banner388

Bafralılar'dan Eczacılık Fakültesi Açıklaması

Samsun’un Bafra ilçesinde sivil toplum kuruluşları, Eczacılık Fakültesi için bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. 

Bafralılar'dan Eczacılık Fakültesi Açıklaması

Samsun’un Bafra ilçesinde sivil toplum kuruluşları, Eczacılık Fakültesi için bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. 

03 Temmuz 2019 Çarşamba 22:22
Bafralılar'dan Eczacılık Fakültesi Açıklaması

Bafra Genç İş Adamları Derneği öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarına siyasi parti temsilcileri ve Belediye Başkanı Hamit Kılıç da destek verdi. Meydanda toplanan kalabalığa seslenen Bafra Genç İş Adamları Yönetim Kurulu Başkanı Alper Güngör, ”Bafra Eczacılık Fakültesi ile ilgili 'Bafra’ya geliyor gelecek, engelleniyor' tarzı haberleri sizler sosyal medyadan ve medyadan takip ettiniz. Maksadımız yapılan bir haksızlık varsa Bafralılar haklarına sahip çıksın, hep beraber Bafra olarak tek yürek tek bir vücut olup tüm ülkeye sesimizi duyuralım diye toplandık. Sivil toplum kuruluşu olarak bizler bölgemizin değerlerine sahip çıkmak, bölgemizin kendi imkanları ile tabiri caizse tırnaklarıyla kazıyarak kazandığı bu değerleri masa oyunları ile kaybetmeyerek kendi değerlerine sahip çıkmak için toplandık. Yeter ki Baframız makus talihini değiştirelim, kazandığımız şeyleri masada kaybetmeyelim" ifadelerini kullandı. 

Fakülte binasını yaptıran Bafralı hayırsever iş adamı Saffet Aslan, “Baframız kazansın mantığıyla çıktığımız bu yolda hakkaniyetli bir şekilde tüm Bafra halkı ile birlikte bu konuya destek alıp Eczacılık Fakültesinin Bafra’ya verilmesini temenni ediyoruz. Bafra’ya Eczacılık Fakültesi verilmesi konusunda başka hiçbir teklifi kabul etmiyoruz. Dolayısıyla yaptığımız hayırın en güzel şekilde yerine ulaşması ve dolayısıyla Eczacılık Fakültesinin Bafra’ya verilmesi, Bafra’nın doğal hakkıdır. Lütfen sözünüzün arkasında durun" diyerek konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi. 

Ticaret Odası ve Sanayi Odası Başkan Göksel Başar, “Samsun Milletvekilimiz Orhan Kırcalı ve diğer vekillerimizin imzasıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza sunulan ve Cumhurbaşkanımızın iradesiyle açılan Samsun Eczacılık Fakültesi Bafra’dan alınmak isteniyor. Biz buna şiddetle karşı çıkıyoruz" söylemlerinde bulundu. 

Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise, “Eczacılık Fakültesinin yeri Bafra’dır. Buna inanıyoruz ve bunun takipçisi olacağız. Siyaseten takipçisi olacağız, belediye başkanı olarak takipçisi olacağız. Zaten siyasetçilerimiz de bunu takip ediyor. Orhan Kırcalı olmak üzere diğer vekillerimiz de buna destek veriyor. Cuma günü biz rektör beyden randevu aldık. Bu heyetle birlikte rektör beyi ziyaret edeceğiz, bu konudaki hassasiyetimizi, ısrarımızı ve gayretimizi dile getireceğiz ve sonuna kadar da bununla mücadele edeceğiz. Çünkü burada çok güzel bir bina var, bağışçımız var ve Samsun’a 44 yıldır eczacılık fakültesi kurulmadığı halde Bafra’nın girişimleri neticesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesine Eczacılık Fakültesi kazandırılmıştır. Biz bunun neticesini almak istiyoruz” şeklinde konuşmasını tamamladı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mert 2019-07-04 08:52:44

okulları, öğrencileri ticari kazanım olarak gören zihniyete yazıklar olsun.

Avatar
Vatandaşın biri 2019-07-03 22:56:09

Bafralı olarak üvey evlat muamelesi görmekten bıktık. 44 yıldır açılmayan bu fakültenin açılması için Bafralı siyasiler ve iş insanları uğraş verdi çabaladı ve başardı. Bafralıların sayesinde açılacak olan eczacılık fakültesini şimdi de Omü yönetimi vermemek için çabalıyor. Bakınız Çarşamba'da hukuk fakültesi var ve Çarşamba'nın ekonomisine önemli katkı sağlıyor, Çarşamba'nın gelişmesini sağlıyor. Peki neden Bafra'ya yapılınca bu kadar tepki çekiyor? Sizce bu hak mı?

Misafir Avatar
Vatandaşın biri 2019-07-05 02:16:21 @Vatandaşın biri

Ben de üniversiteden yeni mezun olmuş bir öğrenciyim. Tabii ki veterinerlik ya da ziraat fakültesi Bafra ve Çarşamba gibi yerlere daha çok katkı sağlar. Ama bilindiği üzere ziraat fakültesi ve veterinerlik fakültesi OMÜ kampüste mevcut ve bayağı köklü fakülteler. İki seçenek var; ya ikinci bir fakülte açılacak ya da açılmayan bir fakülte kurulacak. İkinci bir fakültenin kurulması da pek mümkün görülmüyor. Yoksa ben de isterim eczacılık yerine veterinerlik ya da ziraat fakültesi olsun. Buradaki mesele yıllardır Bafra'nın hakkı yeniyor. Bafra'ya verilen onlarca fakülte sözünden hiçbiri tutulmuyor ve Samsunlu kardeşlerim abilerim ablalarım bunun farkında olmuyorlar. Aşağıda Serkan Bey'in dediği gibi Bafralılar eczacılık fakültesinin OMÜ'ye kazandırılması için çok uğraştılar ve başardılar. Sizce bu fakülte Bafra'nın hakkı değil midir? Ama insanlar kötü niyetli olduğumu düşünüp olumsuz oy vermişler canları sağ olsun ne diyeyim.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
rasim 2019-07-04 00:27:17 @Vatandaşın biri

Hukuk fakültesini Çarşamba ya verdiler de iyi mi oldu.Puanları ve kalitesi yerlerde sürünüyor.Bafra ovası Türkiye yi besleyecek büyüklükte bir yer.Siz bırakın eczacılığı da Samsunda hiçbir şey üretemeyen ziraat ve veteriner fakültelerini Bafra ya veya Çarşambaya kazandırın.Görende Bafra da ilaç üreteceğinizi zanneder.Vakit bencil düşünme vakti değil, topyekün Samsun un kalkınmasını düşünme vaktidir.

Beğenmedim! (0)
Avatar
okan 2019-07-04 09:33:04

böyle onemli fakülteler merkezde olmalı ögrenciler ilçeleri tercih etmiyor

Avatar
Serkan 2019-07-04 22:31:54

Zaten fakülteyi bafrali işadamları yapmış bafradan fakültenin bafraya açılması için imzalar toplanmış bafralilar uğraşmış etmiş ....termeye kavaka ladike hizmet edilirken ses çıkarmıyorlar bafraya çivi cakilacagi zaman herkes muhalefet ayırın bari bu ilceyide herkes rahatlasin nedir bu alıp veremediginiz bafradan ....

Avatar
İlkadım55 2019-07-04 20:08:30

Samsun ilkadım veya Atakum Güney’e niye gelişemiyor ilerleyen süreçlerde bunların sebeplerini görecez