banner388

Bakan Koca örnek göstermişti ama... Samsun için kritik uyarı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs ile mücadelede Samsun'u örnek kent olarak göstermişti. İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç ise koronavirüs konusunda kritik uyarıda bulundu.

Bakan Koca örnek göstermişti ama... Samsun için kritik uyarı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs ile mücadelede Samsun'u örnek kent olarak göstermişti. İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç ise koronavirüs konusunda kritik uyarıda bulundu.

03 Temmuz 2020 Cuma 12:46
Bakan Koca örnek göstermişti ama... Samsun için kritik uyarı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca korona virüse karşı tedbirlerin iyi uygulandığı iller arasında Samsun'u örnek gösterdi. Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç ise "Samsun'da vaka sayısındaki düşüşü devam ettirmek için rehavete kapılmamak gerekiyor. Maskeye, mesafeye ve el hijyenine uymaya devam etmemiz lazım" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında vaka sayılarının ve tedbirlerin uygulanmasında örnek iller arasında Samsun'u da gösterdi. İl Sağlık Müdürü Oruç ise pandemiyle ilgili ilk olarak bir operasyon merkezi kurduklarını belirtti. Bu operasyon merkezinde Samsun’la ilgili her türlü çalışmayı yürüttüklerini söyleyen Oruç, "Sağlık Bakanlığımız tarafından açıklanan vaka sayısındaki düşüş ve tedbirlerdeki uygulama da örnek il olarak gösterilen Samsun'da ‘bu işi nasıl başardık’ diye sorarsanız, ilk olarak operasyon merkezini kurduk. Bu operasyon merkezinde Samsun’la ilgili her türlü çalışmayı malzemelerin tedarik kısmından, filyasyon çalışmasına kadar hastanelerin işleyişinden ilçe sağlık müdürlüklerinin işleyişine kadar her türlü planlamayı burada yaptık. Samsun Valiliği koordinasyonunda alınan kararları tüm kamu ve kuruluşlar ile iş birliği içerisine girerek çok güzel bir şekilde uyguladık. Vatandaşlar da bu kararları uyguladılar. Bunun sonucunda korona pandemisiyle ilgili çalışmalarımızı sürdürdük" diye konuştu.

TEDBİRLERLE ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Başarının devam etmesi ve vaka sayısının daha da azalması için rehavete kapılınmaması ve başarının anahtarı 3 kuraldan (maske + mesafe + el hijyeni) asla taviz verilmemesi gerektiğini ifade eden Oruç, "Haziran başından itibaren yeni normalleşme döneminde ister istemez bir rehavet oldu. İller arası hareketlilikten dolayı vaka sayılarında oynamalar oldu. Samsun, Karadeniz'e açılan bir noktadır. Orta Anadolu'dan çok fazla misafirlerimiz gelmektedir. Denizimiz güzel fakat biz insanları uyarıyoruz. Tedbirleri elden bırakmayalım. Asker uğurlamaları, nişanlar, düğünler bu mevsimde daha çok olacaktır. Bunlara da dikkat ederek kalabalık oluşturmadan fiziksel mesafeye, maskeye ve el hijyenine dikkat edelim. Biz korona virüsünü bu tedbirler ile yeneceğiz" şeklinde konuştu.

YERİNDE MÜDAHALE

Her akşam ekibiyle birlikte günlük vakaları değerlendirdiklerini belirten Oruç, "Nerede riskli durum var, nerede yeni vakalar çıkmış bunların çalışması yapıyoruz. 7 gün 24 saat bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Temaslıları yerinde izole ederek vakanın yayılmasını önlüyoruz. Birçok broşür, afiş, el ilanı, videolar bunları hazırlıyoruz. Şehrin birçok farklı noktasına dağıttık ve insanların dikkat etmesi gereken konuları anlattık. Samsun'un bu başarısı devam ettirmek ve vaka sayısındaki düşüşü devam ettirmek için rehavete kapılmamak gerekiyor. Maskeye, mesafeye ve el hijyenine uymaya devam etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 03.07.2020 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsun Sevdalısı 2020-07-03 21:18:18

Vatandaş da dikkatli olsun.Maske takmayan dükkandan ,esnaftan alışveriş yapmayın.

Avatar
Can 2020-07-03 14:04:37

Herşeyi halktan bekliyorlar kendileri ne yapıyor? Otobüsler tıklım tıklım dolu gerekirse bazı caddelere girişleri kısıtlasınlar. Polisi görevlendirmek çokmu zor

Avatar
Hasan 2020-07-03 16:58:00

Sayın il sağlık müdürü laf söylemek yetmiyor...İnsanlar çalışmak ve toplu taşıma kullanmak zorunda...Neden biriniz çıkıp hazineyi boşalttık paramız yok diyemiyorsunuz...Merak etmeyin biz herseyin farkındayız...

Avatar
DURSUN AĞCA 2020-07-03 17:07:49

Sayın Sağlık Bakanımız SAMSUN ' umuzu Örnek 5 İlimiz den biri olarak gösterdi.Ben Emekli Bürokratım. Sayın İL SAĞLIK MÜDÜRÜ müze Düşen , BAKANIMIZIN açıklamaları Doğrultusunda HALKIMIZA TEŞEKKÜR ETMEK ve HALKIMIZIM MORAL VE MOTİVASYONUNU Artırmaya yönelik Açıklamalar yapmaktır.!

Avatar
Samsunlu 2020-07-04 21:09:35

Dolmuşlar tiklim tiklim dolu maskeler takili ama ne ağiz kapali ne burun sadece ceza yememek icin takiliyor kimisinin kolunda kimisi yarim yapalak kimisinde de hiç yok mesafe koyun diyorlar dolmuş şöforleri koltuklari dolduruyor ayriyetten ayakta musteri de aliyor siki denetim gelsin polisler artik uyarmiycak ceza yazicak diyorlar virusun samsunabturkoyeye geldiginden beri sokaklarda bir kere polis gormedim samsun icin siki denetim gelmesi gerekiyor

Avatar
Sena 2020-07-05 03:09:44

Halktan beklenen 3 belirli kıstas var herkes aklını başına alsın herşeyi devletten beklemeyin her bireyin tepesine adam dikemez. Herkes fena alıştı devletten beklenti konusunda.