banner388
banner390
banner410
banner408

Bakanlık hileli ürünleri açıkladı! Samsun'da 4 firmanın 5 ürünü hileli çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı hileli ürünlerin listesini çıkardı. Türkiye genelinde 1211 üründe hile çıktı. Samsun'da 4 firmanın 5 ürünü hileli çıktı. İşte Samsun'da hileli ürün satan firmalar... 

banner269

Bakanlık hileli ürünleri açıkladı! Samsun'da 4 firmanın 5 ürünü hileli çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı hileli ürünlerin listesini çıkardı. Türkiye genelinde 1211 üründe hile çıktı. Samsun'da 4 firmanın 5 ürünü hileli çıktı. İşte Samsun'da hileli ürün satan firmalar... 

12 Ekim 2019 Cumartesi 19:46
Bakanlık hileli ürünleri açıkladı! Samsun'da 4 firmanın 5 ürünü hileli çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yaptı ve laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapılan ürünleri üreten firmaları yayımladı. Yayımlanan listede Samsun'da 4 firmanın 5 ürünü hileli çıktı.

Konu ile ilgili bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

""Ülkemizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Bakanlık olarak büyük bir titizlikle yürütülmektedir.

5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" ve bu Kanun kapsamında hazırlanan, "Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik" gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgiler kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır.

Bakanlığımızın yürüttüğü resmi kontroller ve firmaların otokontrol sistemlerine ek olarak bu uygulamamız ile;

-Tüketici sağlığının ve menfaatinin korunması,

-Sektörde haksız rekabetin önlenmesi,

-Tüketiciler aracılığıyla firmalar üzerinde bir denetim mekanizması oluşturulması ve

-Firmaların "güvenilir gıda üretimi"nin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.

Söz konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde; Bakanlığımızca yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikâyet, CİMER ve Alo 174 Gıda Hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı olduğu açıktır. Bu bakımdan tüketicilerin bu başvurularını sürdürmeleri, halkımızın sağlığının korunması yönündeki çalışmalarımız için büyük önem taşımaktadır.

Taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 618 firmaya ait 1211 parti ürün Bakanlığımız internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.

Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1283 firmaya ait 2816 parti ürün tüketicilerin bilgisine arz edilmiştir.

Gıda konusunda kamu otoritesi olan Bakanlığımız, yasalarla verilmiş tüm yetkileri tereddütsüz kullanarak gıda güvenilirliğinin sağlanmasına ve tüketicinin korunmasına yönelik çalışmalarını aralıksız olarak ve büyük bir titizlikle sürdürmektedir."

SAMSUN'DA HİLELİ ÜRÜN SATAN FİRMALAR 

1-

Firma: Zaimoğlu Gıda Tar.Ür.İth.Mad.İnş.Paz.Nak. İmalat San ve Tic. Ltd.Şti. (İlkadım/ SAMSUN)

Ürün: Karadeniz İftar- Rafine Vinterize Yemeklik Ayçiçek Yağı

Kusur: (Yağ asitleri kompozisyonu, sterol kompozisyonu (ayçiçek yağından başka tohum yağları tespiti)

2- 

Firma: Zaimoğlu Gıda Tar.Ür.İth.Mad.İnş.Paz.Nak. İmalat San ve Tic. Ltd.Şti. (İlkadım/ SAMSUN)

Ürün: Doğukar Ayçiçek Yağı (Yağ asitleri kompozisyonu, sterol
kompozisyonu 

Kusur: (Ayçiçek yağından başka tohum yağları tespiti)

3-

Firma: Akçaabat Köfte Salonu - Bülent YÜKSEL/ Samsun-Ankara Karayolu 60. Km. (Kavak/SAMSUN)
 
Ürün: Izgara Köfte 

Kusur: Baş Eti Tespiti

4-

Firma: Dö-Pi Gıda Lok. Kaft. Hiz. San.Tic. Ltd. Şti. (Beyaz Saray Lokantası) - Ebubekir DEMİR/ Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:5 (Bafra/SAMSUN)

Ürün:Kıymalı Pide Harcı 

Kusur: Sindirim Sistemi Dokusu Tespiti

5-

Firma: Yıldız Kardeşler Kasap ve Ocakbaşı Restoran - Fatih YILDIZ/ Kirazlıkçay Mahallesi Değirmenbaşı Caddesi No:77/A (Çarşamba/SAMSUN)

Ürün: Köfte 

Kusur: Kanatlı Eti Tespiti
 

Son Güncelleme: 14.10.2019 11:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandash 2019-10-12 20:50:56

Bu Zaimoğlu yıllarca teşhir edildi , aynen devam ediyor. Cezalar yetersiz demek ki. Utanma arlanmayı geçtik onu aramıyoruz artık

Avatar
samsunlu 2019-10-12 20:06:14

yazıklar olsun bunları teşhir edin ki vatandaş bunlardan ürün almayarak protesto etsinn

Avatar
Alper 2019-10-12 20:23:48

Bu fırmalardan bir şey almayın

Avatar
swerty 2019-10-12 21:03:40

haram olsun kazandıkları para

Avatar
Erhan... 2019-10-12 22:24:51

İnsan sağlığına zararlı gıda ürünleriyle vatandaşı zehirleyenler şerefsizdir...

Avatar
Kenan zoroğlu 2019-10-12 21:27:59

Bülent Yüksel kavalda devamlı köfte yendiğim yer hiç ummazdım kelle etinden köfte yediriyorsun ama normal 1 kğ Akçaabat köfte 45.00 tl satarsan

Misafir Avatar
ergin 2020-01-17 22:17:57 @Kenan zoroğlu

slm arkadaşım tüketici bilinçsiz bu devirde neden kıyaslama yapmıyorsunuz 1kilo et yada kıyma 47 tl nasıl olurda köfte 45 tl demiyorsunuz işçilik var baharat var kömuru var yanına domates biber soğan mantğım almıyor ucuzsa vardır bi illeti deyin artık ucuz dönercilerdende çıkmaya başladı kokusu ayrıca o akçabat köftecide gıda denetmenleriin açıkladığı baş eti deyil tek tırnak dahada kötü olan bu

Beğenmedim! (0)
Avatar
Elli5 2019-10-12 20:34:07

Adi insanlar

Avatar
Samsun 2019-10-12 23:09:49

Teşhir edin şerefsizleri.
Ulan Allah tan damı korkmuyorsunuz ...Adiler..