banner388
banner390
banner410
banner408

Bakanlıktan Samsun'a yazı

Adalet Bakanlığından Samsun dahil tüm illerdeki başsavcılıklara yargıda racon kesmeye çalışanlara fırsat verilmemesi talimatı verildi.

banner269

Bakanlıktan Samsun'a yazı

Adalet Bakanlığından Samsun dahil tüm illerdeki başsavcılıklara yargıda racon kesmeye çalışanlara fırsat verilmemesi talimatı verildi.

05 Ocak 2018 Cuma 09:44
Bakanlıktan Samsun'a yazı

Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Adımı kullananlar sahtekardır. Babamın oğlu olsa kapıdan geri çevirin” sözleri üzerine makam ve mevki adı kullanarak soruşturmaları etkilemeye çalışanlara "dur" demek amacıyla 2 Ocak’ta 81 ilin başsavcılıklarına Müsteşar Selahaddin Menteş’in imzasıyla “Yargı yetkisine müdahale edilmemesi” konulu yazı gönderildi.

Başsavcılıklara yollanan bu yazıda, kendilerini bakan, müsteşar veya üst düzey bürokratlarla yakınlık iddialarıyla ya da kişisel nüfuzlarını kullanmak suretiyle yargı mensuplarını etkilemeye yönelik tavır ve davranış sergileyen kişilere, yargıda racon kesmeye çalışanlara fırsat verilmemesi talimatı verildi.

Yollanan bu yazıda şu ifadeler yer verildi:

“Belirtilen şekillerde veya benzeri yöntemlerle dosyalardan bilgi alma talebinde bulunanların veya yargı görevi yapanları etkilemeye teşebbüs edenlerin yardım adı altında yapılacak başvurularına itibar edilmemesi, ayrıca suç teşkil eden talepler ile ilgili olarak tavassut (aracı) girişiminde bulunan kişilerin ve arayan numaraların tespit edilerek derhal kanuni gereğinin yapılmasını rica ederim.”

Son Güncelleme: 06.01.2018 09:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serhat 2018-01-05 11:39:01

Yani demek ki adınızı kullandığında yargıya müdahale ediliyor? Buda demektir ki her zaman söylenilen yargıya siyaset müdahale ediyor. Bu sebepten dolayı BAĞIMSIZ ADALET kavramı ülkede gerçekten yokmuş

Avatar
Cemalettin Özcan 2018-01-05 12:38:56

Ülkemde Yargimizi ne hale getirdiler çok yazık.
Bizim ayakta durabilmemiz ve yasayabilmemiz için Yargıyacok ihtiyacımız var.Lütfen Yargimizla oynamayin.

Avatar
Adamin biri 2018-01-06 10:52:25

Racon kesilecekse Ben keserim, yargiya mudale edilecekse Ben ederim. Benim adimi kullanmak da ne olaa...

Avatar
Bekir 2018-01-06 12:12:48

Adil olmayan yargı,toplum üzerinde tehdittir..

Avatar
Reyhan Bozdağ başkanım samsun merkez den 2018-01-06 13:30:01

Başkanım samsun merkezden yazıyorum sunduz Bozdağ hakkında 22yildir iş mahkemesi sürüyor ilgilenmiyor kar lütfen yardımcı olun annem rahmetli oldu hala devam ediyor CHP liler engelliyor yardımcı olursanız cokkkk seviniriz lütfen Allah'a emanet olun inşAllah teşekkür ederim

Avatar
Seni ilgilendirmez 2018-01-06 14:04:07

Türkiye'yi yeni talimatlar yeni emirler olmayacak işlere sokuyor bırakın eski Türkiye nasılsa yeniside öyle olsun çünkü ben hiç kural hak hukuk tanimadim bugüne kadar bugünden sonra kim gelirse gelsin gene tanımam