banner388

Bakan Kılıç, Samsunluları Maçlara Davet Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’da yarın başlayacak olan basketbol şampiyonasına tüm Samsunluları davet etti.

Bakan Kılıç, Samsunluları Maçlara Davet Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’da yarın başlayacak olan basketbol şampiyonasına tüm Samsunluları davet etti.

15 Aralık 2016 Perşembe 15:48
Bakan Kılıç, Samsunluları Maçlara Davet Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’da yarın başlayacak olan “FIBA U18 Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası” öncesinde millilere başarılar dileyerek, tüm Samsunluları genç millilerimizi desteklemek için maçlara davet etti.

15 Temmuz darbe girişiminden dolayı ertelenen 18 Yaş Altı Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası, yarın Mustafa Dağıstanlı ve Atatürk Spor Salonlarında başlayacak ve şampiyonanın ilk turunda, dörderli 4 grupta maçların yapılacak. Türkiye; Almanya, Finlandiya ve Yunanistan'ın bulunduğu B Grubunda mücadele edecek ve ilk maçımız yarın saat 18.30'da Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda Yunanistan ile. Türkiye'nin diğer maçları ise şu şekilde:
17 Aralık - Finlandiya
18 Aralık - Almanya 


Şampiyona hakkında açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,“Samsunumuz ve Türkiyemiz için çok önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyoruz. 16 ülkeden gelecek sporcuları ağırlayacağımız bu organizasyonda Samsunlu hemşerilerimizin ev sahipliğini en iyi şekilde yapacağını biliyorum. 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nin Şubat ayında Erzurum’da, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları’nın yaz aylarında Samsun’da, Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın İstanbul’da ve yine basketbolda Avrupa Ligi 4’lü finallerinin İstanbul’da yapılacak. Bizim organizasyon yeteneğimiz üst düzeyde. Hatta önemli spor organizasyonlarının ülkemizde yapılması konusunda seçici davranıyoruz. FIBA U18 Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek olan millilerimize gönülden başarı dileklerinde bulunuyor, sergileyecekleri başarılı performansla bizlere yeni bir gurur yaşatacaklarına inanıyorum. Bu önemli organizasyonda Samsun halkını da millilerimize destek olmaları adına müsabakaların yapılacağı salonlara davet ediyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 17.12.2016 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.