banner388
banner390
banner410
banner408

Bakan Faruk Özlü, Samsun'a el attı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan Gelemen tersane alanı ile ilgili incelemelerde bulunacak.

banner269

Bakan Faruk Özlü, Samsun'a el attı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan Gelemen tersane alanı ile ilgili incelemelerde bulunacak.

20 Haziran 2017 Salı 11:23
Bakan Faruk Özlü, Samsun'a el attı

Samsun haber - CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, Gelemen'de bulunan tersane alanının atıl olduğunu söyledi.

50 FABRİKALIK ALAN

50 fabrika kurulabilecek bir alan olduğunu söyleyen Tekin “50 fabrika kurabilecek arazimiz var ama bir şey yapmıyoruz” dedi.

“İKTİDARIN BECERİKSİZLİĞİ”

CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin yaptığı konuşmada, "Sayın Bakanım, Karadeniz'in en büyük şehri olan Samsun'da sanayici açısından en büyük sorunların başında teşvikte adaletsizlik gelmektedir. Samsun'da tersane alanı olarak bilinen yaklaşık 3 bin dönüm arsa yirmi yıldır boş beklemekte. Gemi imalatı için tahsis edilen arsaların talepçileri tarafından terk edildiği bilinmektedir. Söz konusu arsa limanıyla, kara yoluyla, hava yoluyla, demir yoluyla iç içedir. Bu kadar değerli bir arsa, en az otuzar dönümlük 50 fabrika sığacak olan alan kullanılmamaktadır. Bu, iktidarınızın beceriksizliğidir, ayıbıdır. Lütfen buna el atın” dedi.

DEVLET YATIRIM YAPMIYOR

Tekin'in TBMM'deki açıklamalarına cevap veren Bakan Özlü ise, “Biliyorsunuz, devlet fabrika kurmuyor, devlet yatırım yapmıyor. Biz, sadece sanayicilerimiz için gerekli altyapıyı, yatırım alanlarını oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun için de organize sanayi bölgeleri, endüstri bölgeleri faaliyetlerinde bulunuyoruz. Samsun'daki bu durumu Bakanlık olarak inceleyeceğiz ama devletin yatırım yapmadığının, fabrika kurmadığının bilinmesini isterim" şeklinde sözünü tamamladı.

Gazete Gerçek / Sezer Sezer

Son Güncelleme: 20.06.2017 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali koç 2017-06-20 12:30:52

Devletim samsuna araba fabrikası kurulacak başka yer olmaz derse fabrika kurulur ona görede teşvik verilir Sakarya Kocaeli Bursa'ya oluyorsa samsuna neden olmasın.

Avatar
Raci elverir 2017-06-21 01:27:17

Parkomatlara çözüm devletin taşerono vatandaşa tuzak kuruyor...