banner388
banner390
banner410
banner408

Başkan açıkladı! Samsun'da kentsel dönüşüm başlıyor

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahallelerinin kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

banner269

Başkan açıkladı! Samsun'da kentsel dönüşüm başlıyor

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahallelerinin kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

10 Haziran 2017 Cumartesi 09:31
Başkan açıkladı! Samsun'da kentsel dönüşüm başlıyor

Samsun Haber - Samsun'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Ihlamur Kafe'de düzenlenen basın iftarında yaptığı açıklamalarda Hastanebaşı ve Kökçüoğlu Mahallelerinde kentsel dönüşüm süreçlerinin tamamlandığını açıkladı. Çok sayıda basın mensubunun yer aldığı iftarda Başkan Tok, yapımı tamamlanan ve devam eden projeler hakkında da bilgiler verdi.


“Hastanebaşı ve Kökçüoğlu’nda kentsel dönüşüm süreci bitti”

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kentsel dönüşüm alanına giren 7 mahallenin olduğunu belirterek, “Programımıza katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Yarın Türkiye’nin en büyük gençlik merkezinin tanıtımını ve yeni hizmet binamızın temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Unkapanı Mahallesi’nde eski bir pazar yeri vardı. Burayı yıkıyoruz. Yıllar önce Vehbi Gül zamanında yapılmıştı. Oraya, alt tarafa 4 tane iş merkezi koyacağız. 300 araçlık otopark yapıyoruz. Kadınlar için kadınlar merkezi ve kültür merkezi de yapıyoruz. En üst katına da bin kişilik bir düğün salonu yapıyoruz. Bunlar hayal değil. Hep bahsettiğim konuların hepsi yapılan, yola girmiş olan, ihalesi yapılan ve inşaatı devam eden işlerdir. Bayramdan sonra o eski binayı yıkıp 1 yıl gibi bir sürede yeni binamızı yapacağız. Bizim kentsel dönüşüm alanlarımız çok. Kentsel dönüşüm yapılması gereken 7 tane mahallemiz var. Bu mahallelerde geçmişten kalan çarpık yapılaşmalarla karşı karşıyayız. Bunun alt yapısını oluşturuyoruz. Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahallelerinde bütün süreçleri bitirdik. O mahallelerin imar uygulamalarını, planlamalarını, meclis kararını aldık. Şu anda bu mahallelerde bulunan vatandaşlarımız istedikleri müteahhitlerle gidip anlaşıp, binalarını yaptırabilecekleri hale getirdik. Bu konuda vatandaşların şanslarını yükselttik. Emsalini 4 kat olarak gösterdik. Bunu vatandaşları mağdur etmeden geri dönüşümü sağlamak için yaptık. Bizim bunlar hariç Anadolu, Zeytinlik ve Kadıköy Mahallelerinin geri dönüşüm sürecini de Büyükşehir Belediyesi takip ediyor. Fatih ve Reşadiye Mahallesi de kentsel dönüşüm alanı içerisinde yer alıyor. En önemli mahallerimizin hepsinin maalesef yenilenmesi gerekiyor. Stratejiyi oluşturduk. Kökçüoğlu ve Hastanebaşı’nda müteahhitler, vatandaşlarla görüşmelere başlamış. Bu işleri TOKİ ile birlikte yapmıyoruz. İnşallah her şey güzel olur” açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 10.06.2017 16:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.