banner388
banner390
banner410
banner408

Başkan Demir'den "Küresel Isınma" uyarısı! "Farkında değiliz ama çok etkileniyoruz!"

Küresel İklim Değişikliği ve Samsun Konferansı’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir; "Samsun, Karadeniz’in en özel coğrafyasıdır. Bu nedenle iklim değişikliğinin farkında değiliz ama çok etkileniyoruz." diye konuştu.

banner269

Başkan Demir'den "Küresel Isınma" uyarısı! "Farkında değiliz ama çok etkileniyoruz!"

Küresel İklim Değişikliği ve Samsun Konferansı’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir; "Samsun, Karadeniz’in en özel coğrafyasıdır. Bu nedenle iklim değişikliğinin farkında değiliz ama çok etkileniyoruz." diye konuştu.

14 Kasım 2019 Perşembe 20:38
Başkan Demir'den "Küresel Isınma" uyarısı!  "Farkında değiliz ama çok etkileniyoruz!"

Samsun Üniversitesi'nin düzenlediği Küresel İklim Değişikliği ve Samsun Konferansı, Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda gerçekleşti. İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu'nun konuşmacı olarak yer aldığı konferansta; Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Meteoroloji 10'uncu Bölge Müdürü Yücel Yüce, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldığı konferansta İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu, Karadeniz’in en büyük metropol şehri Samsun’un küresel ısınmadaki konumuna ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.

Samsun, su problemi yaşayabilir

Samsun'un 2023 projeksiyonu başta olmak üzere orta ve uzun vadede karşılaşacağı iklimsel değişikliklere dikkat çeken  Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu; "Samsun, su potansiyeli bakımından şanslı olmasına rağmen küresel ısınma artışına bağlı olarak gelecekte su problemi ile karşı karşıya kalabilir" dedi ve bu yönde alınması gereken tedbirleri sıraladı.

Demir: "İklim değişikliğine sebebiyet veren her şeyi geri kazanmak için kat kat fazlasını harcayacağız."

Konferansta konuşmasını yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin dünyanın en önemli sorunları haline geldiğini belirterek; ""Hepimiz için en önemli konu insan sağlığıdır. Sağlığın dışında da her şey boştur. Küresel ısınma ve iklim değişikliği,  insan sağlığından da önemli bir konu haline geldi. Çünkü toplumları topyekün tehlikeye götüren fiili durum söz konusudur.  Samsun, Karadeniz’in en özel coğrafyasıdır. Bu nedenle iklim değişikliğinin farkında değiliz ama çok etkileniyoruz. Bu sene Terme ve Salıpazarı ilçelerimizde yaşanan sel olaylarında bir gecede metrekareye 205 kilogram yağış düştü. Ondan kısa bir zaman önce de bölge, metrekareye 140 kilogram yağış aldı. Bu tamamen iklim değişikliğinin meydana getirdiği bir olaydır. Afet sonrası ortaya çıkan maddi zarar, selden önce almamız gereken tedbirlere harcanacak yatırımdan çok daha fazla oldu. Dünyada iklim değişikliğine sebebiyet veren her şeyi geri kazanmak için kat kat fazlasını harcayacağız. Muhtemelen de çok zorlanacağız. Konu bu kadar önemli ve hassas." diye konuştu.

"Samsun Üniversitesi iyi yerlere gelecek"

Konuşmasında Samsun Üniversitesi’nin çalışmalarından övgüyle söz eden Başkan Mustafa Demir, “Samsun Üniversitesi yeni kurulmasına rağmen sayın rektörümüzün başkanlığında çok güzel hizmetlere ve çalışmalara imza atıyor. Üniversitemize böyle bir program başlattığı için de çok teşekkür ediyorum. 2'nci yılında olmasına rağmen Samsun Üniversitesi, hocalarımızın gayretiyle çok önemli bir yere geldi. Gelecek yıllarda çok daha iyi yerlere geleceğini göreceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak Samsun Üniversitesi ile iş birliği içerisinde şehrimizi birlikte daha güzel yerlere getireceğiz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
guven yildirim 2019-11-15 00:39:30

bravo baskan laz fikrasi gibisiniz .. zehir sacan santrallara gozu kapali izin veriyorsunuz sonra KURESEN ISINMADAN BAHSEDIYORSUNUZ.... temel fikranin sonunda muradina eriyor mu..

Avatar
adalet 2019-11-15 09:55:33

Dalga geçiyorlar bizimle.Hepimizi ortalama zeka altında görüp ona göre davranıyorlar.
Ova'ya santral kurmak için yırtınan,çevre zararı ile ilgili yalan konuşan onlar değilmiş gibi şimdi de çevreci kesiliyorlar.