banner388

Bakan Koca Samsunluları uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir dizi ziyaretler için Samsun'a geldi. Basın açıklamasında bulunan Bakan Koca Samsun'un koronavirüs raporunu gözler önüne sererken vatandaşları önemle uyardı.

Bakan Koca Samsunluları uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir dizi ziyaretler için Samsun'a geldi. Basın açıklamasında bulunan Bakan Koca Samsun'un koronavirüs raporunu gözler önüne sererken vatandaşları önemle uyardı.

25 Eylül 2020 Cuma 13:53
Bakan Koca Samsunluları uyardı

SAMSUN İÇİN FLAŞ AÇIKLAMALAR

Samsun’da 60 yaş üstü büyüklerin arasında hasta oranının oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken Koca, “Samsun’daki artışa yönelik yaptığımız hızlı ve etkili müdahaleler ile son 1 haftada 1 ay öncesine göre 3’te 1 oranında vaka sayısında düşüş oldu. Artış hızının kontrol altına alınmasına takiben 1 hafta 10 gün içinde hasta sayılarının daha da aşağıya doğru düşmesini bekliyoruz. Alacağımız tedbirler ile hasta sayısını ve hastane yükümüzü her geçen gün azaltmayı hedefliyoruz. Samsun’da şu an özellikle salgında başarı oranımızı önemli oranda etkileyen sahada filyasyon çalışmalarımız bu dönemde Samsun için filyasyon ekip sayımızı 175’e çıkardık. Türkiye genelinde temaslıların taramasını ortalama 13 saate kadar indirebildik. Samsun’da ise temaslıları takip süremiz 9 saate kadar inmiş durumda. Yani Türkiye ortalamasının altında. Samsunlu vatandaşlarımıza buradan önemli bir uyarımız da olacak. İlimizde 60 yaş üstü büyüklerimiz arasında hasta oranımız oldukça yüksek. Bu yaş grubunun nüfusa oranı Samsun’da yüzde 17. Ama hasta oranı ise yüzde 28. Yani yüzde 65 oranda daha fazla. Hastalığın 60 yaş üstünde daha ağır seyrettiğini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle büyüklerimizi daha iyi korumak başta gençler olmak üzere Samsunlular ve bizlerin görevidir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halit 2020-09-25 14:28:54

Bakanım sende umudumuzu boşa cikardin. Ağırlığını koyamadın itaat ettin güce. Hastanelerin var diye korktun. Diyemedin giresunda miting yapmak yasakdi. Hepbgeri adım atıyon deki beni rahat bıraksalar daha başarılı olacam. Ama nerde köle olmussunuz alayınız..

Avatar
pinar 2020-09-25 15:25:07

Saygı değer bakanım biz evden mümkün olduğunca çıkmaya gayret gösteriyoruz hayırlisiyla bu hastalığı atlatacagiz sağol bakanim