banner388
banner390
banner410
banner408

Bana Bir Şans Ver Projesi sona erdi

Samsun'da hayata geçirilen Bana Bir Şans Ver Projesi kapanış toplantısı yapıldı.

banner269

Bana Bir Şans Ver Projesi sona erdi

Samsun'da hayata geçirilen Bana Bir Şans Ver Projesi kapanış toplantısı yapıldı.

26 Ekim 2017 Perşembe 17:07
Bana Bir Şans Ver Projesi sona erdi

Samsun haber - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı dezavantajlı kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı çerçevesinde 18-45 yaş aralığındaki kişiler için hazırlanan ve Bafra, Alaçam, Yakakent, 19 Mayıs ilçelerinde uygulanan proje sona erdi. Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Bafra Ticaret ve Sanayi Odasının ortağı olduğu projenin kapanış toplantısı Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirildi.


Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Kandazoğlu yaptığı konuşmada "2 ile 6 ay boyunca 5 meslek dalında eğitimler verdik. Bu süre içerisinde de iş yerlerinde staj yaptılar. Eğitimlerde kursiyerle günlük 8 Euro verildi. Kursiyerlerin seçimi ve staj imkanları Bafra İŞKUR temsilciliği ile birlikte planlandı. Bu konuda öğretmenlerimiz ve mahalle muhtarlarımız etkin rol oynadı" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ise, "Milli Eğitim olarak Bafra’da 25 bin örgün, 5 bin yaygın çalışanlarıyla birlikte yaklaşık 33 bin kişilik bir aileyiz. Bunların içerisinde de mesleki eğitim önemli bir yer tutuyor. Projenin tüm paydaşlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Göksel Başar, "Bakanlığımız Çıraklık Eğitim Merkezlerimizi zorunlu eğitim kapsamına aldı. Öğretmenlerimize sesleniyorum, herkes doktor, mühendis, öğretmen olmayacak. Bizim kaynakçıya da ihtiyacımız var, su tesisatçısına da ihtiyacımız var. Çocuklarımızı lütfen nitelikli elaman olma yolunda yönlendirin" şeklinde konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.