banner388
banner390
banner410
banner408

Bakan Çağatay Kılıç: CHP biraz uçuyor

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "CHP Danıştay’a, YSK adıyla dava açılabilinir’ diyor. Onlar biraz uçuyor. YSK’nın kararları anayasal güvence altındadır. Tartışmaya açık değildir. Kesin sonuçtur. Neyi peşindesiniz anlamıyorum?" dedi.

banner269

Bakan Çağatay Kılıç: CHP biraz uçuyor

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "CHP Danıştay’a, YSK adıyla dava açılabilinir’ diyor. Onlar biraz uçuyor. YSK’nın kararları anayasal güvence altındadır. Tartışmaya açık değildir. Kesin sonuçtur. Neyi peşindesiniz anlamıyorum?" dedi.

22 Nisan 2017 Cumartesi 12:40
Bakan Çağatay Kılıç: CHP biraz uçuyor

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, referandum sonuçlarının ardından geldiği Samsun'da teşkilatlara teşekkür ziyaretlerine devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç beraberindeki heyetle birlikte Ayvacık ilçesinde AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret etti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç burada yaptığı konuşmada, "Beraberce oturup sohbet ettik, burada amacımız 16 Nisan Halk oylamasında milletimizin sandıkta vermiş olduğu kararla, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ‘evet’ kararı dolayısıyla onun öncesinde yapmış olduğunuz çalışmalarla ilgili olarak sizlere teşekkür etmek. Önümüzdeki Dönemler içerisinde artık cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle beraber Türkiye’mizin gideceği, koşacağı yolları sizlerle birlikte başlatmanın beraberce bu yolda emek vermenin, ter dökmenin adımlarını atıyoruz. Yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. İki aya yakın bir süre  araziden hiç çekilmedik. Ama  rabbim nasip etti milletimiz ve bizim ortaya koymuş olduğumuz düşüncelerimize destek verdi ve yüzde elli bir buçukla sandıktan, yani demokrasinin tecelli ettiği, milli iradenin kararının verildiği sandıktan ‘evet çıktı. Bu kesin bir sonuçtur. İnşallah YSK’da yakın zamanda bunun resmi açıklamasını yapacaktır. Ve böylece 16 Nisan’da yapışan halk oylaması bitmiş olacaktır. YSK itirazları değerlendirdi ve hepsini reddetti. Şimdi kesin sonucu bekliyoruz" dedi. 

‘CHP Danıştay’a, YSK adıyla dava açılabilinir’ dediğini hatırlatan Bakan Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü; "Onlar biraz uçuyor. YSK’nın kararları anayasal güvence altındadır. Tartışmaya açık değildir. Kesin sonuçtur. Neyi peşindesiniz anlamıyorum? ‘Nasıl acaba kafaları bulandırabilirim? Neresinden acaba insanları farklı düşüncelere sevk edebiliriz? Huzur ortamını nasıl bozabiliriz?’ Bırakın bu işleri Allah aşkına. İki saatte meclisten çekilme kararı aldılar sonra geri dönme kararı. Ne yaptıklarını da bilmiyorlar. Gerçekten. Birisi açıklama yapıyor; ‘meclisten çekileceğiz’ diyor. İki Saat sonra haber geliyor; ‘meclisten çekilmeyeceğiz’ diyor. Bir karar verin. Bu milletin sandıkta ortaya koymuş oldukları sonuca tanıyorum demek millete büyük hakarettir. Biz hep bunu söyledik. Yedi kere kaybettin, sekizi de kaybetti. Bakalım bundan sonra ne olacak CHP’ye. Kendi içerisindeki bölünmüşlüğü ve çalışamamanın getirdiği o parçalanmayı örtmek için saldırıp duruyorlar. Yapmayın. İşinize bakın. Millete hizmet edin. Milletin yanında yer alın. Samimi olun. Kaç kere söyledik. Ama onlar millete göbeğini kaşıyan adam olarak baktılar. 04.09 Şimdi geçmiş günleri konuşmak istemiyorum ama; ‘yok denize dökecekmiş, öbürü süpürecekmiş,’ Bunlar ne yapıyor ya? Seçim sonuçları açıklandı diyorlar ki; ‘tanımıyoruz.’ Neyi tanımıyorsunuz ya? Milleti mi tanımıyorsunuz. Sen milleti tanımazsan, millet sizi hiç tanımaz. Biz birlik ve beraberlik içerisinde inşallah geleceğe yürüyeceğiz. Cumhurbaşkanımız bu işe başlarken halk oylamasıyla ilgili yola çıkarken ne dedi; ‘seçimden, sandıktan, çıkan sonuç başımızın üstündedir. Milletin üzerinde söz yoktur, sandıktan ne çıkarsa biz ona eyvallah deriz’ dedi. Ve böyle oldu. Biz hep şunu söylüyoruz; ‘kararı millet verecek. Millet kararını verdi elhamdülillah. Ayvacık tam verdi. 


Demokrasilerde seçime gidilir, çoğunluğu alan bu işi kazanır. Bunun tartışması yok. Neyi tartışıyorlar ben anlamıyorum. Şimdi ABD’deki bir seçimde de böyle bir tartışma olmuştu. Geçmişte Bush ile Al Gore, yakın zamanda Trump ile Clinton. İngiltere’de ne oldu? İngiltere çok az bir farkla Avrupa Birliği’nden çıkma kararı aldı. Bitti bak işte işlemlere başlladılar. Kimse dedi mi öyle aldı böyle aldı. Türkiye’de çok az bir farkla siyasi yasaklar kalktı ondan sonra Türkiye’de çok farklı şeyler oldu. Süleyman Demirel’e cumhurbaşkanlığına kadar giden yol açıldı. Rahmetli Ecevit başbakanlık yolunu aldı. Bunların hepsi yasaklıydı. Ne oldu? Olmaz mı dedik? Yok. Dolayısıyla bir buçuk milyona yakın oy farkı var. Samsun nüfusundan şu anda fazla. Örneği böyle verelim. İnsanların zihninde otursun. Samsun nüfusundan fazla bir oy farkıyla evet çıktı. Hadi buyurun. Dolayısıyla bu iş bitmiştir. İşimize bakalım. Hedeflerimiz var. 2023, 2053, 2071 yapılacak işlerimiz var. Konuşmamız lazım. Başbakanımız ne diyor; ‘laf üstüne laf değil, iş üstüne iş koymamız lazım.’ Cumhurbaşkanımız ne diyor; ‘hedeflerimiz büyük koşacağız.’ Daha terör örgütleriyle mücadelemiz var. Fetöylei diğer terör örgütleriyle. Bunların silip atacağız. Onlara uluslar arası anlamda da destek verenler de tekrar ortaya çıkıyor. Paçavralarla resim verenler, daha önce ziyaret yapıp internette paylaşım yapanlar. Sonra gidip seçim gözlemciliği yapanlar. Siz önce gidin de kendi ülkenizdeki sıkıntılarla uğraşın. Bizim ülkemiz cennet gibi bir ülke. Biz milletimizle memleketimizle biriz beraberiz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.