banner388
banner390
banner410
banner408

Bakan Kılıç Havza'da Halka Seslendi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Samsun’un Havza ilçesinde halka seslendi.

banner269

Bakan Kılıç Havza'da Halka Seslendi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Samsun’un Havza ilçesinde halka seslendi.

19 Mart 2017 Pazar 20:04
Bakan Kılıç Havza'da Halka Seslendi

Samsun Haber- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Samsun’un Havza ilçesinde halka seslendi.

‘Bazı şeyler ortaya çıkıyor’

Türkiye’ye İMF’den borç aldığı için yurt dışından bakan atandığını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “AK Parti 2001 yılında Recep Tayyip Erdoğan tarafından kuruldu. 2002 yılında iktidar oldu. Çanakkale Köprüsünün değeri 10,5 milyar dolar. Dünyanın en büyük köprüsü. Bunu Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan ve onun arkadaşları yapıyor. 2002 yılında iktidar olduğumuzda IMF’ye borcumuz vardı. O borcu 2000’deki krizden sonra almıştık. O dönemde parlamenter sistemin içerisinden çıkan hükümeti o kadar korudunuz ki IMF’den 2,5 milyar dolara yakın borç aldılar. Nereden nereye. Sonra IMF, ‘ben size inanmıyorum. Bir de bakan göndereceğim, harcayacağınız parayı kontrol edecek’ dedi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hükümetine yurt dışından bakan gönderdiler. 2013 yılının mayıs ayında IMF’ye olan tüm borcumuz bitti. Bir ay sonra da gezi olaylarını patlattılar. Çünkü dünyanın en büyük 3. havalimanını İstanbul’a yapıyoruz. Bunları üst üste koyunca bazı şeyler ortaya çıkıyor” diye konuştu.

‘Sayın Kılıçdaroğlu sen başka bir ülkede yaşıyorsun heralde’

AK Parti’nin göreve gelmesinin ardından sokaklarda yürüyüşler yapıldığını ve sonrasında kapatma davası açıldığının altını çizen Bakan Akif Çağatay Kılıç, “Diyorlar ki, ‘Bu parlamenter sistem Türkiye’yi geleceğe taşıyabilecek şey. Siz 2002’de iktidar oldunuz, bunlarla yaptınız.’ Sayın Kılıçdaroğlu sen herhalde başka bir ülkede yaşıyorsun. İktidar olduktan sonra birileri pankartlar aldı. Sokakta yürüdüler. ‘Ordu göreve’ dediler. Hani seçimle gelen seçimle gidiyordu. Sonra Cumhurbaşkanını seçme zamanı geldi. 367 olmazsanız dediler. Ondan önce böyle bir kural yoktu. Eski köye yeni adet. Millete gideriz dedik, gittik millete. Milletimiz, 2007’de ben cumhurbaşkanımı kendim seçerim dedi. İşi orada bitirdi. Bu halk oylaması Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bunu tamamlayacak. Bir de yüzde 50’ye yakın oy almış olan partiye kapatma davası açtılar. Bunu bağımsız yargı açtı. Biz şimdi bağımsız ve tarafsız yargı diyoruz. Tarafsız deyince hopladılar. Nasıl Adnan Menderes’e asılma kararı verdiler, nasıl kapatma davaları açtılar. Bunlarla ülkeyi kontrol etmek istiyorlar. Bize gelince hep teamüller var. Ama egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ifadelerine yer verdi.

Bakan Kılıç, mitingin ardından AK Parti Havza İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını geçekleştirdi.

Son Güncelleme: 20.03.2017 22:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.