banner388

Bafra'ya hizmet yağıyor

Altınay Mahallesi Muhtarı Sait Karagöl, “Büyükşehir Belediyesi Yasası olmasaydı bu yapılan hizmetleri rüyamızda bile göremezdik.” dedi.  

Bafra'ya hizmet yağıyor

Altınay Mahallesi Muhtarı Sait Karagöl, “Büyükşehir Belediyesi Yasası olmasaydı bu yapılan hizmetleri rüyamızda bile göremezdik.” dedi.  

15 Kasım 2017 Çarşamba 13:54
Bafra'ya hizmet yağıyor

Samsun haber- Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra ilçesinde başlattığı üst yapı projelerine devam ediyor. SASKİ Genel Müdürlüğü ve en İşleri Daire Başkanlığı'nın yürüttüğü çalışmaların yanı sıra Büyükşehir Belediyesi üst yapı çalışmalarına da ağırlık veriyor. İlçe de büyük sorun olan otogar alanı Çetinkaya Belediyesinin olduğunu alana taşınacak. Otogar çalışmasının yanı sıra ilçeye modern bir meyve ve sebze hali inşa edilecek. Bafra'da 50 Milyon TL bütçeli olan Sedde Projesi çalışmaları da devam ediyor. 

50 YILDIR ÇÖZÜLEMEYEN SORUNLARA NEŞTER

Altınay Mahallesi Muhtarı Sait Karagöl, 50 yıldır çözülemeyen sorunların Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüldüğünü vurguladı. İlçenin böyle bir hizmet görmediğine değinen Karagöl, "Özel idare döneminde özellikle içme suyu konusunda çalışmalarımız, mücadelemiz oldu. O dönemde Bafra’ya yılda 20-30 milyon TL ödenek ayrılıyordu. Nebiyan içme suyu projesine korkunç para harcandı, gidin bakın sistem düzenli çalışmıyor. Kalıcı bir grup yolu bile yapılamadı. Doğanca, Sürmeli, Darboğaz gibi kısmen yapılan birkaç tane yol yapıldı ama alt yapısı döşenmediği için kısa bir süre yine bozuldu. Doğanca yolu için 25 yıl uğraştım ama başaramadım.  Senelerce tozun toprağı içinde yaşadık. Bir de buralar sebze meyve yetiştiren köylerdi. Ne yaptıysak, kime derdimizi anlattıysak sorunlarımızı çözdüremedik. Bunlar ilçemizin kanayan yaralarıydı. Bir tanesi çıkıp şu yolu yaptık veya şu köyün şebeke sistemi kusursuz çalışıyor desin. Bir örnek bile bulamazsınız" dedi. 

KUŞ CENNETİ KURTARILDI

Kuş Cenneti'nin Büyükşehir Belediyesi'nin kurtardığını vurgulayan Karagöl, "Buranın yoluyla ilgili 25 yıl mücadele verdim. 400 milyara yakın para harcadım. Tüm siyasilere, yerel yönetimlere söz edip yardım istedim ama yolu yaptıramadım. Büyükşehir yasası çıkınca durumu ve önemini Yusuf Ziya Yılmaz başkanıma anlattım. Çalışma başladı ama bu kez de bazı çevreciler, ‘Doğayı bozuyorsunuz’ iftirasıyla karşı geldi. Onları 3-4 defa Fransa’daki Camargue Deltası Flamingo İstasyonu’na götürdüm. Adamlar asfaltlarını 50 yıl önce yapmışlar. Yusuf Başkan, Allah ömrünü uzun eylesin, 19 Mayıs’tan Bafra’ya kadar yolu yaptı. Çok harika oldu. Karşı çıkan çevreciler ise şimdi bu yolu kullanıyor" diye konuştu.

BAFRA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Bafra'nın altın çağını yaşadığını belirten Karagöl, "Yol, içme suyu, kanalizasyon, köprü yatırımlarında Bafra, altın çağını yaşıyor. Çok güzel ve kaliteli hizmetler veriliyor. Bafra böyle bir hizmeti daha önce hiç görmedi. Kalıcı çözüm adına da alt yapı yatırımları uzun ömürlü yapılıyor. Büyükşehir iş başına gelince birçok köy grup yollarımız yapıldı. Sorunlar çözüldü. Müteahhitlerden dolayı yarım kalan inşaatlar var. Olmayan yollar yapıldı. 2.5 yılda ilçe rahatladı. Yapılamayanlar ise 2018 yılı programına alındı. Önümüzdeki sene yapılıp tamamlanacak. Büyükşehir yasası olmasıydı, 2.5 yılda yapılan yatırımları görmeye ömrümüz yetmezdi. Bu hizmetleri rüyamızda bile göremezdik. Derneğimizin yerini bile Büyükşehir Belediyesi alıp bize tahsis etti. Allah kendisinden razı olsun. Çok memnunuz" şeklinde ifade etti.

Son Güncelleme: 15.11.2017 15:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bünyamin 2017-11-15 21:42:22

ATAKUM SAHİLİNDEKİLERDE KAN AĞLIYOZ ESNAFLAR BAHÇEMİZİ BAR YAP
TI BAS BAS MÜZİK YIKILOYO ORTALIK AÇIKDA DUYAN YOK.MAHKEMEYİ KA,
ZANDIK KAÇ SENE OLDU

Avatar
Dilek 2017-11-15 16:04:20

Ya tabi tabi Bafranın Çetinkaya beldesine gelinde rezilliği görün

Avatar
Cemal 2017-11-15 17:56:25

Bu kadar yalakalık olmaz. Bu ülkede bütün vergiler beş katına çıktı. Devlet vatandaşı soyup soğana çevirdi. Hepsinin parasını vatandaş ödüyor. Yolu olmayan köyde bahçesinden kendisi çıkarttığı suya bile su faturası vergi ödüyor.

Avatar
dogdu 2017-11-16 01:09:37

Büyükşehir cebindekiyle yapmıyo ya devlet veriyo oda yapıyo,yapmak için
seçildiler babalarının hayrına diil ya,