banner388
banner390
banner410
banner408

Bakan Demircan: Bu sistemden daha üst düzey bir sistem olmalı

Samsunhaber.com'un sorularını cevaplayan Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Ahmet Demircan, "Bir tarafta millet iradesine saygılı ve milletin yanında yer alan AK Parti var, diğer tarafta ise 10 sene önce darbe çağrısı yapanlar var" dedi.

banner269

Bakan Demircan: Bu sistemden daha üst düzey bir sistem olmalı

Samsunhaber.com'un sorularını cevaplayan Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Ahmet Demircan, "Bir tarafta millet iradesine saygılı ve milletin yanında yer alan AK Parti var, diğer tarafta ise 10 sene önce darbe çağrısı yapanlar var" dedi.

14 Haziran 2018 Perşembe 19:03

Samsun haber - Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Ahmet Demircan, Samsunhaber.com'un sorularını cevapladı. Bakan Demircan, kararsız seçmenlere önemli açıklamalarda bulundu.

"Samsun %63,5  oy oranı ile destek verdi"

16 Nisan Referandumundaki gibi Samsunluların Cumhurbaşkanına ve AK Partiye destek vereceğini ifade eden Bakan Demircan, "Seçim çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Samsun'da ve hem de belli çevre illerimizde seçim çalışmalarına katılıyorum. Samsun haricinde Tokat Amasya, Sinop, Çorum, Bartın, illerimizde de seçim çalışmalarına katıldım. Samsun halkının bize geri dönüşü de gayet iyi durumda. Samsunlular zaten meseleyi 16 Nisan referandumunda 
çözdü ve %63,5  oy oranı ile destek verdi. 24 Haziran'da yapacağımız seçimle sistemimizi yeniliyoruz. Şu anki bulunduğumuz sistem yani parlamenter sistem yeterli, güçlü ve demokratik irade oluşturamadı. Sürekli vesayet baskısı darbe teşebbüsleri ve krizler ülkenin kalkınmasını kesti. Bizim dediğimiz bundan daha üst düzey bir sistem olmasıdır.
Cumhurbaşkanlığı sistemini vatandaşa bir sene önce sunmuştuk ve vatandaşımız da bunu kabul etti" diye konuştu.

"Vatandaşımız zihinlerini hiç meşgul etmesinler"

Kararsız seçmenlere seslenen Demircan, "Gördüğümüze göre kararsız seçmenlerin sayısı giderek azalıyor. Hala kararsızlık gösteren vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Bu konu gayet açık ve net durumdadır. Vatandaşımız zihinlerini hiç meşgul etmesinler. Bir tarafta milletin iradesini güçlü bir şekilde devlet yönetimine taşımak isteyen bir sistem var, diğer tarafta ise bunu başaramayan, 60 darbesinden beri sürekli krizler, darbeler, koalisyonlarla yönetilmeye çalışan bir sistem var. Bir tarafta millet iradesine saygılı ve milletin yanında yer alan AK Parti var, diğer tarafta ise 10 sene önce darbe çağrısı yapanlar var. Bulunduğumuz coğrafya da Türkiye güçlenmek zorundadır. Bu yüzden sistemimizdeki arızaları giderelim ki daha güçlü ve hızlı güçlenelim. Kararsız seçmenlerimiz bir an önce kararlarını versinler. Güçlü başkan Recep Tayyip Erdoğan, güçlü meclis AK Partinin çoğunluğu ve güçlü Türkiye diyoruz" şeklinde konuştu.

"Bayramlarını en içten duygularımla tebrik ediyorum"

Samsunların bayramını kutlayan Demircan, "Bir Ramazan ayını bitirdik ve buradan da tüm Samsunlu hemşerilerimizin tuttukları oruçların kabul olmasını  cenabı haktan niyaz ediyorum. Bayramlarını en içten duygularımla tebrik ediyorum. Vakit samsun vakti, vakit Türkiye vaktidir. Allah nice bayramlara huzur, mutluluk, refah içerisinde idrak etmeyi nasip etsin" dedi.

Haber: Müberra TAŞÇI

Kameraman: Oğuzhan YÜKSEL
 

Son Güncelleme: 14.06.2018 19:13
Anahtar Kelimeler:
SamsunBakan Demircan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.