banner388

Bafra’nın meşhur ürünü toplanmaya başladı

Türkiye’nin dört bir tarafına gönderimi yapılan salçalık kırmızı biberin hasat zamanı geldi, toplanmaya başladı.

Bafra’nın meşhur ürünü toplanmaya başladı

Türkiye’nin dört bir tarafına gönderimi yapılan salçalık kırmızı biberin hasat zamanı geldi, toplanmaya başladı.

22 Ağustos 2017 Salı 09:49
Bafra’nın meşhur ürünü toplanmaya başladı

Samsun Haber - 10-20 santim arasında boya sahip 250 gramlık ağırlığı olan Bafra’nın meşhur ürünü salçalık kırmızı biber de hasat zamanı. 25 dönümlük arazi üzerine ekilen salçalık kırmızıbiber kalitesi ve aromasıyla Türkiye’ de bir numara olarak adlandırılıyor.

Yaklaşık 30 yıldır salçalık kırmızıbiber üreticisi olan Mustafa Bayrak, "Bafra biberinin kalitesi Türkiye çapında. Salçası iyi olduğu için tüccarlar bu biberi daha fazla tercih ediyor. Sadece salçası değil kızartması közlemesi de çok güzel oluyor. Diğer illere göre biz iddialıyız. Bafra salçalık kırmızıbiber daha kaliteli" dedi.

Salçalık kırmızıbiber üreticilerden Cihan Özer ise, “Kırmızıbiberin özellikleri; dayanıklı olması, iri olması, güzel olması etli olmasıdır. Lezzet olarak çok iyi. Biberimiz yerlidir. İç Anadolu'ya, Doğu'ya ve İstanbul'a gidiyor buradan. Bafra biberinde iddialıyız. Besin değeriyle, güzelliğiyle, lezzetiyle bir numarayız" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 22.08.2017 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Balbal 2017-08-22 15:44:33

Samsun bir tarim merkezi odalar birligi baskaninin dedigi gibi kuru odun diksen yeserecek kalitede ovalar topraklar var ama Samsun bir turlu bu zenginligi degerlediremiyor.Samsunda neden bir salca fabrikasi veya ketcap veya meyveyle ilgili bir yatirim yok anlami degilim yaziktir.