banner388

Bakan Soylu açıkladı! Maddi kayıp karşılanacak

Samsun ve Ordu'da çıkan fırtına yüzünden birçok yer zarar gördü. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, "Tüm maddi kayıplar devletimiz tarafından karşılanacak" dedi.

Bakan Soylu açıkladı! Maddi kayıp karşılanacak

Samsun ve Ordu'da çıkan fırtına yüzünden birçok yer zarar gördü. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, "Tüm maddi kayıplar devletimiz tarafından karşılanacak" dedi.

08 Ağustos 2018 Çarşamba 22:39
Bakan Soylu açıkladı! Maddi kayıp karşılanacak
Samsun Haber-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ordu'da yaşanan sel felaketi sonrası bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Ünye'de yıkılan köprüye giderek incelemelerde bulunan Bakan Soylu, "Mümkün olduğunca bu yolun kullanılmaması gerekiyor. Vatandaşlarımızın bulundukları yerlerde kalma ihtimalleri çok daha doğru olur. Çünkü tek bir taraftan geçiş var. Yeni bir yağmurla yolda bir birikme olursa büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya kalırız" ifadelerini kullandı.
Şiddetli yağış ve fırtınanın ardından Ordu'da çıkan sel felaketi sonrası Bakan Soylu helikopter ile Ordu'ya geldi. Samsun-Ordu karayolunda yıkılan köprüyü inceleyen Bakan Soylu Vali Seddar Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’dan bilgi aldı.

ACİL İŞİ OLMAYANLAR YOLU KULLANMASIN

İncelemelerin ardından konuşan Bakan Soylu, "Bir sel felaketi yaşandı. Arkadaşlarımız bununla ilgili çaba sarf ediyorlar. Yapılabilecek bütün çalışmalar gerçekleştiriliyor. Allah’a şükür can kaybı yaşanmadı. Hasar tespiti yapıldıktan sonra vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecektir. Bölge fındık açısından da önemli. Valimiz ve belediye başkanımız da bilgi verdi. Tam hasat zamanı. Bu bölgeye birçok yerden fındık toplamak için de gelenler vardı. Ne kadar hasar var da tespit edilecek. Mümkün olduğu sürece bu ana yol ve halterin kullanılmaması gerekiyor. Çok acil işi olanların görevliler kontrolünde yolu kullanması gerekiyor. 1-2 gün tedbir alırsak zannediyorum bu sel felaketinden herhangi bir kayıp yaşamadan çıkma fırsatımız olur. Onun için de mümkün olduğunca bu yolun kullanılmaması gerekiyor. Vatandaşlarımızın bulundukları yerlerde kalma ihtimalleri çok daha doğru olur. Çünkü tek bir taraftan geçiş var. Yeni bir yağmurla yolda bir birikme olursa büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya kalırız. Yeni bir yağmur riski de var. Arkadaşlarımız sürekli olarak bildiriyorlar. Yeni bir yağış ya da daha kuvvetli bir yağış için tedbirlerimizi alıyoruz. Vatandaşlarımız da tedbirlerini alsınlar" diye konuştu.


DEVLET MADDİ KAYBI KARŞILAYACAK

Maddi zararın devlet tarafından karşılanacağını belirten Bakan Soylu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bugün sel bölgesindeyiz. Ve görünen o ki beklenenin çok üzerinde bir yağmur, yani kimi yerlerde 20, kimi yerlerde 95 kilogram aralığında yağmur yağdı. Bazı yerlerde yoğunlukla 80 kilogramlık yağmurun oluşturduğu sel meydana geldi. Allah'a şükürler olsun, bir can kaybımız söz konusu değil. Burada köprünün ancak bir tarafından ulaşımın sağlanması mümkün. Karayolları ve gerekli birimler bir an önce çalışmalara başlayacak. Cumhurbaşkanımızın talimatı açık ve nettir. Tüm maddi kayıplar devletimiz tarafından karşılanacaktır" sözcüklerini kullandı.
Son Güncelleme: 09.08.2018 08:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.