banner388

Başkan Demir: Bunlar manipülasyondur

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çok tartışılan içme suyu ve logo hakkında açıklama yaptı.

Başkan Demir: Bunlar manipülasyondur

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çok tartışılan içme suyu ve logo hakkında açıklama yaptı.

09 Mart 2020 Pazartesi 18:51
Başkan Demir: Bunlar manipülasyondur


Başkan Demir, Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı İl Toplantısında son zamanlarda tüm Samsun'un konuştuğu içme suları ve logo konusu hakkında açıklamalarda bulundu.

Demir,İçme suyundaki koku ve alüminyum oranı konusunda şunları söyledi: "Sağlık konusunda herhangi bir sıkıntı oluşturacak suyu, SASKİ halka içiremez. Derhal sistemi kapatır ve açıklamasını yapar. Belediyemiz özellikle su konusunun güvenliği, sağlıklı olup olmaması, metal oranlarının tahlillerde yüksek çıkması bir kısımda da koku ve bulanık olduğu şeklinde ifade edildi. Yerel ve ulusal basında da yer aldı. Hatta çok üzücü ve yazık, bir Samsun milletvekili TBMM’de içme suyuna ‘lağım’ karıştığı şeklindeki ifadesine muhatap olduk. Bir takım STK’lar ve odalar da kendi yaptıkları test sonuçlarını yayınladılar. Yasal olarak böyle bir tahlil ve izleme yetkisi yoktur. Niye yoktur çünkü onun numune alınmasından tutun, nereden alınacağı, ne kadar alınacağı, nasıl alınacağının bir mevzuatı var. Alınan numunenin bir defa güvenli olması gerekir. Başka bir STK, bir odanın numune alması tahlil yapması gibi bir şey söz konusu olamaz. Onlarla ilgili yasa, açıklamayla teminat altındadır. Her önüne gelen halkın genel sağlığını ilgilendiren konularla ilgili açıklama yapma yetkisi yoktur. Suyun vatandaşın sağlığını teminat altına alacak böyle bir prosedürü var. Sağlık konusunda herhangi bir sıkıntı oluşturacak suyu, SASKİ halka içiremez. Derhal sistemi kapatır ve açıklamasını yapar. Bu konudaki açıklama yetkisi İl Sağlık Müdürlüğü ve SASKİ tarafından yapılır. Bunun dışındaki tüm açıklamalar geçersizdir, doğru değildir, manipülasyondur, halkı tedirgin etmeye yönelik açıklamalardır. Özellikle 1 yıldır devraldığımız belediye yönetiminden rahatsız olan çevrelerin SASKİ’ye ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne olan güveni sarsma amaçlıdır. Bunu net bir şekilde ifade ediyorum."

Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okundu. 36 maddenin tamamı oy birliği ile kabul edilerek ilgili komisyonlara havale edildi. CHP grubu, meclise, Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünde (SASKİ) yapılan ihale ve içme suyuna karışan maddeler ile ilgili önerge verdi. 

DEMİR: "SUYA KANALİZASYON KARIŞMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Demir, İçme suyuna kanalizasyon karıştığı iddiası hakkında şunları söyledi: “İçme suyuna kanalizasyonun karışması asla mümkün değildir. Hiçbir şehirde olmaz. Bir tek Samsun değil, hiçbir şehirde mümkün olamaz. Bununla ilgili açıklama yapanlar, haber yapanlar büyük bir sorumsuzluk işlemişlerdir. Bu konuyu siyasete alet etmek acizliktir. Tam tamına acizliktir. Bu doğru değil, bu hizmet değil, bu insani ve hakkaniyetli değildir. O açıklamayı yapan ve bunun peşine düşenlerin kendisine her şeyden önce saygısızlıktır. Böyle bir şey söz konusu olamaz. ‘Suya lağım karıştı’ ne demek? Bu, bir eğitimli, 18 yaşını geçmiş, buluğ çağına ermiş bir insanın yapacağı açıklama değildir. Millet iradesinin yüce Meclis’inde bunu yapmak hiç insani değil. Bu bir sorumsuzluktur. Kendi şehrini yalan olan bir ifadeyle muhatap tutmak doğru değil. 3 dönem milletvekilliği yaptım. Bu söylemlerde bulunan arkadaşların kendilerini kontrol etmelerinde fayda var. Halkımız bu tür haberlere itibar etmesinler. Yazarlarsa, tam tersini anlasınlar. Ama biz bu arada hem SASKİ’nin hem de belediyenin hukukunu ve halkın hukukunu korumak için gerekli yasal süreci başlattık. Sıkı bir şekilde takip ederek süreci izleyeceğiz.” 

"MANİPÜLASYON YAPIYORLAR"

Demir, SASKİ logosunun değişmesine ilişkin şunları söyledi:
“SASKİ logosunun değişmesi de gündeme getirildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün olduğu amblemimizde bir değişiklik var mı? Samsun’da Atatürk ambleminin bir yerden çıkartılması diye bir şey var mı? Burası ‘İlkadım’ şehri. Öyle olsa yer yerinden oynaması lazım. Peki, şimdi o yalan ifadeler ne olacak? Bilerek kullanılan yalan ifadeler ne olacak. Bu şehrin insanlarına, meclise saygısızlıktır. Koca koca devasa yazılı ve görsel manşetlere taşıyan gazeteciliklerine yazık. Buradan by-passlı, haberli, anlaşmalı o tür sistemine yazık. Yazıklar olsun! SASKİ’nin ambleminde Atatürk olur mu? Kanalizasyon kapağına bunu mu koyacağız. Böyle bir şey olabilir mi? İnsanlara yerlerde mi çiğneteceğiz? Bütün büyük şehirlerde su idarelerinin amblemleri vardır. Bir tek SASKİ’nin yok. Arkadaşlar bir amblem çalışması yapmışlar. Tutmuş onu birisi, ‘Vay bu amblem sanki Samsun Büyükşehir Belediyesinin ambleminden Atatürk resmi çıkartılmış’ gibi bir manipülasyon yapıyorlar. Bu ulusal basın araçlarında da gündeme geldi. İnsan bunun doğru olup olmayacağına bir bakar. Bize soran da olmadı. Algı yapmaya çalışıyorlar. Hiç merak etmeyin 4 yıl sonraki algıyı hep beraber göreceğiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nedim kalin 2020-03-09 21:27:41

manipilasyonmus ya Ataturk adinin silindigi okullar ne olacak..ATATURL ORTA OKULU ...ORNEGINDE OLDUGU GIBI ...sizi taniyoruz demir..

Avatar
adil ordulu 2020-03-09 19:44:08

demir baskan hayal kirikligi yarattin bizde..oy verdik ..oyumuza aciyoruz simdi..

Avatar
Atakumlu 2020-03-09 19:29:25

Sağlık il müdürlüğü de açıklamada değerler yüksek dedi analiz raporlarını basın aracıyla paylaşın lütfen

Avatar
Samsunlu55 2020-03-09 23:56:48

Başkan bakan iken samsun a ne kartın Allah aşkına? Belediye başkanı olduğundan beri yaptığın tek icraat dünya para harcanan istiklal caddesini yıkıp tekrar trafige açtın. İnsanların rahatca yürüdüğü tek yeri çıkarlar uğruna harcadın. Bunun dışında Allah için ne yaptın Samsuna? Bir icraat yok. Umarım seçim beyanlarındaki tramway ı yer altına alırsın. Unutma ki 2 yıl bitti 3 yıl kaldı.

Avatar
İbrahim çelik 2020-03-10 06:58:31

Leş kokuyor

Avatar
Selin 2020-03-10 07:52:18

Başkan anket yapmış su sağlıklı çıkmış :)

Avatar
samsunlu 2020-03-10 08:59:33

başkan çık ekrana aç musluğu kana kana sen bir iç sonra biz bakarız...

Avatar
Sms 2020-03-10 10:01:27

Başkan haklı. Sağlık il müdurlüğü maniplasyon yapıyor. Sen bari yapma :)