının olmayacağını vurguladı. Demirtaş, “Hiçbir işçinin hak kaybı olmayacak. Ücretsiz izin meselesi ile ilgili şuan bir hazırlığımız var. Burada ücretsiz izne çıkartılacak işçilerle ilgili hiç kimseye ayrıcalık tanınmayacak. Düşüncemiz, işçilerimizi gruplar halinde 15 gün ücretsiz izne çıkartmak. Bunu da Kurban Bayramından sonra uygulamayı planlıyoruz. Ancak şuan için belediyede işçilerin ücretsiz izne çıkartılması söz konusu değil. Bizde işçilere ücretsiz izin verilmesine yada işten çıkartılmasına meraklı değiliz. Ancak durum ortada” dedi. 

PERSONEL YARIM ÖDEME 

Demirtaş, Emlak ve Çevre temizlik Vergilerinin ödenmesi ile ilgili çağrıya vatandaşların duyarlılık gösterdiklerini anlattı. “Emlak ve ÇTV borçları ile ilgili aynı duyarlılığı vatandaşlarımızdan bekliyoruz. Geçtiğimiz aylarda personele yarım maaş ödemek zorunda kaldık. Personel yarım maaş alırken bende yarım maaş aldım. Bu konuda kimseye bende dahil ayrım yapılmadı” ifadelerini kullandı.
Başkanın 4 ay içinde belediyenin 24.5 milyon borcu ödediği öğrenildi.

Son Güncelleme: 30.07.2019 19:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet İnan 2019-07-30 18:31:59

Belediyeyi bu hale getirenler utansın Başkan..En azından öncekiler gibi işçi çıkarmıyor,çalmıyor caldirmiyorsun..Rahat ol Samsun halkı herşeyin farkında

Avatar
Ekonomi çöküyor ve önlem lazım 2019-07-30 19:04:55

Ben bir inşaat ustasıyım ve aylardır iş yok. Türkiye de ekonomi büyük ölçüde inşaat konut yol köprü ile ayaktaydı ve özelleştirmeleri unutmamak gerek.Rant,peşkeş ve adam kayırma her yerde Ama bugün öyle bi hale geldiki ülke adaletsizce cebini dolduranlar yüzünden bu halde.Belediyeler borç batağında. Sadece samsun da değil tabiki. Tüm belediyeler ağlıyor ve millet umutsuz. Gelen başkanlar giden şu kadar yemiş deyip hizmet üretemiyor. Atakum belediyesine haciz geldi borçlar yüzünden ve artık devlet denetlemeli belediyeleri.Kim ne kadar borç takmış,kim rant uğruna belediyeyi zarara uğratmış hesabını sormalı.

Avatar
Samsunlu 2019-07-30 22:54:26

Gittiler ama arkalarında da bir ton pislik bıraktılar. Hala ceremesini vatandaş cekiyor. Tok açın halinden anlamadı

Avatar
akepe 2019-07-31 00:43:49

akepeli belediyelerin çoğu böyle borç batağında, israf diz boyu rant haddi hesabı yok. bunların geriye dönük hesapları inceletilmelidir. hepsine zimmet çıkar.

Avatar
Her Seferinde 2019-07-30 22:18:41

Madem para yoktu borç çoktu ne diye aday oldun ? Orası sızlanma mekanı değil iş yapma mekanı?

Misafir Avatar
AHMET KIRIŞ 2019-07-31 09:33:10 @Her Seferinde

HER SEFERİNDEKİ ÇOÇUĞUM AL SEN YÖNET BELEDİYE BURDAN YAZMAYI BİLİYORSUN

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Serhat 2019-07-31 09:00:23 @Her Seferinde

Oraya aday oldu çünkü millet onu oraya getirdi beyiniz herif herkes aday oldu milletin dediği oldu pislikleri çaldıklarını ortaya çıkartmak için nerde eski belediye başkanı çıkıp desin bakim yok ben borç bırakmadım şunu şuraya harcadım diye AKTROL seni ya!!

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
vatandas 2019-07-31 08:20:38 @Her Seferinde

niye senin baskanın erdogan tok geldigin de cebinde 200 trilyon paraylamı gelmiştiki necaattin baskana ahkam kesiyorsun

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
SİNAN 2019-07-31 08:10:12 @Her Seferinde

ANCA BOŞ YORUM YAPARSINIZ

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
adam 2019-07-31 08:05:40 @Her Seferinde

hocam sen yorum yaparken beynini pc nin yanına mı koyuyosun çıkarıp?

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
yok yaa 2019-07-31 00:50:01 @Her Seferinde

bak dalganaa, sen git erdoğan toka hesap sorsana. adam belediyeyi yıkmış gitmiş necattin başkanın elinde sihirli değnek mi var. adam yine iyi borç ödemiş. yıkıp gidenin değil iş yapmaya niyetli olanın yanında olun.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ilkadimli 2019-07-31 09:58:08

Bu kadar para nereye harcanmis incelensin eger gerekli gorulurse eski baskana dava acilsin. Milletin parasini yemek cezasiz kalmasin. Benim hakkim yendiyse Allah yiyenlerdeb tez vakitte sorsun insAllah.

Avatar
İşçi 2019-07-31 14:12:44

Peki ya atakum belediyesinin araclarinin haciz edilmesine ne demeli buda ak koyunlardan kalma borclardan dolayi oldu ak parti zamaninda hic bisey cikmadi ak partili belediyedeyken neden hacic edilmedi yada icraya verilmedi? cunki kendi adamlari vardi oyuzden Simdi gelelim cemil deveciye chp yonetimine adam ne yapsin simdi borc batagindaki belediyeyi nasil cikarsin borctan adamin elinde olucak ki yapicak cemil deveciden gurur duyuyorum ak koyunlarin yedigi tum pislikleri her ne olursa olsun temizleyecek ne kadsr yıldırmaya calissalarda durum bu belediyeler ak partili baskanlar tarafindan yendi bitirildi amma kendi ceplerine amma baska yandaslarin ceplerine turkiyede bir belediyede en düşük maas işçi maası onuda veremeyen belediye degil turkiye diyorum artik bi maasi veremiyorsa bu ülke artik baskalarinin elinde yonetiliyor demektir bu kadar batık bir türkiye birakicaksiniz yeni nesile

Avatar
karadeniz 2019-07-31 13:13:29

Allah yardımcın olsun işin zor başkan.Hem gidenin yalakaları madem şikayet edeceksin niye geldin diyecek hem daha dün sesi çıkmayan alacaklılar bugün kapına dayanacak.Dualarımız senin ile inşaAllah bu işin üstesinden gelirsin.Allah doğru yoldan şaşırtmasın.Bu belediyeyi bu şekilde borç batağında bırakanların da iki cihanda yüzü gülmesin.