banner388
banner390
banner410
banner408

Bafra Ovası yatırımcısını bekliyor

Samsun'da çiçek üreticiliği yapan üreticiler, Bafra Ovası'nın ekolojik anlamda oldukça önemli bir yere sahip olduğunu belirterek yatırımcıyı Bafra'ya davet etti.

banner269

Bafra Ovası yatırımcısını bekliyor

Samsun'da çiçek üreticiliği yapan üreticiler, Bafra Ovası'nın ekolojik anlamda oldukça önemli bir yere sahip olduğunu belirterek yatırımcıyı Bafra'ya davet etti.

03 Eylül 2017 Pazar 13:31
Bafra Ovası yatırımcısını bekliyor

Samsun Haber - Samsun'da 50 bin metrekare alanca çiçek üretimi gerçekleştiren üreticiler, özellikle Bafra Ovası'nın ekolojik olarak çiçek yatırımcısı için oldukça önemli olduğunu belirttiler. Çiçekçiler, bazı ithal çiçeklerden çok daha kaliteli ürün ürettiklerini belirterek Karadeniz Bölgesi'nin çiçek üretimi için uygun olduğunu söylediler. Üreticiler ayrıca Samsun'un potansiyel olarak oldukça iyi bir şehir olduğunu belirtti.



Bafra Ovası'nın dünyada ender sayılabilecek ekolojik ürünler bulundurduğunu söyleyen üreticiler, bazı çiçeklerde de kalitenin oldukça yüksek olduğunun altını çizdi.



"SİGORTALI 5 KİŞİ ÇALIŞTIRIYORUM"

Yaklaşık 32 yıldan bu yana Bafra'da çiçekçilik ve çiçek üretimi yapan Bayram Ayfer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Genel olarak Terme, 19 Mayıs, Bafra’da çiçek üretimi yapılıyor. 30 dönüm kapalı alan 20 dönümde açık alanda üretim yapılıyor. Buradaki çiçek üretimi yaz dönemlerinde bazı kalemlerde Karadeniz ve İç Anadolu’nun çiçek ihtiyacını karşılayabiliyor. Bazı dönemlerde Antalya’nın dahi karşılayabiliyor. Samsun bu manada potansiyeli olan bir şehir. Bu meşakkatli bir meslek önceden bunun eğitimini almak gerekiyor. Uzun soluklu bir iş. Samsun bölgesi çiçek üretiminde Türkiye’de keşfedilmemiş bakir bir bölge. Burada bu işin yatırımcısı yok. Emekçisi yok. Onun için gelişmiyor. Ama Türkiye’nin en avantajlı bölgelerinden bir tanesidir.

Sıcak bölgeler aşırı sıcaklardan dolayı Haziran ayından itibaren devre dışı kalıyorlar. Bu kayıp Karadeniz’den Antalya, Isparta ve Adana’nın yaylalarından karşılanmaya çalışılsa da kesme çiçek üretiminin neredeyse yüzde 50’sini ithal eder duruma geldik. Karadeniz’de Rize’den Bolu’ya kadar çiçek üretimine uygun. Buralarda çiçek üretimi için uygun koşullar var. Hele de Bafra Ovası. Dünyada ender sayılabilecek bir ekolojik denge Bafra’da mevcut. Sadece yazlık üretiminde değil kışlık üretimde de bazı kalemlerde çok kaliteli ürünler çıkartabiliyoruz. Bafra yatırımcısını bekliyor. Bafra keşfedilmeyi bekliyor. Biz bu işi yıllar içerisinde Antalya, Mersin, İzmir, İstanbul’daki arkadaşlarımızla araştırarak, ihracatçılarımızla konuşarak geliştirdik. Bu işe girecek arkadaşlar önce bu işi sevmeli sonra da öz sermayeleriyle bu işe girmeliler. Bizim 6 bin metrekare kapalı alanımız var. Hem üretiyoruz hem pazarlıyoruz. Bu sayede 5 tane sigortalı eleman çalıştırıyorum. Daha güzel çiçekler üretip daha güzel noktalara gelmek istiyoruz.

19 Mayıs ilçesinde üretim yapan arkadaşlarımızın ürettiği güller yurtdışından Kenya’dan gelen güllerden daha kalitelidir. Ben de krizantem üretimi yaptım onlar da kalite bakımından ithal ürünlerin çok çok üzerinde" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 03.09.2017 13:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.