banner388

Balkanların en büyük camisinin avizeleri Üstün Avize'den 

Samsun'dan dünyaya açılan avize devi Üstün Avize Balkanların en büyük camisi olan Namazgah Camisi'ne özel tasarlanan avizelerin montajını gerçekleştirdi. 

Balkanların en büyük camisinin avizeleri Üstün Avize'den 

Samsun'dan dünyaya açılan avize devi Üstün Avize Balkanların en büyük camisi olan Namazgah Camisi'ne özel tasarlanan avizelerin montajını gerçekleştirdi. 

20 Mayıs 2022 Cuma 10:48
Balkanların en büyük camisinin avizeleri Üstün Avize'den 

NAMAZGAH CAMİSİ HAKKINDA

Türkiye Diyanet Vakfı- Komaş AŞ tarafından Arnavutluk'un başkenti Tiran'da inşa edilen, Namazgâh Cami gelenekten geleceğe uzanan ve gelenekle teknolojiyi bütünleştiren, bugünün inşaat teknolojisi ile Klasik Osmanlı Mimarisi üslûbunu buluşturan bir yapı olarak tasarlanmış.
Yaklaşık 10 dönümlük arazi üzerine inşa edilen camide, açık alanla birlikte 10 bin kişi ibadet edebilecek, konferans salonu, Kur'an kursu, sergi salonu, kütüphane, bebek bakım odası, çalışma odaları ve kültür merkezi cami alanı içerisinde “Balkan Kültürleri Birlikte Yaşam Müzesi” var.

BALKANLARIN EN BÜYÜK CAMİSİNİN AVİZELERİ ÜSTÜN AVİZE'DEN 

Türkiye’de Üstün Avize Tarafından Samsun’daki fabrikasında; tüm avizelerin bileşenleri ile birlikte %100 yerli malzeme ile titizlikle üretimi yapılarak de monte şeklinde özel ambalajlarında sevk edildi.

Tiran’a ulaşan avizeler yine Üstün Avize’nin deneyimli montaj ekibi tarafından yerinde montajı yapılarak bu görkemli eserin ana kubbesine çekildi. Son teknoloji ile üretimi yapılan avizeler çok uzun yıllar cami ile birlikte hizmet edebilecek kalitededir. 

ANA KUBBE AVİZESİNE ÖZEL TASARIM

Ana kubbe avizesi tasarımında; Hüsn-i Hat Sanatı ile Yazılmış Kur’an ı Kerimde ki ayette geçen ‘’HÛ KÜN FE YEKÛN ‘’ (Allah Ol Der ve Olur) ayetinin 400 cm genişliğinde 550 cm Yüksekliğinde imal edilerek cami kubbesine montajı tamamlanmıştır. Yine çevresinde ve apliklerinde Selçuklu dönemi izlerini taşıyan ,aydınlatmalarında kullanılan SelçukluYağ  kandili yapısına bağlı olarak üzerlerinde hat yazıları altın varak ile bezenerek tasarlanmış  cam fanuslar özel olarak imal edilerek Arnavutluk taki kardeşlerimizin ve tüm İslam aleminin kullanımına sunulmuştur.

Türk kalite ve işçiliğinin timsali olan avizeler tasarımındaki barındırdığı çizgi ve anlamları ile kadim kültürümüzün bir elçisi olarak yerini almıştır. Yapanlara yaptıranlara tüm emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunarız.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KAMİL 2022-05-20 11:34:16

vavvvvv çok büyük başarı...şamda da namaz kılacaktı birileri...

Avatar
M.EGMEN 2022-05-20 11:55:10

MAAŞALLAH GÜZEL VE KALİTELİ BİR HİZMET...

Avatar
Ahmet Arslan Tilburg 2022-05-20 17:56:52

YAPARSA ÜSTÜN AVİZE YAPAR