banner388

Bafralı çiftçinin yüzü yine gülmedi

Samsun'da Bafra Ovası'nda erkenci karpuz ile Adana karpuzunun çakışması çiftçinin yüzünü yine güldürmedi.

Bafralı çiftçinin yüzü yine gülmedi

Samsun'da Bafra Ovası'nda erkenci karpuz ile Adana karpuzunun çakışması çiftçinin yüzünü yine güldürmedi.

07 Temmuz 2018 Cumartesi 15:55
Bafralı çiftçinin yüzü yine gülmedi

Samsun haber - Geçtiğimiz yıllarda adeta yok satan Bafra karpuzu bu sene Adana karpuzu ile çakıştı. Bafralı çiftçiler umduğunu bulamazken 10 bin dekar alanda üretilen karpuz ile 9 bin dekarda üretilen kavunun hasadı sıcaklar nedeniyle erken başladı. 

Adana ve Bafra karpuzunun çakışması nedeniyle Bafralı üreticiler satışlardan umduğunu bulamadı. Bafralı çiftinin yüzünü ise bu yıl karpuz yerine domates güldürdü.

Bafra Ovası’nda çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Bafra Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bilgiç yaptığı açıklamada “Bu yıl karpuz ve kavun hasadı Bafra Ovası’nda 10 gün başladı. Bu da havanın çok aşırı sıcak olmasından kaynaklandı. Hal böyle olunca Adana ile çakıştı. Şu anda Bafra Ovası’nda turfanda karpuz 35-40 kuruş civarı. Biz bunun 60 kuruş olmasını bekliyorduk. Fiyat uygun olmasına rağmen alıcı da yok. Dışarıdan kimse gelmiyor. Az da olsa kavuna bir talep var. Geçen yıllara oranla çok aşırı bir ekim de olmadı. Havanın sıcak olması nedeniyle de karpuzlar yanmaya başladı. Hasat mevsiminin başlamasına daha 10 gün vardı ancak erken toplamak zorunda kaldık. Adana ile de çakışınca karpuz satışımız olmadı. Önümüzdeki hafta iyi olacağını düşünüyoruz. İnşallah alıcıları buraya çekeriz diye ümit ediyoruz” dedi. 

46 yaşındaki çiftçi Halim Turgut ise, “Karpuz bu yıl sadece zarar. Karpuz böyle giderse büyük çiftçiyi kurtarmaz. Karpuzda beklenen satışı yapamadık. Ama bu yıl kavun ve domates yüzümüzü güldürdü. Domates fiyatları geçen seneye göre biraz arttı. Bu yıl kilosu 1 lira ile 2 lira arasında değişiyor. Seçimden önce fiyatlar nasılsa şimdi de aynı. Tabii domateste önümüzdeki günlerce yaşanacak olan bolluğun fiyatları düşüreceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.


 

Son Güncelleme: 07.07.2018 15:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çat 2018-07-07 18:11:28

Güler güler acele etmeyin yaz var kış var