banner388
banner390
banner410
banner408

Bakanlıktan Kentlerin Yeni Görünüm Kazandırılmasına Yönelik Yarışma

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması” düzenliyor

banner269

Bakanlıktan Kentlerin Yeni Görünüm Kazandırılmasına Yönelik Yarışma

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması” düzenliyor

05 Mart 2017 Pazar 13:51
Bakanlıktan Kentlerin Yeni Görünüm Kazandırılmasına Yönelik Yarışma

Bakanlığın düzenlemiş olduğu yarışmada kimliğini kaybetme riskiyle karışı karşıya olan kentlere yeni birer görünüm kazandırmak ve kent kullanıcılarını hedef alan bir anlayışla çözmek amacını hedefleniyor

Kimler katılabilir

Yarışmaya katılacak olanların üniversitelerin mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama, endüstriyel ürün tasarım ve grafik tasarım bölümlerinden  mezun olmaları yeterli.

Ödüller oldukça cazip

Yarışmada dereceye girecek olanlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 60 bin TL ile 20 bin TL arası ödül dağıtacağı açıklanırken birinciye 40 bin TL, ikinciye 30 bin TL, üçüncüye 20 bin TL ödül verileceği bilgisine ulaşıldı. Ayrıca 60 bin TL değerindeki mansiyon ödülüde bulunuyor.

Belirlenen bölgeler arasında Samsun’da var

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yarışma kapsamında 5 iklim bölgesi oluşturuldu. Bu bölgelerden bir tanesinde de Samsun yer alıyor. Diğer bölgeler ise 2- Kayseri, Konya ve Eskişehir, 3- Erzurum, 4- Gaziantep ve Diyarbakır, 5- Adana yer alacak.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Temel amacımız fikir, düşünce ve yaşama dair bir dayatma değil, bu topraklara ait yaşam tecrübesi, tarih ve kültür süzgecinden geçip günümüze ulaşmış birikimi, yeni arayış ve yorumlarla zenginleştirmektir. Kentin yeniden tasarlanmasından ziyade mevcut durumu baz alınarak kent kimliğinin varlığının ve devamının bilincinde olarak günümüz koşullarına uygun tasarımların oluşturulmasına teşvik etmektir" ifadelerini kullandı.

Başvurular 30 Mayıs 2017 tarihine kadar devam edeceği öğrenilirken sonuçların 19 Haziran günü açıklanacağı bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.